Alergie la purici
Raspunsuri - Pagina 2
usorlili spune:
Cunosc un baietel cu alergie la purici.
Foloseste Zyrtec la pusee iar pe piele apa termala de la Avene
Sanatate.
Monnvas spune:
Si eu am aceleasi manifestari. Ma intreb, in loc sa tratezi copilul n-ai putea preveni stropind cu neshte substante la tara? Eu dadeam cu Taifun; banuiesc ca e toxic pt copii mici, dar poate daca dai cand pleci isi face efectul pana la urmatoarea venire si daca aerisesti si aduci asternuturile noi de acasa, poate scapi.
Repet, nu stiu exact cat de toxic e acest Taifun (il luam de la farmacia veterinara, parca). Dar trebuie sa existe un insecticid pe care sa il poti folosi.
Cat de mic e bebe?
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
Bee spune:
Esti absoluti sigura ca la purici face alergia si nu la tantari?
Eu locuiesc la tara, copiii sunt vesnic in contact cu animalele (multe) care nu-s mereu deparazitate extern. SI in 3 ani, am stiut sigur cand i-a muscat puricele, fiindca muscaturile au fost dese si localizate. In 3 ani au fost muscati intr-o singura repriza, cand probabil s-a nimerit un nemernic in lenjeria de pat! Insa, cel mic face o alergie infioratoare la tantari. Il musca doar seara, cand e ora lor, insa e groaznic si nu-l ajuta nimic.
Seeioana spune:
Pentru preventie nu as stii ce sa recomand, insa eu am folosit pentru intepaturile de tantari care lasau urme mari umflate, scarpinacioase si care lasau semne o crema numita Cicaderma.
Efectele negative ale muscaturilor s-au diminuat, copilul nu s-a mai scarpinat si bubele au trecut in cateva zile fara sa se mai umfle sau sa lase urme.
Baby1320 spune:
Citind ce scrieti voi aici, am realizat ca si baiatul meu are manifestari similare la muscatura de purice. L-au casapit niste purici acum o saptamana. A avut vreo 7 muscaturi pe tot corpul. Nici acum nu sunt vindecate. Intai au fost rosii mari, a treia zi aratau ca niste mici negi si tot asa arata de atunci. De scarpinat nu se scarpina ca nu stie, dar mi s-a parut mai iritat in ultimele zile. L-or enerva muscaturile alea ? Cu ce dati voi dupa ce il musca ca sa ii treaca mai repede ? Aceeasi intrebare si in cazul muscaturilor de tantar .
N.B. Imi aduc aminte ca atunci cand eram eu copil, eram deliciul tantarilor si mama imi dadea cu ceva preparat de farmacie. Oare se mai face si acum ? Daca nu, sigur a aparut ceva mai destept de care nu stiu.
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
andabeji spune:
17lei Parakill picaturi pentru pisici si caini..luati cu voi cand mergeti la tara ca sa deparatizati animalele, vara efectul dureaza cam3-4saptamana..presupun ca nu dureaza atat de mult concediu..este si de dat prin casa o solutie pe care o gasiti tot la farmacia veterinara, dar nu as recomanda aceasta varianta pentru ca este toxica, chiar daca aspiri(trebuie sa faceti acest lucru ca sa omoriti sursa puricilor,copii pot lua purici si de pe jos,daca animalul a trecut pe acolo..ma refer la pisica)
altcv..mixtura mentolata costa..cativa lei si usuca si calmeaza mancarimea imediat..zyrtec sau altcv pentru alergie dar asta ramane sa verificati voi ce merge la copil pentru piscatura de puric,tantar, gandac..etc
cert este ca daca intrati in contact cu un animal infectat sunt sanse mari sa luati..de tantari nici nu mai vb
Baby1320 spune:
Disperata fiind de muscaturile de tantari / purici care trec foarte, foarte greu pana la urma am sunat doctorita lui Josh al meu. Simplu:
- 1 ml dim + 1 ml seara de Aerius sirop
- unguent cu ihtiol (elmiplant) pe bubite pana trec.
Magic a fost. De la mizeria aia de unguent care miroase ingrozitor, i-au trecut imediat.
Baby1320 spune:
Referitor la Parakill. Am dat si noi pe animalele de prin curte. Beleaua insa este ca omoara ce au pe ei, ii protejeaza sa nu mai aiba purici 1 luna, dar ouale de purici pe care deja i-au imprastiat peste tot prin curte, traiesc 60 de zile :). Asa ca .... pana mor puricii din ouale din curte, vine iarna si gata cu ei. Nasoala situatie oricum cand ai in curte si animale si copii. Me knows :)
mariana_flo spune:
Am gasit un articol pe net care spune cum sa scapi de purici prin metode naturale. Sunt off topic, dar e bine de stiut, zic eu. Redau extul integral:
"In fiecare vara puricii se intorc, intrand in casa prin intermediul animalului dvs de companie. Incercati aceste metode non toxice de a va revendica locuinta.
Pasi
1. Dati cu aspiratorul toate covoarele si mobila de doua ori pe saptamana, chiar si inainte de a vedea purici. Indepartarea fizica a oualor, a larvelor si a insectelor mature este cea mai sigura cale de a tine sub control populatia de purici.
2. Aveti mare grija la zonele cu trafic intens, cum ar fi treptele si acele locuri unde animalul dvs de companie isi petrece o mare parte a timpului - de exemplu langa pat sau sub un scaun preferat.
3. Goliti, sigilati sau aruncati sacul de la aspirator de fiecare data dupa ce il folositi. Adultii pot sa iasa cu usurinta din sac.
4. Spalati covoarele mici si presurile in mod regulat cu apa fierbinte sau in masina de spalat. Uscati-l pe fiecare bine pentru a evita crearea unui spatiu umed perfect pentru imperecherea insectelor.
5. Faceti propria solutie de indepartare a puricilor, alcatuita in acid boric (jumatate de cana) si pamant diatomaceu (3 cani). Presarati usor dar bine pe covor, sub paturi si in dulapuri in timp ce purtati o masca de protectie pentru a evita inhalarea. Cu ajutorul unei maturi faceti granulele sa intre bine in covor. Dupa doua zile dati cu aspiratorul.
6. Incercati o solutie alternativa, folosind 8 parti pudra de curatat impreuna cu o parte sare de masa. Urmati procedura de mai sus numai ca ar trebui sa dati cu aspiratorul dupa o saptamana. Aceste solutii functioneaza prin uscarea habitatului unde locuiesc puricii, deshidratand atat larvele cat si adultii.
Sfaturi
• Pentru a evita repopularea zonei, si casa si animalul de companie trebuiesc tratate simultan. Puneti animalul dvs intr-un program de indepartare al puricilor.
Atentie
• Exista si insecticide pentru purici cu toxine naturale. Atunci cand sunt folosite in mod corespunzator sunt foarte sigure si eficiente, dar aceste produse sunt toxice si ar trebui sa fie folosite doar in ultima instanta.
• Desi nu sunt otravitoare pudrele nu ar trebui sa fie aplicate de fata cu animale sau cu copii; de asemenea copiii nu ar trebui sa aiba acces in acea zona pana ce covoarele nu sunt aspirate. Atunci cand folositi masuri impotriva insectelor ar trebui sa aveti mare grija, mai ales daca exista copii, batrani sau persoane cu probleme respiratorii in preajma"