La France (2)
Raspunsuri - Pagina 32
delphin spune:
Marimar, alocatia copiilor se da in functie de venituri, de la 2 copii in sus nu se mai tine cont de venituri, dar e derizorie sa zicem. 125 la 2 copii la 3 cred ca e 200 si ceva.
ajutorul la chirie si acela e in functie de venituri, ma mira ca olimp are la acest venit, probabil variaza in functie de departament desi ma indoiesc.
Cert e ca pe ajutoare sociale nu se poate conta foarte tare, sau ma rog, poate nu stiu eu tot. Ce stiu, e ca pe coasta preturile sunt piperate rau. Idealul ar fii sa intrati cumva inspre tere, adica nu chiar la mamul marii si preturile ar fii mai decente. Ctred ca la 25km de litoral preturile sunt mai civilizate.
Scolile la fel, depinde ce urmaresti. Sunt scoli bune publice la fel cum sunt si scoli private de te ia cu fiori. Depinde peste ce cazi.
Scolile publice sunt gratuite.
Despre salarii, cred ca conteaza de locatie si de familie, tind sa cred ca 3000 incepe sa fie corect desi se traieste bine si sub.Depinde de familie si de administrare.
Eu nu gasesc ca incaltamintea e scumpa, atata timp cat exista internet :)) si soldele.
Sistemul de sanatate e competitiv, dar la fel, in functie de locatie. Pe coasta sunt multi medici :))
Insa...viata incepe sa nu mai fie asa roza ca pe vremuri, nici in FR.
Parere personala. Pana acum am fost multumita, de la o seama de vreme incep sa visez spre alte orizonturi, dar...nu pt. toti "rozul" are aceeasi valoare!
un alt site pt. locatii, este "leboncoin"
cristinuk@ spune:
haiele sunt foarte ok in perioada reducerilor si La halle au preturi si promotii foarte faine tot timpul anului la incaltaminte eu chiar u le gasesc scumpe ....
a dat frigul si pe la noi of of mai mai....
marimar spune:
Delphin , multumesc !
Noi venim pt caldura in special, ca ma deprima iernile si gri-ul de pe aici, mie imi trebuie soareeee si aer de mare si apoi totul mi se pare mai roz Cred totusi ca , fata de Austria care e o tara mica, ofertele la haine, incaltaminte, etc sint mai bune in Franta totusi ( dar poate gresesc... o sa vedem ..)
delphin spune:
Marimarpai cald mai e si spre Perpignan si spre Monaco
Sunt sigura ca la 25km de mare e si cald si preturi faine! Nu strica sa luati in calcul si aceasta varianta. Cunosc pe cineva care are o casa la Monaco si vara, mai ales in perioada avant si apres etapei F1 de la Monaco, inchiriaza casa si vine spre Port Leucate, zice ca e rezonabil acolo la pret.Si e si soare si mare
A! de haine, preturi nici eu nu ma plang de loc. La fel, exista internet, exista solduri...garderoba mea nu sufera de nici o culoare.
Plus ca sunt site-uri de vanzari private cand gasesti haine de super marci reduse la 50%. Chiar mai ieri, cizme JB Martin la 50% reducere!
olim spune:
salutare
marimar, preturile la haine sunt ok, dar la incaltaminte mie mi se pare scumpe in comparatie cu Austria si Germania de exemplu.Si nu vornesc de hainel de firma Armani sau latele ci CA, si HM, plus ca nu au diversitatea de acolo.
La voi este Deichmann, care are suer preturi la calitata pe car eo ofera, i-am luat lui Alex adidas la 14 euro reducere, ori aici nu gasesc asa ceva, pantofi de piele pentru mine de la medicali ce respira la 30 de euro pret normal, ori aici si la reduceri is peste 80.Acum no, depinde de fiecare, poate la fete pe coasta oferta este mai mare, si au de unde alege!
De la hall am luat botine la reducere la 45 de euro, m-au tinut fix o iarna, insa avem un magazin mic langa noi unde am luat sandale la 20 de euro din piele cei drept ca sunt modele de vreo 2 ani, dar is clasice, o frumuseste!Depinde de oferta si de cata rabdare
si timp sa cauti ai!
delph, si noi ne=am mirat ca primim ajutor, mai ales ca stiu pe cineva cu acelasi salar, dar nu au copil si nu primesc nimic.Nici TH nu am platit anul acesta.Sper sa nu fii gresit cei de la MSA si sa imi vina peste cativa ani vreo hartie sa le dau banii inapoi cu dobanda!
o saptamana frumaosa va doresc tuturor!
ce planuri aveti pentru copii in saptamana de vacanta?
delphin spune:
Olimp, th stai linistita ca vine :)), pana face drumul si pana isi dau seama cei de la impozite unde v-ati mutat.
Noua ne-au trimis-o la Djibouti, am primit-o 6 luni dupa emitere, nu zice hop
Sa mai pomenesc de taxa de urbanism de care am crezut ca scapam, caci nu a venit in primii doi ani de cand am construit? Am primit-o acum 2 luni mai ramasesera de plata o a doua transha de vreo 780€. 4 ani dupa, asa ca...
si stam intr-o comuna de 1000de locuitori. Tf o am 780 si th 333, ieftin ca braga, dar avem scoala, boulangerie si epiceriesi cantina
Eu una in la halle nu intru, sunt magazine faine de incaltari, cum ar fii le château des chaussures. Imposibil sa nu gasesti incaltari bune si la pret corect cand sunt solduri.
Pt. haine eu mai gasesc bune si de calitate corecta si la etam. Am o inclinare spre rochitze acolo. Si ultima sortie de pantofi vintage, pantofii din poza aceasta, sunt si pe rosu cu maron inchis, nu sunt din piele dar sunt de efect!:
http://www.etam.com/pret-a-porter/nouveautes/corda-pantalon-slim-velours-ras-noir.html
Eu in Germania nu am putut sa fac shoping, asta la Nurenberg, nu am gasit nimic pe plac
Dar in Andora pot sa fac
In orice caz, internetul imi aduce multe servicii. zalando e un site tare fain :))
chatonel spune:
si io care credeam ca taxele astea (foncierul si habitatu) sint sensibil egale, cum le avem noi... dar vad ca nu. Noi le dam cca 1500 impartite in mod egal.
Incaltari iau si eu tot la oferte in general, de la: salamander, san marina, bailly.
Pe net nu prea ma ingramadesc sa cumpar, inafara de ebay... dar e adevarat ca eu am oferta de magazine destul de mare, aici la toulouse.
chatonel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marimar Buna fetelor din Franta ! As dori niste informatii si sfaturi referitoare la viata in Franta dar in special pe Coasta de Azur....ce salar ar fi ok pt o familie cu 3 copii ? Ce inseamna salar net in Franta , din salarul net pe luna se mai platesc ceva taxe sau contributii la sfirsit de an?? Se poate trai cu un salar? Stiti alte site-uri pt chirii in afara de seloger? multumesc mult ------- mamica fericita de M(2000), M-R( 2004) si MV (2008) si iremediabil indragostita de Noua Zeelanda .......... Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului! Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile ! We do not INHERIT the EARTH from our ancestors; We BORROW IT from our CHILDREN" ( Native American Proverb) |
viata acolo pe coasta este cea mai scumpa, eu as evita zona. Ca sa ai idee de chirii vezi si pe la agentii: orpi, laforet, century21 etc.
Aici, la Toulouse, un T3 clasic (adica nu in buricul tirgului, nici in zona sensibila este in jur de 700 de euro plus intretinerea.
olim spune:
delph, paimie de la impozit mi-au trimis taxa0 habitacion, ca au adresa noua
dar au zis cei de la MSA ca dupa venitul sotului de anu trecut, atat avem 130 de euro ajutor, sper totusi sa nu ii ceara, mai ales ca am primit din ianuarie 127si acuma cica 130 ca paltim mai mult chiaria,si am refacut dosarul in iunie tot, ma gamdesc ca vedeau greseala.
cupantofii de exemplu la mine e fff greu, ca am piciorul lat, si nu pot incalta orice, de obicei mi-am luat multi pantofi din Spania, facuti in Spania si de piele musai, si de la 24h ,ecco si geox in general.Dar aici mi se par scumpe in comparatie cu Germania de exemplu.De la salamadra am avut o pereche de sandale in Romania scumpeeeeeeee si greu de purtat.
Si in Romania mai este o firma nu demult aparuta Marelbo, care are niste incaltari la 30 de euro maxim, de piele.In vara mi-am luat saboti si sandale la 10 euro, 5 perechi superbi!
De chateau de chassure eu nu am auzit si nici nu cred ca am vazut, sau nu am bagat de seama!Etam mie mi se pare scump, mi-am luato pijama de la ei, am spalat-o de vreo 2 ori, cica de bumbac, dar s-a cam intinsAm un sutien de la e, super insa.
Rochite nu port de vreo 12 ani, ultima a fost rochia de mireasa in 2005.Am o trauma cu genunchii mei, care nu prea pot sa ii expunbicicleta bat-o vina!
olim spune:
delph, is mortali pantofiidar eu nu pot purta din pacate asa ceva
Am avut2 accidente cu intindere de ligamente si tendoane la amandoua picioarele in 87 si 2004, si ortopedul mi-a recomandat talpa plata, putin toc, imi fuge piciorulsi nu am stabilitatePlus ca si lat pe deasupra.
De aceea cand gasesc ceva comod cumpar cate 2 perechi!