Concediu de ingrijire a copilului (2 ani)

Concediu de ingrijire a copilului (2 ani) | Autor: C alexandra

Link direct la acest mesaj

Numele meu este Alexandra si este pentru prima data cand intru pe acest site.
As dori sa pun si eu o intrebare cu privire la concediul de ingrijire a copilului: sunt insarcinata in luna a V-a ( deci voi naste in martie 2004); as dori sa stiu daca sotul meu care este angajat din 15 iulie 2003 si are salariul minim pe economie, poate iesi in concediul de ingrijire a copilului si ce indemnizatie va primi.
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Bine ai venit printre noi.
Pentru a beneficia de concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani, trebuie sa existe un stagiu de cotizare de 10 luni anterior nasterii copilului. In cazul sotului tau sunt mai putin de 10 luni. Prin urmare, nu poate beneficia de acest conceidu si de indemnizatia aferenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns C alexandra spune:

Va multumesc.
Ma bucur ca am cu cine sa pot vorbi despre aceste lucruri si mai ales ca am de la cine sa primesc raspunsuri la intrebarile care ma framantau pana acum.
Inseamna ca nu-mi ramane decat sa ies eu in concediu de ingrijire.
Salariul meu este de 204$ brut, deci ce indemnizatie voi primi. Sunt angajata din 21 mai 2001 deci sunt mai mult de 10 luni de cotizare.

O zi buna.
Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Liviu's, dar nu poate sa stea ea in concediu pana in iunie sa spunem(pana isi termina concediul pre si post natal) si apoi sa intre sotul, care la 15 iunie 2004 va avea 11 luni de cand e angajat?
Sanatate,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by GabrielaG

Liviu's, dar nu poate sa stea ea in concediu pana in iunie sa spunem(pana isi termina concediul pre si post natal) si apoi sa intre sotul, care la 15 iunie 2004 va avea 11 luni de cand e angajat?
Sanatate,
Gabriela si baietii

Nu, deoarece ramane aceeasi perioada de munca anterioara nasterii copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

orect. Citisem si mai demult, dar neuronu...
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns C alexandra spune:

Sotul meu a mai fost angajat inainte de 15 iulie 2003 la alt loc de munca, dar are cateva luni de pauza intre cele doua servicii. Nu se poate lua in considerare si perioada in care a lucrat mai inainte, caci asa are cel putin 3 ani vechime.
Sau nu as putea plati la casa de pensi sau in alta parte cele doua luni care nu le are ?
Va multumesc.
Alexandra

Mergi la inceput

Din pacate nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onix spune:

Am si eu o intrebare e vorba de 10 luni lucrate inaintea nasterii sau 10 din ultimele 12 luni inaintea nasterii.
In al doilea caz daca din martie 2003 in martie 2004 sunt 12 luni si ii lipsesc doar doua luni (dupa cum a precizat)ar fi indeplinite cele 10 luni.
Ramona

Mergi la inceput

Este vorba de 10 luni din ultimele 12 luni inaintea nasterii.
Din pacate, sotul Alexandrei nu indeplineste aceasta cerinta legala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura34 spune:

Buna!!
va rog sa ma lamuriti si pe mine.Eu ma aflu in CIC pana in iunie 2004,dar sunt insarcinata din nou si la sfarsitul lunii mai , trebuie sa nasc.Pot trece in CIC 2 din primul concediu ,sau e nevoie sa am lucrata o anumita perioda?
Va multumesc!

Mergi la inceput