La France (2)

Raspunsuri - Pagina 37

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare tuturor
ce mai faceti voi, pe unde umblati?Se vede ca este vacanta, deja sunt fff obosita, abia astept sa inceapa Alex scoala
va doresc tuturor un wek excelent cu mult soare, ca la noi ploua de 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mama_2baieti spune:

Buna seara doamnelor...
noi ne bucuram de vacanta, Mihnea era tare obosit si ne-a prins bine tuturor vacanta asta...ce-i drept e si vremea frumoasa la noi...asa ca plimbari, parc...etc...

Cand e vreme proasta e tare greu aici ca nu avem unde merge deloc...sunt momentele in care-mi lipseste Bucurestiul cu mall-urile lui....dar din fericire sunt singurele momente... a..si cand am vazut filmul Buna ce faci? care-i super, vi-l recomand...filmat in Bucuresti in zona la mine, pe unde-mi plimbam copiii in carucior....

Miramar noi locuim in Cannes, aici chiriile sunt mari, 2 camere de la 850 euro, 3 camere 1200, asta in cartierele mai faine din Cannes, e drept... Eu iti recomand sa vii aici sa-ti cauti casa direct, nu are nici o legatura ce vezi pe net cu ce gasesti de fapt...multe anunturi nu sunt actualizate, e pierdere de timp...noi am venit la inceput singuri, fara copii, am cautat casa, ne-am plimbat pe strazi si unde vedeam anunturi sunam....Aici mai e o problema cu inchirierea apartamentului, iti trebuie contract de munca pe perioada nedeterminata, dar mai exista si varianta de a plati in avans pe 6 luni de ex si atunci e ok....dar asta numai la apartamente mobilate, cele goale se inchiriaza mai greu ca e diferenta de perioada contractuala...

Dar locurile sunt superbe si cred ca merita orice, eu va spun cand am momente proaste ies si ma plimb prin port Canto, pe stradutze si-mi trece ...si ma gandesc ca merita orice efort mutatul aici, iar noi suntem la inceput, in Franta de 7 luni.

Scolile sunt foarte ok, Mihnea e la maternelle in GS, e foarte incantat, are un zambet pe fata cand il iau de la scoala care spune tot... si un exemplu, pentru faptul ca nu stie inca limba i-au organizat la scoala cursuri de franceza in 3 din cele 4 zile de scoala saptamanale....ceea ce mi s-a parut foarte tare...si e la scoala de stat pentru care nu platesc nimic...

Despre celelalte cheltuieli ti-au spus fetele destule, subscriu la problema cu incaltarile, cel putin pentru copii, fa-ti stoc din Austria....ca aici sunt mult mai scumpe cele bune...

Gata ca m-am intins cam mult...dar stiu cum e sa nu stii nimic despre locul in care vrei sa te muti si sa fi avid de orice informatie...asa ca daca mai vrei detalii scrie-mi pe private sa nu plictisim fetele degeaba...

Seara buna doamnelor

Mama_2baieti Mihnea(aug 2006) si Sergiu(ian 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Buna
Eu am inceput vacanta cu "bine", am o raceala de toata frumusetea, voce lipsa, un pic de febra, etc

Citat:
citat din mesajul lui olim

salutare tuturor
ce mai faceti voi, pe unde umblati?Se vede ca este vacanta, deja sunt fff obosita, abia astept sa inceapa Alex scoala
va doresc tuturor un wek excelent cu mult soare, ca la noi ploua de 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allisi spune:

CORINA multumesc pt primire.sotul meu lucreaza in constructi,nu a insistat prea mult in ai face acte deoarece odata ce ai acte nu prea mai poti sa mai dai o fuga pana acasa,dar binenteles daca ne vom gandi serios sa ramanem atunci se poate rezolva si asta.noi stam in zona 3 A PARISULUI in Antoni.fata cea mai mare de 14 ANI inca nu am aduso aici sar putea in sept. anul viitor.doar cea pitica e cu noi.de invatat limba franceza mai invat doar de pe net deocamdata,sper sa si reusesc cat de cat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluk31 spune:

Salutare,fetele!

Bun venit Allisi!Fara acte,parerea mea,risti mult,sa nu fie nevoie de un doctor de exemplu.Si fiica ta cea mare ce zice?

Fetelor,aveti toata stima mea pt felul in care cheltuiti banii,noi suntem la vreo 1000 pe luna, mancare si alte cele,fara sa pun la socoteala chirie,taxe,offff.E drept ca ,desi mergem cu lista la cumparaturi,ne abatem des de la eaIar pt fete,nu tin cont de pret!

Olim,eu,din contra,m-am obisnuit s-o am pe Anais acasa in vacanta asta,am emotii ca trebuie s-o duc iar

Nu mai stiu cine zicea ca vine din Austria,prima mea iesire in lume a fost la Viena,mi s-a parut un vis! Si inca mai cred ca Austria e o bijuterie,in comparatie cu alte tari,Italia,chiar si Franta.

Va doresc o seara buna!Ce faceti,party de Halloween?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Lidia, bine ai venit!
Poti face cursuri de limba organizate de primarie sau asociatii din orasul tau, Antony fiind un oras cu un bogat amestec de nationalitati
Iar motivul de a da o fuga "acasa" in Romania, nu este prea bun, pentru a nu avea acte. Printr-o fuga inteleg ca vorbesti de o sapt, daca e asa, cei care au acte au si concedii.
O parere si sper sa nu crezi ca sunt prea indrazneata, dar ar fi bine sa-ti gasesti activitati si inafara cercului de persoane cu care stai.
Ai zis ca unde stai se vorbeste NUMAI romaneste. Atunci cautati cursuri de integrare, care sunt si ieftine si nu e chiar ca la scoala, unde poti invata o gramada de chestii, nu numai franceza, dar unde poti schimba pareri cu alte persoane. Vorbind numai romaneste si scultat doar la televizor franceza nu o sa inveti sa vorbesti, iar dialogul minim pe care il ai la cumparaturi nu este suficient pentru a invata.
Ai zis ca nu stii daca o sa va stabiliti aici si inteleg, dar vezi partea buna a lucrurilor: ai marea sansa de a invata franceza la ea acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allisi spune:

multumesc pt.primire Gaby.nu la noi concediu este de 2 _3 luni si binenteles concediu neplatit deocamdata,chiar azi mi_a spus sotul ca pe la inceputul anului viitor ar fi ceva sanse pt.acte,si binenteles situatia se va schimba radical in legatura cu noi.,ca deja se fac in martie 2 ANI.probabil ca atunci voi lua si eu o hotarare definitiva in tot ceea ce priveste si in privinta invatatului fr.si inscrierea fetelor una la scoala ,iar pitica undeva la o cresa sau cum se numeste aici.Am inceput eu sa invat de pe net cate ceva dar nu mare lucru ,e prea putin ceea ce da netul.numai bine

Mergi la inceput

lidia,bine ai venit
si eu sunt din Maramu, liceul l-am facut la Eminescu in Baia Mare!
Cat despre acte, si eu sunt de parere ca merita sa le aveti, mai ales ca nu aveti si copii, e mltmai usor cand esti legal, plus ca a si unele drepturi economice si sociale, daca vret sa rameneti pe aici.

gaby, ce faceti cum sunteti?

noi avem o saptamana de cosmar,marti am fost amandoi la urgenta, alex cu 40 febra in platou , dupa antibiotice si antitermice, am reusit sa o coboram la 39 abia azi dimineata, am fost si internati la pediatrie, dar ne-au trimis acasa, cu 40 febra Au spus ca e normal sa ai aceasta febra, chiar si dupa 3 zile de antibiotic si antitermic ca e o angina si nimic mai mult.Sa speram ca trecem si peste asta, si ne revenim.
Eu is in plop cu anemia,marti am fost la urgenta c o henoragie usoara, am facut ieri o perfuzie de vreo 3 ore cu fier, maine ma duc pentru a doua doza,Se mirau doctorii ca mai stau pe picoare cu anemia mea de 7.
A fost groaznic, eu internata la etajul 5, Alex cu Marius la etajul 6 in spital.

Cam atat de la noi, asteptam wek sa ne odihnim cu totiisi sa ne revenim putin fizic.

va pe toate si va dorim un wekeend excelent tuturor
sper ca ati aavut un rentre a l ecole fara peripetii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Allisi, adica de 2 ani fata voastra de 14 ani creste in Ro fara macar unul din parinti alaturi? Wow, !

Olim, multa sanatate si tie si lui Alex!

Mergi la inceput

Salutare tuturor
marox, multumim de urari, sper sa ne revenim repede, Alex afacut iarasi un puseu de 40, acum doarme, deja chiar nu mai stiu ce sa ii dau, iarpediatru zice ca e normal

fetelor, am vazut ca deja magazinele sunt pline de jucarii, se apropie sosirea mosului
va intreb pe cele cu copii mai mari, ce jucarii ati cumparat copiilor vostri la 4ani sa nu se plictiseasca repedede ele, si sa nu fie nici foare scumpe.
Alex este inebunit dupa lego si constructii, dar avem deja creo 3saci plini, si tot mai vrea cand merge in vide -grenier, noroc ca in aceasta perioada a anului avem putineVa astept cu idei, mai ales ca pe 20 luna asta Alex implineste 4 ani, deci inca o tura de cadouri.
va pe toate

Mergi la inceput