GRADINITA DISNEY BABY HOUSE A DISTRUS UN COPIL

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

EuMada, cu intarziere, mare intarziere " la multi ani!" pentru Eva.

Referitor la ce ai scris tu, doctorii la care ai fost sunt bine pregatiti? Stiu despre toate cremele si toate solutiile care sunt acum pe piata? Nu ar fi mai indicat sa cautati un doctor din afara ca sa mai ceri o parere?

Te intreb toate astea pentru ca eu am avut mari probleme cu mama mea. Nu o sa intru in detalii acum dar a avut corpul plin de cicatrici, grefe de piele luate si operatii si acum 8 ani medicul care s-a ocupat de ea a dat-o cu o gramada de creme si dupa un an nu se mai vedea absolut nimic in majoritatea locurilor.
Nu mai stiu numarul lui sau nu mai am numarul lui dar cred ca totusi se poate face ceva mai ales ca Eva e asa mica draga de ea. La varsta asa se regenereaza tesuturile mult mai bine.

Mult curaj si sanatate Evei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Nici o crema nu poate reface din pacate tesutul distrus.Are niste cicatrici atat de urate pe umar si cap...pe obraz nici nu e vindecat...sunt sase locuri unde e pur si simplu inca nevindecat complet,deoarece e foarte adanc oparita.Sase puncte mai exact.O sa cer o expertiza sa vedem exact cum i-a cazut lichidul pe ea..arsura e foarte urata pe obraz.si nu se spune adevarul sub nici o forma.........

Trebuie asteptat si evaluat periodic.

va pup.....

povestesc un pic mai tz prima sedinta a evei

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Proasta veste este cea cu culorile obrajorilor. Dar pe de o parte copii reactioneaza mult mai bine decat statisticile lor, ei au o putere mai mare de refacere decat adultii, asa ca acel 30% poate fi mai bun decat pare !
Pe de alta parte dermatologia evolueaza mereu si mult, asa ca este posibil sa gasiti mai repede decat credeti un tratament eficient.

Multa putere iti doresc Mada sa poti sa lupti pe toate planurile acum pentru fetita ta !

Mergi la inceput

Deci...prima sedinta de terapie.....
Mergem noi doua intram la centru......un urlet infiorator"nu vlei la copiiiiiiiiiiii"
Incerc s-o lamuresc ca sta mama cu ea, ca e la mall, ca nu ii face nimeni rau....nimic"vlei sa ma joc,vlei kk si pipi acasa la mine cu mamica meaa" si plans disperat nu de moft si se agata asa de disperata de mine ca a izbutit sa se catere de jos pna in bratele mele.Bineinteles ca a atras atentia tuturor...si i se inrosise mai tare partea afectata...ce mai....
Am izbutit s-o linistesc dupa 15 minute dar jelea asa incet si lung....
Acolo sunt niste sali unde sunt testati copiii pentru ce aptitudini au.....pe grupe de varsta.Psihologul pe langa noi,..dupa vreo trei sferturi de ora a acceptat sa spuna printre lacrimi"la copii am facut buba cu cafeaua,nu vlei la copii"...10 minute s-a dat jos din bratele mele ca sa se uite la o chestie cu touchscreen...dar cand instructoarea blonda s-a apropiat de ea.....a inceput iarasi .....
A acceptat sa vb in cabinet cu psihologul...adica i-a spus cum o cheama si ca ea vrea acasa cu mama,nu aici ca s-a suparat pe el si e nervoasa.Tipul a bufnit in ras.....i Eva a trimis un pupic cu degetul catre el....

Pana la urma am plecat cum ne-am dus ca nu am putut face nic` ca lumea...si am vb cu el la telefon dupa aia.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mergi la inceput

Ce mi-a spus in mare...
Se vede ca v-ati ocupat mult de ea,e inteligenta si are o dezvoltare psihica mult peste medie....dar momentan puterea ei de a intelege e limitata....in sensul ca desi comunica si intelege foarte bine,la varsta ei nu exista notiunea de rau fara intentie,accident sau intamplare nefericita.Cognitiv ea intelege doar rau sau bine,fara nuantele aferente.Nu va uita, trauma e prea mare iar faptul ca incepe sa povesteasca deodata..apoi se opreste si-si continua activitatea denota ca trauma e profunda.Dar cu multa rabdare si in timp va putea fi facuta sa inteleaga ca nu i se va repeta ca nu va mai suferi.Momentan nu trebuie fortata ,fizic creierul la varsta lor nu e capabil de analiza la nivel de sentimente complexe xi doar primare"iubesc,nu iubesc....si orice presiune poate inrautati situatia.Doar luata prin invluire.....ceva mai complicat,va dura pana va intelege ca ce i s-a intamplat nu e ceva ce i se intampla in mod curent ,deocamdata insa e devreme.Are nevoie doar de iubire multa si de rabdare...si bineinteles de incercari repetate de readaptare...asta e cel mai greu......ca nu accepta.Brusc e doar la nivel de da sau nu,nici macar lamuriri sau negociere nu accepta.
O sa mai mergem..poate poate....desi....am dvenit sceptica iarasi.Analiza impactului psihic a oparirii si suferintei de dupa se face timp de cateva saptamani luni,copilul este urmarit,evaluat si apoi se trag concluziile si vedem ce stratefii adoptam.

Madalina si Eva-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Of, Mada, ma rog si eu pentru fetita ta. E cumplit ca mama sa iti vezi copilul suferind si sa simti ca nu poti face nimic sa ii inlaturi sau macar sa ii atenuezi durerea.
Mi se pare anormal indemnul unora ca mada sa nu isi mai verse aici frustrarile si sa nu mai gandeasca cu ura despre personalul gradinitei.
E absurd.
Nu e ceva care trece rapid, ca asa vor unii sa isi inchipuie. Mada are in fiecare zi chipul fetitei sub ochi, ii vede obrajorii mutilati in fiecare zi, ii sterge lacrimile zilnic si probabil ca si zilnic trebuie sa ii explice puiutei de 2 ani de ce nu poate iesi afara. Nu Mada e cea care intretine trauma micutei, ci ceea ce i-au facut alti oameni. Mada doar e cea care vrea sa isi vada copilul bine, care incearca sa o faca sa uite, care ii schimba camera pentru a ii face o bucurie Evei, care mangaie si saruta obrajorii pe care ranile nu s-au cicatrizat, care trebuie sa isi calmeze copila atunci cand vede copii pentru ca ea asociaza automat copiii cu durerea.
Voi, cele care ati scris ca ar trebui sa uite, ati uita daca zi de zi v-ati vedea copilul suferind atat de profund, deopotriva fizic si psihic? Ati ierta? Ati putea vorbi cu detasare despre asta? Eu recunosc ca nu as putea. Recunosc ca nici acum, dupa 15 ani, nu am iertat educatoarea care mi-a batut copilul.

Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara

Tutu land

blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Mada, am intrebat pe o buna prietena, doctorita si mama in acelasi timp, despre cremele care ar putea vindeca ranile si mi le-a indicat pe urmatoarele, cu recomandarea de a cere si sfatul unui chirurg plastician (scuze daca deja le folosesti si stii despre ele):
Ialuset, Dermin, Cicatrix, crema cicatrizanta cu tataneasa, emulsie cu galbenele, tot felul de plasturi cicatrizanti

Tutu land

blog de mama
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Ce mi-a spus in mare...
Se vede ca v-ati ocupat mult de ea,e inteligenta si are o dezvoltare psihica mult peste medie....dar momentan puterea ei de a intelege e limitata....in sensul ca desi comunica si intelege foarte bine,la varsta ei nu exista notiunea de rau fara intentie,accident sau intamplare nefericita.Cognitiv ea intelege doar rau sau bine,fara nuantele aferente.Nu va uita, trauma e prea mare iar faptul ca incepe sa povesteasca deodata..apoi se opreste si-si continua activitatea denota ca trauma e profunda.Dar cu multa rabdare si in timp va putea fi facuta sa inteleaga ca nu i se va repeta ca nu va mai suferi.Momentan nu trebuie fortata ,fizic creierul la varsta lor nu e capabil de analiza la nivel de sentimente complexe xi doar primare"iubesc,nu iubesc....si orice presiune poate inrautati situatia.Doar luata prin invluire.....ceva mai complicat,va dura pana va intelege ca ce i s-a intamplat nu e ceva ce i se intampla in mod curent ,deocamdata insa e devreme.Are nevoie doar de iubire multa si de rabdare...si bineinteles de incercari repetate de readaptare...asta e cel mai greu......ca nu accepta.Brusc e doar la nivel de da sau nu,nici macar lamuriri sau negociere nu accepta.
O sa mai mergem..poate poate....desi....am dvenit sceptica iarasi.Analiza impactului psihic a oparirii si suferintei de dupa se face timp de cateva saptamani luni,copilul este urmarit,evaluat si apoi se trag concluziile si vedem ce stratefii adoptam.

Madalina si Eva-Maria

@eumada
Ma bucur tare mult ca ai devenit mult mai pozitiva.
Asta este Madalina pe care imi face placere sa o citesc, plina de dragoste .

Mergi la inceput

Andata nici eu nu pot sa exprim mai bine decat tine ce simt.Ai punctat aprope perfect ce gandesc dar inmulteste un pic cu 1000.

Insa un chirurgul plastician la care am fost mi-a spus ca trebuie reevaluari la trei-patru luni.Pacat ca in final a sustinut acelasi lucru pe care l-am scris cu rosu mai sus si iar imi creste tensiunea.Fereasca sfantul sa aiba dreptate......
M-ar interesa cu plasturii ce este...inca nu mi s-au recomandat cremele alea..

Da imi suna cunoscut Vasilca,foarte cunoscut insa daca a fost discipolul DR.Oita cred ca el e.Ar trebui sa aiba in jur de 55-60 de ani acum....sunt 15 ani de atunci.

Nu gasesc date despre el mai exacte pe nicaieri.Nici sa aflu daca a lucrat la spitalul militar...

Madalina si Eva-Maria

Mergi la inceput

Iti scriu aici pentru ca am vazut si cealalta postare/celalalt subiect a ta/al tau si cred ca mai degraba intri aici
Prietenii din Iasi mi-au spus ca Oita a fost farmacist si ca exista un unguent facut de Antibiotice dupa reteta lui Oita, care se numeste Cicatrol si se gaseste in farmacii. Merita incercat.
Sanatate multa Evei si tie multa putere. Eu sper din suflet ca doctorii sa se insele, mai sunt si cazuri din acestea. Daca doctorii ar fi avut dreptate 100% in cazul meu, acum as fi fost moarta. Vointa si grija mamei m-au tinut in viata si cred ca grija si dragostea ta o vor ajuta pe micuta ta fiica sa treaca peste toate si sa se insanatoseasca fara sa ramana urme.
Astept vesti bune.

Nu mai stiu cat de actualitate este adresa aceasta, dar poate afli. Sper ca nu incalc nici un regulament de pe forum, caci nu e intentia mea sa-i fac reclama
Cabinetul doctorului Vasilca se cheama MEDISAN (Str. Oancea nr. 24, Bl. 532, Sc. A, Parter, Ap.3, Iasi). Telefon: 0232/ 477 777.

Tutu land

blog de mama
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput