rubeola???????????
Buna ziua la toata lumea!
Am un baietel de 1an jumatate care luni a facut febra direct 39. am mers cu el la pediatru si ne-a spus ca ar avea o viroza digestiva( nu avea al simptom in afara de febra) si i-a dat tratament cu ceclodyne.Febra a continuat pana joi dimineata can dpe fata i-au aparut pete rosii si s-au extins pana vineri pe gat , burica si spate.pediatru a decis atunci ca ar fi RUBEOLA dar ca ar trebui sa il vada la infectioase pentru diagnostic. La infectioae nu este rueola sau cel putin asa pare dar trebue sa ii faca analize. l-au chinuit o grmada apoi stupoare , rezultatele vin peste 3 saptamani, dar sa il tin in casa si atat. Copilul este foarte agitat noaptea , nu prea doarme , bate din picioare s suceste foarte mult parca nu si-ar gasi locul nu prea are nici pofta de mancare .nu stiu ce sa-i fac , plinge ca vrea afara , sta cu papuceii la usa ...
voi cu ati avut rubeola? cum s-a manifestat la voi ?
pls un raspuns...
[http://www.xoopit.com/s/20zlj4u46a8ry54w3naj
victor -andrei(24.02.2010)si iarina-gabriela(17.08.2004)
Raspunsuri
msl1 spune:
:O antibiotic la infectie virala? la suspiciune de rubeola? eu as schimba medicul in primul rind....
nu se da antibiotic la infectii virale si cu atit mai putin la suspiciune de boala a copilariei
eu nu i-as mai da antibioticul deloc, poate fi chiar o reactie alergica la acel antibiotic.
Eu cind am avut rubeola nici nu am stiut, mi-a aparut pe fata niste pete asemanatoare cu pistruii m-am dus la dermatolog si m-a diagnosticat cu ....reactie alergica la conservant! :)) am aflat ulterior ca a fost rubeola; nu am avut febra si nici un alt simptom m-am dus in continuare la scoala asa ca probabil am si dat-o mai departe...
loriangi spune:
I-am dat antibioticul doar pana a aparut eruptia apoi mi-a zis sa nu ii mai dau. ce m ainereseaza in mod secial e daca agitatia din timpul noptii are legatura cu episodul de rubeola?
[http://www.xoopit.com/s/20zlj4u46a8ry54w3naj
victor -andrei(24.02.2010)si iarina-gabriela(17.08.2004)
en_kvinna spune:
Eu am avut rubeola pe la 15-16 ani. la inceput au fost niste bubite mici mici pe fata si am crezut ca e alergie, apoi s-au existins pe spate,brate. Cand am fost in control la medicul de familie s-a uitat la mine si mi-a pipait partea din spate a urechilor. Se simtea ca si un nodul si abia apoi mi-a zis de rubeola. Fara antibiotice doar restrictie la dulce, deloc dulce, atentie mare la febra, desi nu am avut mi-a zis ca daca o sa am si 38 sa merg de urgenta la spital. Alte indicatii au fost sa nu fac dus si sa nu ies din casa. N-am inteles de ce sa nu fac dus, dar zau ca o saptamna n-am facut. :)
edit: totusi, cred ca e o diferenta intre manifestarile rubeolei la un bebelus sau adolescent / adult. Mie atentionarea de febra a fost si poate pt ca deja eram mare, iar bolile copilariei sunt mai periculoase pt adulti decat copii.
inbox spune:
Copii mei au avut rubeola in primavara asta. S-a manifestat exact cum spui si tu, insa, noi ne-am alarmat abia cand s-a extins pe corp si aproape ca ii trecusera bubitele, fiindca am crezut ca are ceva de la soare...o tot dadeam cu crema de protectie cand ieseam afara si nimic. A facut febra doua zile 39i-am dat antitermice si daca i-a scazut nu ne-am mai dus la medic, asa ca rubeola noastra a trecut cum a venit. ( am ajuns la medic cand era pe terminate, am pus cap la cap simptomele din ultima saptamana , si gata). In total fata cea mare a stat 2 zile in casa, insa de cand am aflat ce are ( deci nici nu se mai vedeau petele), am scos-o in locuri unde nu erau copii, mai mult la plimbari. Cel mic, avea 6 luni cand a luat de la soru-sa, nu a facut febra deloc, doar eruptie, pe el l-am tinut in casa o saptamana.
Difera boala de la o varsta la alta, de aia se si numesc bolile copilariei, in copilarie au forme mai usoare. Eu am facut varicela la 16 ani si am zacut 3 saptamani...nu se compara...
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
dana vio spune:
Nu se recomanda dus la bolile de piele ca sa nu se extinda infectia. Fa-l cu mixtura mentolata si incearca sa-l scoti doar intr-un balcon , ceva. Stiu ca e greu, micuta mea tocmai a avut varicela, pe care a luat-o de la mine.
Alexandra Maria
14.12.2007