La France (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

adriana, multam de primire, crd ca vecina mea de la Rennes e ocupata zilele astea
la noi plouaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa si tunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Vecina ta de la Rennes (daca de mine zici )
avea telefonul ,boxul sfr ,arse de trasnet si chiar se gindea ca te gindesti ca poate te-am abandonat

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Acum am alta dilema CP: étude du soir la scoala pana la 18h00 sau nounou la 16h30? Cum e la étude, stie cineva?

_
vacante

Mie i-mi convine sa-l las à l'étude pentru ca-si face lectiile supravegheat si sint sigura ca sint facute cum trebuie si cu explicatii suplimentare daca are nevoie ,la noi costa 2€ de ora si in total cu cantina ,taxa scolara si les études ajung la 51€/luna ceia ce mi se pare rezonabil .
Sint si copii care sint luati de catre nounou la ora 16h00 dar in cazul acesta cum o data ajunsi la nounou se regasesc cu alti copii de virstre diferite (bébé) par fois ma indoiesc ca la nounou se poate ocupa cum trebuie de lectii !
Dar ma rog ,poate ca vorbesc degeaba ,totii copii nu au nevoie sa fie ajutati la lectii .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Problema e ca la étude du soir sint mai multi copii, din diferite clase (niveluri) si, in general, o singura persoana sa-i ajute. Depinde si de cit timp sta copilul acolo. Daca parintele vine intr-o jumatate de ora, nu prea au timp de mare lucru. Daca vine mai tirziu, copilul apuca sa-si citeasca lectia. De scris oricum n-ar trebui sa aiba. Cica pina in CM2 nu ar trebui ca elevii sa aiba teme scrise. Asta-i teoria, in practica Alex a avut intotdeauna cite ceva de scris (operatii de mate sau cuvinte).

Aurelia, Corina, copiii vostri sint mari, CM1 anul asta, nu? Cum a fost CE2? Mie mi s-a parut ca in CP si CE1 au facut atita materie incit o sa-l vad cu integrale in CM2 .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

marox, valeu, cum adica o singura persoana pt toate nivelurile?? la scoala noastra sunt 3 clase doar de CP, cred ca in toata scoala sunt vreo 400 de elevi. Daca sa zicem ca doar un sfert din ei raman la étude, tot se fac 100 de copii, mi se pare imposibil sa fie doar o persoana pentru toti! eu ma gandeam ca e o persoana pt fiecare ciclu daca nu pt fiecare clasa in parte!
La noi nu e posibil sa-i iei din timpul étude-ului (care dureaza pana la 18h00), daca nu i-ai luat la 16h30 atunci nu-i mai poti recupera inainte de 18h00 cand se termina "étude-"ul.

aurelia si corina, merci de info, si io tot asa ma gandeam, ca macar si-a facut lectiile desi aci au spus ca nu-i obliga la nimic, doar ii supravegheaza dar de ajutat la lectii ii ajuta numai daca cer ei! tot parintii trebuie sa verifice acasa.
Nu ma gandeam la nounou clasica, ci la "maman"ul unui coleg de-al lui alex care s-a oferit sa-i ia pe amandoi si sa-i tina la ea pana vin io. Alta varianta ar fi o baby-sitter care sa o aduca acasa da' pe asta n-am gasit-o inca (nici n-am cautat dealtfel ca inca nu ne-am hotarat:))

_
vacante

Mergi la inceput

Cred ca organizarea depinde de scoala ,sigur ca au ei un sistem deja en place daca au 100 de copii à l'étude ,intereseaza-te drect la scoala dupa ce incepe scoala ,las-o o data ,vezi cum este si apoi te decizi tu daca sa o ia s-au nu mama colegei !
La noi sint 10-15 copii à l'etude din toate clasele amestecate adica du CP au CM2
Ca sa spun ceva despre anul trecut CE2 o fac cu destul recule pentru ca eu am pe celalat baiat (sic ca am 2 de fapt) in aceiasi clasa cu fiu-miu dar ...la scoala publica
Deci am posibilitatea in permanenta sa compar cele doua scoli !
La fiumiu anul trecut au facut multa geografie ,fizica,istorie de nivel destul de greu zic eu
caci uneori eram nevoita sa caut lectiile pe net ca sa-mi aduc aminte si eu ce si cum ....
Pe cind la scoala publica mai usurel asa ,
n-am vazut in caetele copilului mare lucru ,
in fine am fost asigurata ca evaluarile nationale sint ACELEASI ,
Profesorii la fel de buni si interesati sa ajute pe cei cu nevoi speciale ,
nu am nici "o piatra de aruncat" in scoala publica ,
ca sa nu mai spun ca la nivelul dotarilor sint mult mai dotatii decit scoala noastra privata ;
renovarile sint platite de la buget pe cind la noi ...
sint niste pereti scorojiti cu tapet cu flori de acum 30 de ani (nu exagerez era acelas tapet cind erau nepotii sotului de 30 de ani astazi la scoala)
iar daca are scoala nevoie de ceva ne solicita pe noi parintii ,sintem atit de solicitati ca cred ca fac un sfert de norma pe an la scoala ,
fara asta insa nu pot sa faca nimic ca nu au mare ajutor din alta parte decit din cei 280€ pe an de la fiecare copil.

Mergi la inceput

Marox ,pai si Alex al tau e in CE2 anul asta nu?
Sa va spun ca al meu are acelas cartabil (cu roulettes) din CP si o sa-l aiba inca si in CM1 care este in super buna stare si nu este deloc de marca ,("marca super U")
L-am spalat doar un pic cu o perie ca e pe rosu si negru si rosul era cam murdar ,l-am lasat la soare in gradina si nikel
la noi nu sint interzise cartabilele pe rotile si doamne ajuta ca sint asa de grele cite o data ,pina si fata cea mare in 5-eme la aceiasi scoala are inca unul cu rotile !
Bine are si unul de spate si altul "de sport" dar inca mai are nevoie de cel cu rotile in unele zile .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristinuk@

aha la nice da da stiu eu un pub grozav

cristinuk mama am vazut ca te-ai inregistrat la mine pe forum (Bine ai venit deci) vezi ca trebuie sa te prezinti ca sa poti sa ai acces la subiectele de discutie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare tuturor
aura, eu i-am dat adresa, sper sa nu te superi
cristinuka la ora asta isi face de cap prin Germania, apoi prin Italia, asa ca o asteptam saptamana vitoar cu povesti si poze

fetelor am i intrebare, am luat un aparat foto anu trecut din Darty si am pierdut cablu de date,Stiti vreun site mai ieftin,ca doar la 25 de euo am gasitsi mie mi se pare tare mult.modelul e wb560.multumesc anticipat
va doresc o saptamana excelenta tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

ruedecommerce, ebay, amazon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

multumesc mult delphin
pe ebay nu am gasit pt al meu aparat, ma duc sa vad pe celalalte, am gasit pe un site, dar ma costa cablu 9 euro si trasportul 15

Mergi la inceput