La France (2)
Raspunsuri - Pagina 24
Marox spune:
Delphin, multumesc de oferta pt Cabane Magique, da' nu ma simt in fonduri !
Io sint incintata ca nu e greva la scoala la noi, ca n-as fi avut unde caza odraslele!
delphin spune:
Si eu tot din cauza de fonduri stau pe ganduri . si din cauza de loc de stocare.
Greva si la noi! Azi m-a inlocuit un coleg fara copii, joi fac eu si pt. el.
Mama_2baieti spune:
Buna seara doamnelor....
si multumesc de sfaturi...am citit vreo doua pagini in care vad ca v-ati preocupat si de soarta mea...deci sar'mana doamnelor...
asa ca o sa va ascult sfatul si o sa-l dau la tenis, mai merge acolo si un prieten de-al lui...deci va fi ok...sper doar sa-i placa...daca nu merge incercam judo...inot, gasesc eu ceva....
azi chiar am vazut ce mult inseamna sa se joace cu copii francezi...am fost la plaja cu un prieten de-al lui francez si am stat cateva ore bune...in care au vorbit intre ei in continuu, cei drept Mihnea mai mult in romana...dupa-amiaza pana si piticul mic zicea cate ceva in franceza...
oricum mai facem un lucru, dupa scoala mergem in parcul de langa, in care vine mare parte din copiii de la scoala, asa ca se intalnesc si mai comunica si in afara scolii...si e altfel...cand se regasesc ei in parc, asa bucurie...uite mami colegii mei...nebunie...
la noi nu poate merge la cantina si restul decat daca muncesc amandoi parintii, dragut, nu?
usor, usor va invata el, ca doar nu e primul copil care se muta intr-o alta tara...si cum zice si sotul meu, intr-o buna zi o sa ma trezesc ca vorbeste in franceza pur si simplu....de-ar veni mai repede ziua aia....dar sunt eu stresata...recunosc...
bun venit Raluk31...am inteles ca esti in aceeasi situatie ca si mine...
o duminica placuta doamnelor
Raluk31 spune:
Buna,fetele!
Mamico de 2 baieti,nu stiu de cat timp esti tu aici,eu abia din ianuarie.Al tau se pare ca vb macar ro,a mea inca nu si-a dat drumul,foloseste un amestec de cuvinte si turuie intr-o limba inventata de ea.Mi-au zis de la scoala sa-i fac un examen auditiv,ca poate nu aude bine.Eu nu sunt asa ingrijorata,la noi se vorbesc 3 limbi,ma gandesc ca inca nu le-a sedimentat,insa ma doare ca nu se poate face inteleasa.
Delphin,pe tine te stiu de la odiseea randunicilor,ultima oara plecai in DjiboutiCe-ti mai fac baietii,cum s-au armonizat unul cu celalalt?
Va doresc o seara buna!
Marox spune:
Mama_2baieti, copiii reusesc fantastic de bine sa se inteleaga intre ei daca vor. Anul trecut am fost in Ro si in acelasi timp a venit si o fosta colega stabilita in America. Fetita ei, de aceeasi virsta cu a mea, vorbea numai engleza. Fetele s-au inteles de minune, fiecare pe limba ei. Julia a invatat in cele citeva ore cit ne-am vazut sa ne strige "Mummy" si "Daddy". Mai nostim a fost in supermarché, cind ne-am intors, era in caddie si ma striga "mummy", cu un bon accent "'ricain". Mi-a povestit dupa aia ca s-a oprit un domn linga ea si a intrebat-o unde e "mamie" .
Raluk31, indicatia cu vizita la ORL o fac sistematic aici daca nu vorbeste copilul la intrarea la gradinita. Cred ca nu au prea des ocazia sa intilneasca familii unde se vorbesc 3 limbi, mai ales la tara, asa ca banuiesc ca nici nu prea experienta cu cc copiii trilingvi.
Am pus intrebarea cu activitatile extrascolare pt ca mi-e teama sa nu-i incarc prea mult pe ai mei. Alex face "batterie" (si solfegiu) si fotbal, Julia dans si pian. Mi-ar place sa faca si engleza, dar din pacate se organizeaza incepind de anul asta, daca ar fi fost de anul trecut am fi ales asta si am fi lasat muzica.
Raluk31 spune:
Bonjour,mesdames!
Azi era un afis mare pe usa: un caz de scarlatina declarat in clasa lui Anais! Oamenii pareau relaxati "eh,colectivitatea"..intrebarea mea e: sa iau masuri,se dezinfecteaza, voi ati trecut prin asa ceva,cum se procedeaza? Mi-e teama ca,de cand a inceput gradi,a fost deja de 2 ori bolnava,chiar si acum e pe antibiotic,deci e sensibila
cristinuk@ spune:
daca e pe antibiotic e intr o oare care masura protejata ... oricum tratamentul e cu antibiotic la scarlatina
eu i am imunizat pe ai mei cu broncho vaxom( care nu se comercializeaza in franta) si in vara cu un tratament homeopat sa bat in lemn nu au avut decat niste muci care au trecut repede ...
Raluk31 spune:
Ei bine,am aflat,nu se dezinfecteaza,nu se face nimic, pentru ca deja au fost oricum expusi..
Cristinuk,ce tratament homeopat?
Marox spune:
Stai sa vezi cind o sa vina cu hirtiuta in caiet :"Attention les poux sont de retour"!!! Si la noi vad ca e scarlatina la gradinita, ca a facut-o vecinul nostru si cica baiatul unei colege. Cind Alex era in PS a fost epidemie de varicela, la serbarea de sfirsit de an, din 26 copii erau 16 in diverse stadii ale bolii !
olim spune:
salutare tuturor
si la Alex in grupa este un caz de varicela, sper sa scapam usor,Imi fac probleme pentru mine , dar cred ca la 20 de saptamani, sarcina nu mai poate fii afectata!Sa speram.
Si noi am fost saptamana trecuta pe antibiotic, amigdalita, din 30 de copii doar 10 mergeau la scoala.Alex e foarte sensibil la gat, si in fiecare toamana si primavara face amigdalita, mai ales dupa operatia de polipi, dar macar nu mai avem vegetatii !
Am fost in wek la Disney, Alex a fost super-incantat, nu am vazut chiar tot, am avut doua zile la dispozitie .Atractiile pentru el le-am facut toate, noi nu am fost super-incantati, probabil si starea mea actuala e de vina.Al meu sot a fost incantat de spectacolul de masini, iar Alex incantat de Mickey si de faptul ca a dansat cu Dago si Pluto!
Per ansamblu a fost ok, hotelul decent, mic dejun f bun si diversificat, preturile in Disney maricele, dar nu de speriat!Peste vreo 5 ani,repetam aventura.
va pe toate!
raluka, sanatate multa sa aveti!
Marox,noi deja am primit hartiuta
cristinuk, chiar ce tratament homeopat ati facut?pupici multi