La France (2)
Raspunsuri - Pagina 16
olim spune:
ce liniste pe zona,unde ati disparut toate
haideti la o poveste,cum a fost rentree?
fetelor, vreau u n sfat la celecare ati fost la Disney, le fac o surpriza alor mei, am facut o rezervare pe sfarsitul lunii, pe 2 zile cu hotelinclus in parc.Imi dati niste sfaturi va rog.
va pe toate si va astept la o poveste
cristinuk@ spune:
neatza
copila mea e super incantata de gradinita azi m a intrebat cand mergem la scoala si ieri cand am dus o a zis ca po sa plec acasa
olim doua zile e putin pt Disney de vazut cele doua parcuri eu le am terminat cu greu in patru zile si nu ne am dat peste tot ...tre sa iei in calcul cozile chiar daca ai fast pass
oricum e o experienta de neuitat noi am fost de doua ori si tot nu ne am saturat mai planuim una cand se fac copiii un pic mai mari
olim spune:
noi doar 2 zile avem la dispozitie din pacate, vineri si sambata, duminica dimineata sora mea pleaca in Romania, vine doar o saptamana la noi , asa ca tura asta ne conformam cu tim p mai putin din pacate.
delphin spune:
Olimp, luati mancare cu voi si apa, daca vreti sa nu cheltuiti bani multi pe astea. e oribil de scump. tinand cont ca, copii vor vrea amintiri, eu am preferat sa-i las sa-si cumpere ce vor si sa i-au mancare cu mine. Bon, eu nu pot sa-ti impartasesc cum e in 2 zile. Eu am stat o luna in vacanta in zona pariziana si aveam acces zilnic la Disney.
Copii mei s-au distrat de minune. Nu stiu daca mai sunt focurile de artificii de seara, sunt super pt. copii, si parada.
Rentree la noi a fost bine pana la urma. Olimp, in ce clasa l-au pus pe Alex?
Eu am cump. bilet de avion pt. flacaul meu cel mare, merge de Craciun in Ro singurel. Toulouse-Bucuresti cu escala la Paris si service acompagnement, 304€
olim spune:
delphin, Alex e in Ms pana la urma, doar ca are si cativa colegi de PS de unde confuzia noastra.Am scris si dincolo, per general e ok, sa vedem acm cum se adapteaza cu noua doamna si doamna cu el.
te-am intrebat de asigurari, cat sunt de prompti la despagubiri si daca trebuie platit in avans si apoi rambursat.
il trimiti pe baiat singur in tara? nu e scump biletul, mai als ca e perioada sarbatorilor si are si insotitor.
noi ne pregatim de un alt wek in Bretagne, speram sa avem parte si de soare, ca mergem de maine pana duminica
delphin spune:
Ti-am raspuns dincolo pt. asigurari.
Ma bucur ca e in MS. asa te mai linistesti si tu. E normal sa fie amestecat cu colegi de PS, e o practica curenta mai ales la maternelle si primaire. Daca ii place la scoala, restul vine de la sine. La mine, au contraire, David e super activ acasa, face nezbatii peste nazbatii si la scoala e super cuminte. are un invatator si de doua zile imi zice ca e adorabil, la fel si la scoala cealalta imi ziceau. asa o fi
olim spune:
delphin, multumesc de raspuns.
Am sa iau cascut si apa cu noi, ca avem loc in masina.Chiar ma gandesc ca intram cu masina pana la hotel, nu?Plus ca avem lada frigofirca cu noi
Nu suntem rai de foame, iar dimineata avem mic dejun inclus in oferta.Si sper sa gasim seara ceva mai aproape de mancat.Ne descurcam noi cumva
gabyv spune:
Buna
Olim, unde mergeti in Bretagne? Noi mai stam pana sambata la Perros, poate ne vedem...
Oricum e cam urat azi
doruletz spune:
uf, si noi am trecut cu bine peste "la rentrée", de fapt a fost mai traumatizant pentru mine decat pentru ea:)
au avut "teme" de facut inca din prima zi si din cate am inteles au avut si primele "note" (litere adica). Ea e incantata de noul statut dar mie mi se pare asa de devreme pentru grijile astea :(
Metoda de lectura folosita in scoala e "un monde à lire", cu aventurile lui Kimamila. Din cate inteleg e o metoda mixta, globalo-silabica, stiti ceva despre asta? a mai folosit-o cineva?
olim, sper sa aveti vreme frumoasa la disney ca distractie o sa fie sigur:)
Marox spune:
Ohooo, prietenul Kimamila! Cunoastem, cum sa nu! Acu' 2 ani, speriata ca in prima zi de scoala Alex a avut de invatat sa citeasca propozitia "C'est Kimamila", m-am apucat sa citesc pe internet, am si creat un subiect aici. Mi se parea ca francezii au luat-o rau pe aratura daca incepeau cu limbajul SMS.Nu vedeam interesul sa stie acest cuvint ciudat, Kimamila. Pina la urma am gasit un articol al lui Alain Bentolila unde explica, un pic, cum e cu metoda mixta. Nu stiu daca ati avut si carticica lui Kimamila, unde, in josul paginii, e o fraza, din ce in ce mai lunga, pe care o citeste copilul, parintele citind restul, textul adica. Bentolila spune ca, invatind sa citeasca o fraza intreaga, pe de rost, dintr-o carte, copilul capata incredere, interes si e mindru de realizarea lui. Cu alte cuvinte, vede padurea si nu numai copacii.
O fi, o pati, da' a invatat sa citeasca. In paralel cu Kimamila au facut si silabele si grupurile de sunete, pina la urma asta a fost baza. Le-au facut tot anul in CP si in CE1.
Anul asta, cum Julia este in clasa altei invatatoare, am avut ceva emotii, ca n-a venit cu teme din prima zi. In a doua zi a avut 3 versuri de invatat. Si nici pomeneala de Kimamila ! Da', ufff, cind a primit cartile vineri seara am vazut le au pe aceleasi, si la mate si la franceza (era sa scriu româna ). Asa ca putem face schimb de experienta