Alergie la purici

Alergie la purici | Autor: steluta25

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata! Bebele meu face alergie la muscaturile de purici. Am fost la tara si am intrat in contact cu micii paraziti. In prima zi bubitele sunt doar rsii, dar din a doua zi incepe distractia: mancarimi, muscatura se mareste, iar dupa cateva zile se intareste, ca un neg.
I-am luat Calamine, i-am pus otet, dar continua sa se scarpine pana la sange.
Pediatra a zis ca nu e periculos, sa il las in pace.
Va intreb daca nu exista ceva preventiv, sa il dau pe piele macar cand mergem la tara, pt ca, va dati seama, puricii sunt peste tot acum vara.
Si ma intreb daca nu cumva e periculos si pt organism, din moment ce face o reactie asa de urata.
Help...Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Fata mea face bubite ca niste piascaturi rosii ca reactie la muscatura de purice. In prima zi doar muscaturile in sine o manaca si se scarpina, apoi apar alte pete rosii ca niste piscaturi pe tot corpul. Si pe ea o mananca toate si se scarpina de se rupe. Singura solutie ce am gasit-o este sa ii dau claritine. Impotriva puricilor, nu stiu. Autan plus, dar nu cred ca are mare eficienta si nici nu poti sa tii copilul cu autan pe el tot timpul.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

otetul este acid, nu il mai pune pe piscaturi!! ia Fenistil gel - unguent antihistaminic, da pe bubite, apoi pudra calmanta. vor trece in timp. daca bebe se scarpina rau este util sa ii pui si niste plasturi peste cele mai expuse, macar cand doarme si nu se poate controla.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Exact asa patim si eu si copilul meu cu puricii. Lui ii dau Aerius si il ung cu Fenistil gel, eu nu iau Aerius, doar ma dau Fenistil (care calemaza putin mancarimile, dar nu de tot). Alta solutie eu n-am gasit. E cam neplacut, pt ca al meu mangaie toate vietuitoarele intalnite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Fenistil e apa de ploaie, dupa parerea mea.
Ia mixtura mentolata, agita bine flaconul si cu o discheta demachianta/tifon, aplica pe muscaturi. Si nu ii da cu otet/spirt, ard pielea!

Mare grija sa nu ii luati si acasa!!!

Noi am patit-o urat de tot si cu toata rusinea , iti spun ca am avut un concediu puricos, in fiecare clipa stand la panda.

Pe scurt: mers la tara, o noapte, prins purice pe pijamaua fetitei. Intors acasa, vazut purice in bagaj, bagat cu totul la spalat. A doua zi, plecat la mare, fata continua sa aibe muscaturi noi. A treia zi, prins purice... Terminat concediul dupa o saptamana...si noi...si puricii...

Intorsi cu puricii in Bucuresti!!! Si fetita plina de muscaturi!

Am bagat la fiert absolut TOT, haine, jucarii, genti...

Am analizat fiecare zi, am facut consiliu de familie...si concluzia a fost ca... au aparut inainte de a pleca la tara, din masina sotului, care are cativa dulai la serviciu si a lasat masina deschisa cat a facut curat. Asa se face ca scapam de 1-2, ne urcam in masina, luam dublu!

Nu pot sa inteleg cum de n-au murit sufocati, in conditiile in care masina statea in plin soare si cred ca inauntru erau 80 de grade?

Acasa am dat insa cu spray K300, am inchis masina si pana a doua zi am scapat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Stiu ca este o greseala de tastare la titlu, dar e curata alegrie=bucurie (spaniola) sa ai muscaturi de purici. M-am distrat copios...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steluta25 spune:

Buna. Hmmm...scuzati greseala din titlu...chiar ca e o bucurie sa ai muscaturi de purici! Ieri am fost in parc-4 muscaturi noi. Azi sunt adevarate bube.
Maine plecam la tara, deci incepe iar distractia. Ma duc la farmacie sa-mi fac stoc de substante calmante.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

la fel a facut si al meu la piscaturid e insecte

fenistil gel
zyrtec
ketof

ultimele doua sunt antialergice iar ketoful ii si calmeaza mancarimea, numai ca da somnolenta si rtebuie dat inainte de culcare. in 3 zile puiul si-a revenit si bubitele aproape au trecut in 5-6 zile

este identic cum ai descris tu
tratamentul a fost dat de pediatra noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

un repelent bun, cat mai putin chimic, noi folosim Mosimix.
Fenistil gel si Zyrtec picaturi in caz de piscaturi

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

eu am alergie la pureci de mica; nu exista remediu decit sa fie omoriti; asa faceam si eu bube rosii care se transformau in vezicule care faceau coaja, dar pina ajungeau la stadiu de coaja era groaznic, sa nu zic ce mincarimi si dureri...in timp m-am sensibilizat atit de rau ca faceam un fel de pseuda soc anafilactic daca il pot numi asa adica nu chiar soc dar pe aproape...de cind am venit aici nu am mai fost muscata de pureci, ca norocul...
am vazut o reclama la tv pt un fel de aparat care il pui in buzunar si tine insectele la distanta, nu stiu cit de eficient ar fi pe pureci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

In fatza blocului avem cateii multi si mici si mari...asta e...asta mica se mai joaca cu ei ca si alti copiii de altfel,a fost si ea piscata,i-am dat cu fenistil gel si e totul ok.E foarte bun,atat pt piscaturi de tantari cat si purici .etc.Eu i-am dat si tot o reactie urata are si ea,e foarte sensibila la piele si ii apar multe bubite mai mici pe langa cele mari,deci cred ca tot o reactie alergica are.

FENISTIL GEL, si nu ii mai da cu otet.Te pup sanatate

Mergi la inceput