Diriginte - Flori?
Raspunsuri - Pagina 2
madyrizi spune:
si barbatii se bucura de flori. la mine, la serviciu, profesoarele/invatatoarele le dau buchete de flori profilor/invatatorilor daca acestia nu primesc la inceput/sfarsit de an si se bucura foarte mult. poate mai mult decat o femeie care primeste 20 de buchete in aceeasi zi.
sunt unii, mai scortosi, care considera ca nu-i cazul, dar eu nu i-am intalnit .
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
NOUTATI IN ALBUM
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
Letitia1 spune:
Ce obicei balcanic, total aiurea si deplasat. Adica de ce sa-i duci ceva? Mai ales in clasa a 5a. Nici macar nu-l cunoaste-ti. Oricum n-o sa-ti trateze copilul nici mai bine nici mai rau daca-i duci sau nu ceva. Eu nu mi-as bate capul, chiar daca altii or sa duca. Sint sigura ca nu or sa aduca toti.
sunnyday07 spune:
Letitia, cum e in UK? Duc copiii/parintii vreodata flori/bombane/cadouri?
Nici eu nu sunt pentru flori, cateodata insa mai cumpar ca sa nu fie fata mea singura cu mana goala (cum ar fi in prima zi in clasa I)
Tare mi-as dori sa se mai schimbe si pe la noi obiceiurile, mai ales la inceputul si sfarsitul scolii cand vad in tomberonul scolii o multime de flori aruncate ...
filofteia spune:
Nu este vorba de apreciat... ma indoiesc sincer ca un profesor poate fi cumparat cu un buchet de flori.
Cadou / cosulet de fructe nici nu se pune problema.
Balcanic / nebalcanic se obisnuieste ca la inceputul scolii sa se vina cu flori. Asa cum mai spus nu-mi doresc sa fie copilul meu singurul fara flori.
Si... il cunoastem pe diriginte, inca de la inceputul clasei a IV-a, a participat si la serbarea de sfarsit de an din clasa a IV-a.
happiness spune:
Din perspectiva profesorului...Credeti-ma ca niciun profesor adevarat nu evalueaza copilul dupa valoarea cadourilor sau florilor primite in prima zi de scoala sau la diverse ocazii. Totusi, nu cred ca este cineva deranjat daca primeste o atentie ca simbol al respectului , ca multumire fata de munca depusa cu copiii.De exemplu, am lucrat timp de 6 luni , o ora pe saptamana neremunerata, fara gradatie de merit sau alta recompensa din partea sistemului, cu copiii, pentru olimpiada. Am avut 7 premii I din cele 9 date pe judet. La finalul anului, la premiere, copiii mei au venit fara o floare. Am zambit, dar parca m-a durut un pic sufletul.Anul acesta o luam de la capat, fara nicio problema,muncim cu drag si spor...Copiii nu au nicio datorie sa aduca flori sau cadouri, dar sunt unele clipe in care un gest simbolizeaza respectul si recunostinta. Poate fi si un ghiocel,un desen facut de copil sau mai stiu eu ce,nu ma refer la chestii costisitoare. E vorba doar de un simbol, pana la urma. Am si acum desene si felicitari facute de copilasi, si le pastrez cu drag, gandindu-ma ca acestea sunt darurile care vin din partea lor, si nu din partea parintilor...
Ca parinte...Desi invatatoarea fiicei mele e colega mea, mi se pare aiurea sa o trimit fara flori in prima zi de scoala. Si din nou zic, o atentie daca i-o trimit e cu totul altceva decat mita(copilul meu e de FB fara nicio problema), e doar o multumire ca s-a aplecat cu grija asupra ei, ca s-a ostenit sa o invete, ca i-a indrumat primii pasi, ca a facut-o sa indrageasca scoala, ceea ce e mare lucru.Nu e vorba niciodata de lucruri scumpe,desigur...
sanziana27 spune:
A oferi un buchet de flori este un semn de placere, de respect, de pretuire. Eu am colegi (barbati care au primit flori si se bucura:unii le ofera colegelor, altii le duc prietenelor/sotiilor, altii le ofera secretarelor -ele ff rar primesc flori-, altii le lasa pe masa si se ocupa femeile de servciu de buchete, le pun in vaze in sala profesorala)
Dar unui medic (barbat) ati dus vreodata flori? Eu am dus medicului cu care am nascut; asa am simtit eu nevoia sa-i multumesc si a apreciat gestul!
Raza de soare spune:
Un lucru este clar: pe 15 (+/-) septembrie recunoastem "profele" pe strada!
Dar eu n-am vazut pana acum vreun barbat cu bratele pline de flori...
S-or bucura ei, nu zic nu, dar...cred ca doar un buchet ajunge acasa, la nevasta, restul...la colege.
Si pentru ca spunea cineva mai sus ca nu se dau/primesc cadouri scumpe...am fost eleva si credeti-ma, am vazut reactiile unor doamne profesoare la privitul "discret" in punga si fata de parinti, dar mai ales, fata de copiii lor.
Cei care aduceau un buchet de trandafiri/gerbera+un parfum, cafea, geanta, bluza, bijuterie...erau cei care aveau si notele mai mari, desi..erau "ascultati" rar si atunci, cateva minute.
Cat despre cei care aduceau un buchet simplu de crizanteme sau cazuri cand parintii nu isi permiteau nici macar atat...hai sa nu bagam capetele in nisip, stim foarte bine sistemul!
La fel, mor de ciuda, cand mai apare cate unul la tv si spune ca nu s-a dat nici un fel de mita pentru profesori, la BAC. E, nu!!!
Filofteia, daca tot vrei sa duci ceva, ca asa e moda, de ce nu iei ceva util pentru copii? O harta, un atlas, un glob pamantesc...