Cum ati trecut de prima zi de gradinita?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Moni, sa stii ca pe mine m-a avertizat soacra-mea de mai multe ori cu WC-ul gradinitei, pentru ca (,) cumnata mea, pe cand era de varsta aia, a luat stand pe colac ceva boala, zice soacra ca a venit acasa cu pruna toata rosie, inflamata, usturanda.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Da monica ai drepatate o sa fie varii situatii in care o sa fie nevoie sa foloseasca wc ,ca public,ca de la gradinita,ca de la scoala,decat imi fac griji ca acum e prea mica si nu stie sa-mi spuna daca ia ceva doamne fereste ca o ustura,dar am sa fiu atenta daca se inroseste,are scurgeri,o mananca .etc.

In rest asta e,asa griji o sa-mi fac mereu,ce sa-i faci.....cred ca intra in atributiile mamei si partea cu grijile de tot soiul.

Eu am hotarat cu sotul sa incercam sa o lasam din prima zi la tot programul,toata ziua,pana la 4,daca nu va rezista,o s-o ducem primele saptamani doar pana la 12.Acum nu stiu daca procedam bn,dar am fi vrut sa incercam sa o lasam din prima.

Selene bunny de-aia mi-am facut si eu griji am mai auzit in parc o mamica cu problema asta,si e convinsa ca de la gradinita a luat ceva.

Eu una am mari emotii,am noroc cu sotul care e mai calm in privinta asta,el zice :e si...ce o fi....o fi.....acum trebuie sa se invete cu de toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

O fi si ce ziceti voi,dar din cate stiu eu infectiile de genul asta la copii majoritatea au ca si cauza lipsa igienei, adica mai pe romaneste nu se sterg inca singuri bine la fundulet dupa ce fac lipsa mare.

Uitati si cititi si pe:
sfatulmedicului. ro /Infectiile-urinare-la-copii/infectiile-tractului-urinar-la-copil_209
Daca nu reusiti sa il deschideti (nu ma lasa DC sa pun linkul cunm trebuie ) ,citez:

"Majoritatea infectiilor de tract urinar (ITU) in copilarie sunt cauzate de bacterii care intra in uretra si ajung la nivelul tractului urinar. Bacteriile care traiesc in mod normal in intestinul gros si se gasesc in scaun (fecale) sunt cele mai comune cauze ale infectiei. ...
In timpul folosirii olitei, copilul nu-si sterge bine fundul dupa ce a avut scaun. Bacteria poate patrunde in uretra si cauzeaza ITU. De asemenea, constipatia sau golirea incompleta a vezicii urinare pot cauza inmultirea bacteriilor in urina. "

Deci dupa mine solutia e nu sa va temeti atat de colacele de wc de la gradinita, ci mai ales sa reusiti sa ii invatati cat mai iute si corect faza cu stersul la fundulet.O alta cauza ar fi constipatia.Poate ai mei au scapat si fiindca au fost si sunt cam "mari kk-ciosi" , nici vorba de constipatie (asta mic la 2 ani inca face kk si de 3-5 ori pe zi uneori )

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ai mei in 4 ani de colectivitate (1 la cresa +3 la gradi) nu au avut nici o infectie urinara, nici o problema de sanatate de acest fel. Selene, de acu 30 de ani (sau cand a mers cumnata ta la gradi) pana acum s-au mai schimbat lucrurile, au mai aparut dezinfectanti noi, sunt anumte reguli pe care ingrijitoarele, femeile de servici de la gradi le respecta. Asta mi se pare cea mai mica grija ce ar trebui sa o ai. Stai linistita, ca nu vor fi probleme.
Cu mancatul vei vedea schimbari in bine, cred eu. Cand sunt mai multi copii care mananca la un loc, se indeamna si isi fac pofta unul altuia si a mai bine. Plus ca nu va fi o mama sau o bunica langa ea sa ii dea foarte mare atentie si importanta la fiecare lingura ce ajunge in gura. Daca stii ca sunt alimente pe care nu le mananca deloc pt ca nu ii plac, vorbeste cu educatorea sa nu insiste, sa o lase sa manance numai daca vrea, sa ii dea 2 porti din celalalt fel daca cere, sa nu ramana flamanda. Insistentele si fortatul pot face mult rau. (stiu, ca am patit cu Bianca si una din ingrijitoare) Daca le spui calm si ferm ca nu vrei sa insiste sa manance tot din farfurie, ci doar cat si ce vrea, va fi bine.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrisimo28 spune:

Citat:
citat din mesajul lui clarmai
Eu am hotarat cu sotul sa incercam sa o lasam din prima zi la tot programul,toata ziua,pana la 4,daca nu va rezista,o s-o ducem primele saptamani doar pana la 12.Acum nu stiu daca procedam bn,dar am fi vrut sa incercam sa o lasam din prima.

depinde de "politica gradinitei", la noi primele 2-3 zile se tin copii sa se acomodeze la prg scurt apoi se pune problema sa se lase copii la prg lung

Nu exista decat un singur copil perfect in aceasta lume si fiecare mama il are.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adrisimo28

Citat:
citat din mesajul lui clarmai

depinde de "politica gradinitei", la noi primele 2-3 zile se tin copii sa se acomodeze la prg scurt apoi se pune problema sa se lase copii la prg lung

Sau depinde de fiecare educatoare in parte . La noi toti au ramas direct la program lung si dimineata educatoarele au facut "despartirea" de la usa salii cat mai scurta, au zis ca asa e cel mai bine - si au avut dreptate.De fapt educatoarea cea mai in varsta a dirijat pe-acolo,ca ea e cea cu experienta,cealalta era mai incepatoare.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Sper sa se acomodeze am auzit mame zicand in parc ca in prima zi copilul nici nu le-a bagat in seama cand au plecat,nu au facut mare tam-tam,a doua zi a fost mai problema: urlete: "Iar ma duci acolo si ma lasi"!!!

Mergi la inceput

la noi a 3-a zi a fost jale mare o ora si jumatate am sta in masina ca nu voia sa se de-a jos si plangea sa nu il duc acolo.
prima zi si a 2-a nu si-a dau seama ce se intampla cu el, unde il duc, unde il las si mai ales de ce?

Mergi la inceput

Da asta e faza amuzanta,dar le trece lor ... v-am zis ca si pe-a mea a apucat-o abia a patra zi dimineata ideea ca nu mai vrea sa mearga la gradi ,probabil au impresia ca e optional ,asa ca mersul la un loc de joaca Din fericire a mea a fost ok dupa ziua aia "critica" ... ii placea prea mult compania copiilor

Mergi la inceput

azi dupa o sapt de stat acasa din motive de rosu in gat cu multa febra, tuse si muci l-a reacomodat la gradi, plansete de cum am trecut de semafor spre strada cu pricina, acolo jale si mai mare ma tinea de gat si de haine aproape sa mi le rupa, l-am predat si dupa max 5 min era totul ok, de azi incercam sa il lasam la tura lunga, sper sa vrea dar sa si poata dormi acolo.

Mergi la inceput