Clasa I 2011-2012 [3]
Raspunsuri - Pagina 13
sunnyday07 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui sorana
Noi am folosit cu succes Schneider. Bic n-a rezistat stressului la care a fost supus de clasa I , Hertlitz parca s-a simtit mai bine, dar tot a clacat pana la urma. Schneider a fost cel mai rezistent, ii vii de hac doar scapandu-l in mod repetat in penita Edit: In clasa I am cumparat aproximativ 15 stilouri. Daca ai un copil ca al meu poti cumpara linistita unul de fiecare marca. Sorana si Monica (28.09.2002) |
Si fata mea tot vreo 15 - disney, schneider, pigna, herlitz, no name + vreo 5 Pilot. Toate la fel de bune - sau de proaste
N-am incercat nimic mai scump, or fi mai rezistente?
Sorana, in clasa a doua cate stilouri ati "consumat"?
Roxana_G spune:
Am scos azi adeverinta apt pentru sport si pentru astea ne-a solicitat dna dr si un ekg. Sigur ca i-am facut Alexandrei, a fost ok, si am luat avizul. Voiam doar sa va avertizez.
Cu vaccinul insa povestea e complicata. Cum spuneau si fetele, varianta DT nu mai exista si Infanrix nu e bun. La fel Priorix nu se gaseste nicaieri in forma pentru rapelul de 7 ani. Deci nu prea se stie...
faby57 spune:
Cosmina,am vazut ca aveti(ve-ti avea) invatator,voi ce ve-ti duce in prima zi de scoala,flori sau altceva?Eu am baiatul mai mare (a 3-a) si vor avea de anul asta invatator si nu stiu ce sa fac sa iau flori sau nu.Cu altceva mi se pare ridicol sa ma duc.Voi fetelor ce spuneti ce sfat imi dati?
Multumesc anticipat si un inceput de an scolar frumos pt cine incepe de pe 5 sept.
cosmina_p spune:
Am studiat tot pe acest forum un subiect referitor la acest aspect....cu ce ne ducem in prima zi de scoala???Parerile erau foarte impartite!Intre timp am mai cules informatii si am ajuns la concluzia ca si "domnii" se bucura de florile primite pt ca au si ei sotii,colege,mame etc etc Mi-am facut si un scenariu...iau un buchet de flori si-l las in masina....daca mai sunt copii cu flori,il iau si eu,daca nu...o sa mi le ofer singura!Nu stiu daca-i bine cum procedez...dar sper sa iasa bine!
Dorsilia spune:
Roxana, de ce nu e bun Infanrix? stii ceva ce ar trebui stiut ?
nu stiu cum va fi cu vaccinurile la scoala...ma eenerveaza deja stresul asta cu vaccinarile
cat despre stilou, da e vb de STILOURI, eu am cumparat vreo 4, Schneider deja l-am aruncat, easy click scrie cat de cat ok dar se manjeste copilul pe maini nu stiu de unde picura cerneala, cel mai ok e unul Disney si inca unul mic pe care nu scrie nimic, e un no name...am vreo 2 no name-uri, dar sunt ok, important e sa nu scartaie, sa alunece pe hartie usor si sa nu lase multa cerneala pe foaie, sa aiba o forma ok, sa nu-i doara degetul pe cei mici ca ei au tendinta sa le stranga tare intre degete fiind nesiguri pe ce fac
merci
Viovio spune:
Bine v-am gasit...vrem si noi in club!
De citit v-am tot citit de la inceput,dar cum nimic n-a fost sigur pe la noi...ce sa va spun?
Noi la scoala avem uniforma (ne-a luat masuri atunci cand ne-a anuntat ca suntem acceptate si ne-au adus-o in august).Pentru fetite exista si fusta si pantaloni si sarafan,cu bluzita alba,vestuta si sacou...dar nu era obligatoriu sa iei toata "gama".Asa ca am luat pantalon/fusta cu camase si vesta..plus cravata rosie.
Am luat si ghiozdan...teoretic herlitz...practic n-am vazut nicaieri modelul luat de noi,nici macar pe site-ul lor.Avem si penar,ales de domnisoara si urat tare...plus plin pe jumatate cu rezerve de stilou (sper sa mearga la orice tip de stilou si mai sper sa folosim stiloul).
Luni ne anunta si pe noi la ce doamna vom fi (sunt 3,toata lumea a optat la doua din ele,mai cunoscute,banuiesc ca noi vom fi la a 3-a ca sotul n-a optat pentru niciuna:) )Mi-ar fi placut si mie o intalnire cu doamna...inainte dar nici nu s-a pus problema de asa ceva.
monica-elizabet spune:
wow...vio ma bucur sa te revad...deci incepe si Biencuta scoala ...ce faceti? la ce scoala sunteti?
ce sti de aissa? dar de andreap? amandoua parca vroiau tot la 280...oare o sa fim colege?
un we fain tuturor
Roxana_G spune:
Dorsilia, eu am pus multe intrebari pediatrei legat de subiectul vaccinarii, dar nu sunt sigura ca raspunsurile sunt in totalitate corecte.
Legat de Infanrix, inteleg ca este difeteria-tetanos-pertusis, or la 7 ani este necesar doar rapel DT. Sincer nu m am lamurit cu ce ar dauna si componenta pertusis, dar aceasta variata a vaccinarii cu Infanrix a fost eclusa de dna dr. Varianta simpla DT exista numai in forma romaneasca, insa din pricina schimbarii schemei de vaccinari cu ultimul rapel la 4 ani, nu se mai face si cel pentru 7. Ca la noi, nimeni nu se mai gandeste la generatiile vechi.
Se pare ca ar fi si o varianta de vaccin care merge la 9 ani, un DT polio, dar momentan nu s a mai importat. Doctorita a recomandat sa asteptam vreo cateva luni sa vedem ce se mai schimba, dar nu inteleg care e riscul daca nu facem rapel. Mi a zos doar ca riscul e in principal pentru tetanos, dar oricum in caz de ranire exista varianta injectiei pe loc.
Legat de priorix, pur si simplu nu au mai adus dozele pentru rapel de 7 ani, desi ar fi trebuit si a ramas in schema. Clinicile private au un Priorix tetra care include si varicela, insa ai mei au apucat sa faca Varilrix inainte si nu putem folosi varianta aceasta. Ramanem in pom si cu el.
Viovio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica-elizabet wow...vio ma bucur sa te revad...deci incepe si Biencuta scoala ...ce faceti? la ce scoala sunteti? ce sti de aissa? dar de andreap? amandoua parca vroiau tot la 280...oare o sa fim colege? un we fain tuturor Monica-Elizabet Retete in imagini |
Incepe si Biencuta ca doar suntem aceeasi generatie.
Noi mergem la 143,scoala aleasa stric pe criteriul apropierii de casa si cat mai putine strazi de traversat.Anul asta mai sunt cu ea acasa dar de anul viitor va trebuii sase descurce singura.
cu andreea am vorbit acum vreo 2 saptamani,un sfert de ora in mijlocul strazii...e mereu pe fuga.Dar da...cu ea sigur vei fi colega..de scoala.
Cu aissa mai vb pe fb dar...despre scoala n-am vorbit inca.
Pupici si...poate facem si noi o intalneala....
Scuze fetelor de off topic!