Care este solutia?

Care este solutia? | Autor: anlexadra

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!
Sunt intr-o perioada foarte grea din viata mea si as avea nevoie de cateva sfaturi.
Am fost plecata in Germania un an de zile pt. a putea plati datoriile pe care familia mea le avea. Spre surprinderea mea nimic nu mai e la fel de cand m-am intors.

Am o copila de 3 anisori pe care am lasat-o in grija sotului meu. Aveam foarte mare incredere. Era un om capabil sa aiba grija de casa si de copil (cel putin asa credeam eu).
Cand am venit acasa am gasit un dezastru total, fetita mea era trimisa la bunicii de la tara de 2 luni de zile, fara ca eu sa stiu.
Cand o ceream la telefon imi spunea ca este cu matusa in parc, ca e afara cu matusa, ca a dormit la matusa si tot asa.
Nu puteam suna zi de zi pt ca economiseam bani asa ca vorbeam o data in 2 saptamani.
De cand am ajuns in tara sotul se comporta foarte urat cu mine. Ma ameninta ca imi ia casa si pleaca daca nu ma duc sa muncesc pt el, ma jigneste si pur si simplu nu mai suport.
Nu as vrea ca fetita mea sa ramana fara tata. Oare se va schimba?
Voi ce spuneati, ce ar trebui sa fac?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pink_heart spune:

sincer?eu mi-as lua copila si as pleca...
de ce ai plecat tu la munca si nu el?sau de ce nu ati plecat impreuna?
Dar nu sunt eu in locul tau,incerca sa vorbesti cu el,sa afli de ce a facut ceea ce a facut,ce l-a schimbat atat.
Nu vrei sa ramana fetita ta fara tata,dar el ce vrea?Si daca te desparti de el,el tot tatal ei ramane...
Linistea cantareste mult mai mult decat o familie de aparenta,ca imi pare rau dar daca ai de gand sa continui cu conditiile puse de el,asta o sa fiti...o familie de aparenta.

"Viata este precum o melodie frumoasa, numai versurile sunt o incurcatura" (Hans Christian Anderson)
"Pentru orice realizare, primul pas este curajul"– Johan Wolfgang von Goethe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

solutia e sa nu-ti mai privezi copila de mama. ai facut-o un an. e deja destul. stai langa copila ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui anlexadra

Buna fetelor!
Sunt intr-o perioada foarte grea din viata mea si as avea nevoie de cateva sfaturi.
Am fost plecata in Germania un an de zile pt. a putea plati datoriile pe care familia mea le avea. Spre surprinderea mea nimic nu mai e la fel de cand m-am intors.

Am o copila de 3 anisori pe care am lasat-o in grija sotului meu. Aveam foarte mare incredere. Era un om capabil sa aiba grija de casa si de copil (cel putin asa credeam eu).
Cand am venit acasa am gasit un dezastru total, fetita mea era trimisa la bunicii de la tara de 2 luni de zile, fara ca eu sa stiu.
Cand o ceream la telefon imi spunea ca este cu matusa in parc, ca e afara cu matusa, ca a dormit la matusa si tot asa.
Nu puteam suna zi de zi pt ca economiseam bani asa ca vorbeam o data in 2 saptamani.
De cand am ajuns in tara sotul se comporta foarte urat cu mine. Ma ameninta ca imi ia casa si pleaca daca nu ma duc sa muncesc pt el, ma jigneste si pur si simplu nu mai suport.
Nu as vrea ca fetita mea sa ramana fara tata. Oare se va schimba?
Voi ce spuneati, ce ar trebui sa fac?

in primul rind trebuie sa afli adevarul, tot ce s-a intimplat in acest timp cat ai fost plecata.

si cat fetita ta e mica, tu trebuie sa fi cea care sta acasa cu fetita, iar de bani sa se ocupe tatal.

imi pare rau ca ati ajuns in acesta situatia dupa cat te-ai sacrificat, iar daca ati ajuns la amenintari, ce sa mai fie de spus...

adevarul va iesi la iveala daca il cauti. trebuie sa fi puternica, sa te axezi pe cresterea fetitei si sa nu te lasi doborita de indiferent ce va fi.

daca ai incredere in Dumenzeu si te rogi, El va fi stanca de care ai nevoie, El iti va deschide usile care trebuie, El iti va linistii viatza si te va ajuta sa iei decizii bune.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

In primul si in primul rand nu mai spune in veci ca ramai cu sotul sau cu un barbat ca sa nu-ti privezi copilul de tata.
tata este si daca sunteti impreuna si daca sunteti divortati/separati.
Relatia dintre voi 2 nu trebuie sa schimbe cu nimic relatie dintre el si copil.

Discuta cu el deschis, intreaba-l ce probleme are, spune-i tot ce crezi tu despre situatia actuala, gasiti o solutie.
Si solutia in nici un caz nu este sa ramaneti impreuna doar pt. ca aveti un copil.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui anlexadra

Nu as vrea ca fetita mea sa ramana fara tata.

Pai cine i-l ia? De ce sa ramana fara tata?
Tu vezi ce faci cu "sotul", pe urma rezolvi partea cu "tatal". Chiar daca vorbim de aceeasi persoana, abordarea e diferita.
Da' am niste nelamuriri: cum adica iti ia casa? E casa lui? Si unde pleaca? Iar tu cum muncesti pentru el? Trebuie sa pleci iar?
Pentru ca eu cred ca ai duce-o mai bine daca ai munci pentru tine si fata ta. Si nu-i nevoie sa ai sot daca fata ta tot la bunici creste.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kynderica spune:

vad ca foarte multe zic ..tu ca mama trebuie sa stai alaturi de fetita ta si el sa caute de lucru...dar ce faci cand el nu gaseste ....si doar tu ai posibilitatea ca femeie sa mergi la lucru????
eu nu sunt in tara ...si vb in cunostinta de cauza.....am niste prieteni care au o fetita de un an....el lucra in constructii...de cateva luni a ramas fara munca..din cauza crizei.....a cautat ...si nimic....sa ivit ocazia sa lucre ea sa stea cu o batrana 8 ore pe zi cu 800 de euro....si sa dus....
alexandra eu cred ca ar trebui sa vb cu el sau sa afli ce sa intamplat exact si abia atunci poti lua o decizie...desi faptul ca iti vb urat....nu stiu ce se intampla cu barbati astia din tara cred ca sufera de orgoliu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

eu n as putea sta fara copilul meu, indif de situatie.
in locul tau mi-as lua copilul si as pleca cu el.

legat de sot, de prb lui/voastre financiare, de casa voastra, nu ai dat foarte multe detalii, asa ca nu ma pot pronunta, ce as face cu el, in locul tau.
dar eu cred ca i-ai acordat un an de zile, timp in care putea sa si gaseasca de lucru, sa vina dupa tine sau oricum sa NU ajunga in situatia patetica (atat pt un barbat cat si pt o femeie), sa depinda de altul.

oricum nu e ok ca propriul sot sa te ameninte/injure/minta in leg cu copilul. m-as gandi mult inainte sa mai continui cu el.

_

Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kynderica

vad ca foarte multe zic ..tu ca mama trebuie sa stai alaturi de fetita ta si el sa caute de lucru...dar ce faci cand el nu gaseste ....si doar tu ai posibilitatea ca femeie sa mergi la lucru????
eu nu sunt in tara ...si vb in cunostinta de cauza.....am niste prieteni care au o fetita de un an....el lucra in constructii...de cateva luni a ramas fara munca..din cauza crizei.....a cautat ...si nimic....sa ivit ocazia sa lucre ea sa stea cu o batrana 8 ore pe zi cu 800 de euro....si sa dus....
alexandra eu cred ca ar trebui sa vb cu el sau sa afli ce sa intamplat exact si abia atunci poti lua o decizie...desi faptul ca iti vb urat....nu stiu ce se intampla cu barbati astia din tara cred ca sufera de orgoliu...

ce fac cand el nu gaseste? ii acord credit un timp, o luna, doua, trei, hai un an. dc tot "nu gaseste" inseamna ca nu vrea, de fapt, sa gaseasca nimic si si-a gasit in mine fraierul. si eu cu barbati de genul, n-as sta.
de gasit de lucru, se gaseste si pe criza.cine vrea sa munceasca, gaseste.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Off-topic:

Babyblue, Ce repede a trecut timpul, mai ieri erai o fata rebela de pe forum (citeam cu placere postarile tale pe la inceputurile mele de forumista), apoi sotia cu burtica si acum te vad cu un baietel in brate! Sa va traisca si sa va umple sufletele de fericire!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Bluel

Off-topic:

Babyblue, Ce repede a trecut timpul, mai ieri erai o fata rebela de pe forum (citeam cu placere postarile tale pe la inceputurile mele de forumista), apoi sotia cu burtica si acum te vad cu un baietel in brate! Sa va traisca si sa va umple sufletele de fericire!

multumesc bluel!! am imbatranit pe forum, cred ca s peste 7 ani de cand tot "latru" aici. cum zice mama, iar latri pe forumuri?:)))

oare n-ar trebui sa le cer o prima de vechime celor de la DC, pt activitatea loiala si constanta?

_

Mergi la inceput