La France (2)
Raspunsuri - Pagina 33
marimar spune:
Chatonel, mergem dupa jobul sotului, nu prea avem de ales....
Imi explicati si mie , va rog, ce inseamna T3 si alte cele asemanatoare?
cristinuk@ spune:
neatza!
pt vacanta asta nu am programat multe decat un specatcol cu Dora miercuri si restul cat ne permite vremea ... ploua si e frig copiii sunt raciti
joi am programat o runda de shopping de haine de iarna ... miramar atentie vin! ... cate grade sunt la Viena in decembrie sa stiu daca vin si cu echipamentul de saniedaca tura din vara nu mi a dat batai de cap ... perspectiva cu haine groase ma ingrozeste ...
marimar spune:
Ana: in decembrie haine groase dar nu cred ca ai asa de groase cit e nevoie !!! E frig, asa ca in Romania in decembrie ( daca mai tii minte ...)
delphin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olim T3 inseamna apartament cu 2 dormitoare s i sufragerie.sper sa nu gresesc! |
Bucatarie si baie si wc incluse
T4 -3 camere, T5- 4 camere, etc.
Taxa de habitation de la adresa veche, adica unde erati la 1 ianuarie anul trecut, mi-e greu sa cred ca a venit 0, dar na! asa o fi!
Noi pt. vacanta, nu prea am prevazut ...copii merg in fiecare dimineata la centre de loisir, miercuri dupa-amiaza se duc o ora, doua la o vecina sa pregateasca haloween-ul si cam atat.
Eu ma delectez cu 3 volume din romanul "LE CATIN", super. Am ajuns la ultimul
Eu nu mai am rabdare sa umblu prin magazine, mai ma duc cand trebuie sa confirm o marime ca sa o pot comanda pe net la un pret concurent.
Asa mi-am luat anul trecut o duduna lunga de la Vero Moda, am luat-o la 50% de pe net, dar o probasem in magazin, si desi imi placea, pretul ma descurajase. Cand am gasit-o la jumate de pret pe net, m-am avantat
http://www.mode-by-tealuna.com/doudoune-longue-aluminium-vero-moda-climax-3-4
delphin spune:
Marimar, salariul net e dupa ce s-au oprit asigurarile sociale, pensia, somajul si mai stiu eu ce altele.
Apoi prin luna martie aprilie a fiecarui an, faci declaratia de venit de pe anul trecut, adica martie 2011 o faci pt. tot ce ai castigat pe anul 2010.
Declari tot ce ati castigat ca si salarii si alte venituri. Se pot declara donatiile, frais reels pt. masina cu care mergi la servici, frais de garde enfants.
Apoi, in functie de componenta familiei se face un abattement si se ajunge la venitul fiscal de referinta si de aici , la fel in functie de componenta familiei si de venit, se decide ce si cum se plateste la impozit.
Ca idee si in mare, dar in mare, se plateste cam un salariu la impozit, daca nu ai copii, cand ai copii se reduce pana la nimic, in functie de venituri si de nr. copiilor. Moda aici e sa faci minimum 3 copii si te asiguri ca nu platesti impozit, dar si asta e relativ.
marimar spune:
Multumesc delphin Foarte informativ, o sa retin.
Cum e scoala, are 3 trimestre sau 2 ( ca aici)? Cum imi dau seama ca o scoala e buna sau mai putin buna, sint forumuri de discutii sau ranking-uri?
Cel mai important e sa alegem scoli bune unde copiii sa fie fericiti ca merg la scoala, sa mearga cu placere si sa aiba profesori buni, corecti dar nu duri si care sa-i descurajeze... De asta parca as inclina spre scoala semi-privata....dar daca gasesc scoala publica buna, de ce nu ?
olim spune:
salutare tuturor
delph, se intelege ca are bucatarie si baie, dar ma referam la numarul de dormitoare
cat despre TH 0 euro, poate s-au incurcat, desi nu prea cred.Cand reusesc sa scanez declaratia, promit sa ti-o trimit sa vezi ca nu sunt povesti!Nu de alta,dar nu imi plac acuzatiile gratis!Si nu inteleg, este adresa de anul acesta unde am stat.Am declarat domiciliu de pe fisa de impozit, incepand cu 1 ianuare 2011.Si anul acesta am avut obligatia sa facem prima declaratie de impozit. deoarece in anul 20101 al meu a lucrat 200 de euro cat e minim, pe 2009 a facut stagiu, si nu am avut obligatie, mai ales ca au fost vreo 2 luni, cred.
cum e vremea la voi, ca la noi bate un vantdioar in casa stam, plus ca ploua!
va pe toate
cristinuk@ spune:
da relax Olim nu tre sa dai explicatii la nimeni .....asa este cum zici tu asa e peste tot diferente si pe la noi la prefectura de te duci la 3 functionari diferiti auzi trei versiuni diferite
Raluk31 spune:
Salut,gagici!
La noi inca nu ploua,dar se strang norii. Olim, azi-dimi avea si Anais chef sa mearga la scoala. Eu ma bucur ca e in vacanta,ca abia se face bine inainte sa mai colecteze vreun virus. Despre planuri, mai nimic, tot din cauza ca e bolnava.
Mie viata mi se pare scumpa in Franta, de ex mancarea. Chiar,voi cat alocati pt mancare pe luna? Aveti grija la ce cumparati sau va faceti poftele? Bio sau marca cea mai ieftina? Pe ce criterii selectionati?
O seara buna!