Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(71)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

LUCIA, treaba cu vegetarienii am observat-o si eu, mai toate blogurile astea interesante de mamici se lasa cu vegetarianism la un moment dat (vezi happy-mami, cristelageorgescu.ro etc.). Ba am senzatia ca, cel putin astea mentionate de mine nu consuma nici oua, nici lactate. Eu una nu pot. Sau cel putin nu acum, Cine stie ce ma apuca mai incolo...Cat despre copil, parca n-as lua eu decizia asta in locul ei. E drept ca in ziua de azi carnea contine tot felul de porcarii, dar parca nici deloc asa...
Sunt chestii care ma tenteaza, vreau sa le incerc, de ex laptele de migdale sau branza de migdale, dar nu cu scopul de a le inlocui pe astea pe care le consumam acum.
Oricum, sotul meu e mare carnivor. Nici nu vrea sa auda de asa ceva!

MAIMUTICA; ma bucur ca ati luat o decizie. Va dorim tot binele din lume si noroc cu carul. Si sanatate multa, sa nu folositi deloc homeopatele alea! Bafta la bagaje si da IGNORE soacrei!

ANCA; tot pe principiul ca mandra nu prea poate sa pape singura carnita (noi nu avem dintisori deloc!) ii dau papa cu lingurita in zilele cu carne. Asta e. Nu ii blenduiesc fin ci pasez asa un pic, cu furculita. Macar stiu ca ii ajunge in stomac carnita aia. Noi papam ”pui fericit” de la Agricola. La Kaufland am gasit separat si pulpe - piept - aripi etc de pui fericit, nu doar puiul intreg, care se gaseste cam peste tot (carrefour, cora etc.)

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mayane spune:

Lucia, bebelu ti-a raspuns imediat, deci n-ai fost ignorata
Pe urma, eu zic sa nu risti cu copilul. Omul este omnivor, are nevoie si de vegetale (pentru vitamine) si de lactate (pentru calciu) si carne (pentru fier, de exemplu, dar si pentru alte minuni)
E adevarat ca fier gasesti si in unele vegetale, dar Popay Marinarul s-a nascut ca reclama pentru conservele de spanac. Ar trebui sa rumegi kilograme de spanac sa echivalezi 200 de g de carne.
Dieta vegetariana nu e automat sanatoasa. Lasa corpul cu lipsuri ce nu pot fi acoperite decat cu suplimente alimentare. Si atunci, ce mai e sanatos in asta? (habar nu aveam, daca nu citeam pe prospectul de la fierul pe care il dau copilului, pentru ca nu vrea sa manance carne)

Si chestia cu suplimentele e cu dute-vino. O colega de servici a dat copilului fier la recomandarea pediatrului. Cand se pregatea sa se intoarca la servici i-a facut analizele. A descoperit ca avea talasemie majora... O forma de anemie care "trece" cu transplant. Pana la transplant se fac transfuzii de sange. Care acumuleaza in exces fierul in organism...
Asa ca, acum, daca al meu a inceput sa manance carnita, o sa renunt la fier.
(Disclamer: Cele de mai sus reprezinta "parerea mea", nu o directiva de urmat )

Apropo... voua (copiilor, nu voua) v-au masurat pediatrii vaccinul de la maternitate? Ca a mea a uitat... Am sunat-o s-o intreb cand il masoara si a zis ca la 6 luni.... Al meu are aproape 7... Era grija mea sa-i spun?

"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala"

"Life isn't about waiting the storm to pass, it's about learning to dance in the rain."

Mami ametita de pufletzel Darius Alexandru (05.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Nici noua nu ne-a masurat nimic. Initial am vrut sa-i zic, apoi am renuntat. Nu ma mai intereseaza masuratoarea asta (care ar putea conduce la o eventuala repetare a vaccinului daca nu iese in grafic) pt ca deja m-am sictirit de vaccinuri...nu mai vreau altele. Aproape ca nu le mai vreau nici pe-astea asa-zise ”obligatorii”...

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mayane spune:

Tunde, vezi ca pe blogul buburuzelor e si o reteta de la bunica.
Eu zic ca daca o faci, o sa-ti placa tare
Stiu ca e ciudata, ca merele se rad si se amesteca in compozitie si pe urma se pune la cuptor, dar arata ca o negresa si e bunaaaa

"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala"

"Life isn't about waiting the storm to pass, it's about learning to dance in the rain."

Mami ametita de pufletzel Darius Alexandru (05.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Hey! Seara buna!

Am incheiat si eu pe-aici activitatile nocturne gen spalat de vase, bagat masina de spalat in functiune, spalat scaun copil si facut un dus rapid. Asa ca va "salut" si e cu drag... sunt cu ochii pe voi si raspund in gand... nu e ortodox stiu, incerc sa mai adaug si cate ceva inainte sa adorm pe-aici.

Lucia - despre carnita - mie mi-e asa indiferent daca o mananc sau nu. Acum nu stiu cum ar fi daca as zice ca nu mai mananc deloc... daca as mai vrea sau nu, dar nici nu vreau - cel putin momentan. Poate va veni o zi cand o sa ma conving si eu ca mai bine fara, dar pana atunci... sotul meu are o vorba "cea mai buna carne de peste este porcul".
Eu sunt undeva la mijoc si cred ca se poate trai si fara carne la fel de bine, ca poate fi substituita cu brio de alte alimente.
Tie iti doresc multa bafta in luarea unei decizii potrivite pentru tine si pentru familia ta!

Maimutica ma bucur tare sa va vad asa determinati cu plecarea. Sa dea Doamne-Doamne sa va fie bine, sa va linistiti, sa va gasiti "cuibusorul vostru" - ce mai... MULTA, MAULTA BAFTA va doresc!
Te-asteptam cu vesti bune foarte curand!

Tunde ce-mi faci tu mie femeie... mor de pofta de o placinta cinstita, dar tot ma mobilizez eu curand si fac si eu... ca pe vremea gravideniei... de-aia cu gris - e preferata mea!

Mada insanatosire grabnica! Doar oamenii sanatosi racesc vara, eu asa stiu!

Roxx ce ma bucur ca ai vorbit cu Ziki si e ok. De multe ori mam gandit la ea si ma intrebam ce s-a intamplat...
Despre carnita nici noi nu avem dintisori si i-o tai bucatele mici si o amestec cu legume. Am incercat la inceput si bucatele intregi... s-a descurcat bine chiar si stirb asa.

Mirela draga de tine... mai poti mamico? Si fara ajutor si cu 2 motani... hufff mai ia durerea de cap! Esti super!

Gabi nu-mi place de tine ca esti prea retinuta in cuvinte de cand te-ai sesizat singura ca vorbesti prea mult. O VREM PE GABI CEA VORBAREATA, PLINA DE SFATURI, DE POVESTIRI DIN EXPERIENTA! Hai ma... please-please-please!
Pana la 1 an apuci sa-i dai toate legumele si fructele? (mie-mi place metoda ta dar n-as avea atata rabdare... sau poate la bb2, la bb1 in nici un caz!)

Incepe si mie Patrickutul meu sa-mi faca figuri la capitolul legume de vreo 2 zile. Papa vreo 5-10 lingurite si gata, sa manance cine-o vrea ca lui nu-i mai trebuie. Si nici nu vreau sa intervin aiurea cu jucarii, tv si alte "distrageri de la activitatea lui" - nu-s de acord si prefer sa-l las sa pape mai putin si constient decat mai mult si cu gandul la altceva. C-o fi bine, c-o fi rau - este strict parerea mea si incerc pe cat posibil sa nu ma abat de la ea. Ii dau lingurita, castron... ce vrea el si are legatura cu masa.
Maine incerc spanacul cu galbenus care de obicei mi-l papa foarte bine... daca si pe-asta mi-l refuza "am pus-o"!

Nici noua nu ne-a masurat nici un vaccin. Dar nici nu-mi bat capul.

Gata ca am adaugat destul,,, mai las si pe altii!

Noapte buna va doresc!

Irina ~ mamica norocoasa de scumpel Patrick Cristian {07.12.2010}

www.dropshots.com/PatrickCristian#date" target="_blank">Albumul piticului si www.dropshots.com/patrickcristian1#date" target="_blank">Botezul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_night spune:

Tunde, cred ca e mai nou coco rico in kaufland, ca nu-mi amintesc sa mai fi vazut inainte - dar ce-i drept, n-am mai luat de mult pui de la ei, asa ca nu te poti baza pe observatiile mele. Mai uita-te, poate aduc si la voi. Si nu pui intreg, am luat piept (la casoleta) si mai aveau si citez: "muschiulet de pui" . Imi inchipui ca erau un fel de pulpe dezosate, dar am zis ca nu fac experimente azi...

Roxx, si eu ii mai dau chestii si cu lingurita - ca mi se pare normal sa stie sa manance in toate felurile si in plus nu stiu cum altfel as putea sa-i dau supa de legume (ca bucati nu se omoara sa le manance, nu-i place dovlecelul, iar din morcov sau patrujel ia foarte putin si pe urma il arunca). Dar are deja o gramada de dinti (doar cinci, nu va speriati ) si stie sa muste si sa mestece bine de tot - si obiectivul meu asta era, sa nu-si piarda reflexele din cauza linguritei. O data ce am vazut ca a invatat bine sa rontaie, sa mestece si sa inghita selectiv (adica sa inghita bucatile care ii convin si sa le dea afara pe cele prea mari), am bagat si lingurita in functiune. La inceput a refuzat-o, pana m-am prins eu ca trebuie sa o las sa o apuce cu manutele ei si sa o duca la gura. Si de atunci ne jucam si cu lingurita, si cu bucatile. Cu lingurita mancam supa de legume si mai nou am testat si vreo doua borcanase, iar fructele si cerealele bucati, cu mana. Si in continuare insistam si cu legumele bucati din cand in cand, tot cu mana, dar nu prea ajung in gura ci pe jos . Vrea ea sa-mi demonstreze ca e fata lui tati (al meu nu prea se omoara cu legumele, numai mie imi plac mult). Dar sa vedeti ce frumos rontaie din marul intreg cand are chef !

Hai ca m-am lungit ca o zi de post. Noapte buna!

Anca, mamica fericita a Dianei Maria (02 ian 2011)

Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_night spune:

Lucia, eu nu sunt mare carnivora, mai mult cu legumele si lactatele si mai experimentez si retete vegetariene si raw, dar nu am de gand sa devin 100% nici vegetariana, nici vegana. Sunt de parere ca trebuie sa-ti asculti organismul si ca atare chiar daca prefer 75% din timp vegetalele, nu o sa ma opresc sa mananc o friptura buna-buna atunci cand am chef. Incerc retete raw pentru ca ma gandesc ca e mai sanatos sa mananc toate legumele si semintele crude decat prelucrate termic - dar mananc si mancare gatita, pentru ca sunt anumite lucruri pe care nu le poti gati crude (de exemplu cartofii nu poti sa-i mananci cruzi si mie imi plac foarte mult ) sau pur si simplu pentru ca imi place mult o anumita mancare gatita si nu vreau sa mi-o refuz.

Pe acelasi principiu o sa incerc sa imi ghidez si fetita catre chestii cat mai naturale si mai putin prelucrate, catre tot ce e sanatos in general. Dar am sa o las sa experimenteze si orice alceva, inclusiv hamburgeri de la McDonalds cand o mai creste, pentru ca nu mi se pare normal sa te restrictionezi atunci cand ai o pofta si nici sa nu incerci niciodata anumite mancaruri. Plus ca ma gandesc ca daca eu ii interzic complet anumite lucruri, atunci cand va deveni independenta si isi va alege mancarea singura este foarte posibil sa dea iama numai in pizza, cartofi prajiti si shaorma, pentru ca au fost fructul oprit.

Asa ca eu ii dau carne, asa sunt sigura si ca isi ia organismul tot ce trebuie. Si sa stii ca la bebelusi e foarte complicat sa compensezi in mod natural absenta carnii, pentru ca lor nu prea poti sa le dai seminte. Iar decat suplimente, mai bine niste carnita, zic eu.

Pe de alta parte, daca te hotarasti totusi sa nu ii dai carne, exista multa documentatie pe net despre cum sa faci ca sa acoperi necesarul nutritional si exista si o carte care se cheama chiar Copilul vegetarian. Bafta multa, orice ai alege.

Anca, mamica fericita a Dianei Maria (02 ian 2011)

Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

neatsa si o tona de

visam ca este ora 8 si ca dorm motanii, cand de o data se aude eeee eeee, deschid ochii Razvi la gard se pregatea sa bata cu suzi in pat si ceasul arata ora 7

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

colacei de inot pentru bebelusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Neata, Mirela bine ca ai facut multaaaa... fifi e la a doua zi cu sute d etreziri.

carne ...hmmm..ati scris cam tot ce as fi vrut sa spun si eu, ar treb sa dau un "like" la ce a scris Mayane si gata. Sau Roxx "nu e decizia mea de luat", poate o cresc fara carne si ea imi spune la 18 ani ca am fost nebuna.
Serios vb, la o dieta vegy, la un copil, tre s astai cu nutritionistul, suplim alim si analizele de sange ca sa vezi ca se dezvolta corect, la un om mare e altceva, eu n-as putea, iubesc carnea, ouale, lactatele. Asta ete, calu' batran....

Am tot vrut sa zic Felicitari Andreiutz drag si bravo Papuas Darius pt progresele frumoase !!!

LMA sarbatoritilor zilei

Madalina voiam sa-ti urez "Distractie palcuta la mare!!!" si tu ce facusi???? Sanatate multa!!

Eu am o nunta la Braila, initial am zis ca nu merg, ca Ana nu sta nici 30 min noaptea daca nu ma simte pe langa, dar m-am razgandit, merg macar sa-mi fac aparitia mirobolanta, o las pe mama cu telefonu la gura, vedem noi ce-o iesi. Asa ca fug la niste bagaje mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciact spune:

neata
hi hi, multam de raspunsuri
eu am zis deja ca nu vreau sa fac experimente pe copilul meu, eu neffind vegetariana, vroiam doar sa vad si care este parerea voastra

ne inscriem si noi in randul iepurasilor, ieri am pipait gingia ca se vedea mai rosie si umflata de cateva zile, am simtit dintocul la mana iar astazi de dimi deja avea gingiuta sparta

Mada insanatosire grabnica
Lorich drum bun si distractie placuta
Maimu..multa bafta, sa iasa cum va doriti voi

intrebari.. fructele la blender le puneti cu tot cu coaja?

castravete...n am citit la vreuna din voi ca ati dat la buburuze, de cand se da? si nici nu l am gasit in tabelul de pe diversificare .ro

o zi buna , LMA sarbatoritilor de 26 si

Mergi la inceput