Dubla cetatenie la copii minori

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madanic

Deci e numai pentru situatia in care copilul este insotit doar de un parinte? Nu se pune problema in cazul in care copilul, copiii in cazul meu, sunt insotiti de ambii parinti. Ambii copii au dubla cetatenie, dar doar pasapoarte americane.

Madalina
mami de Isabella Andreea si Eduard Andrei
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

daca copiii sunt insoti de amandoi parintii nu e nevoie de nici o procura.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Corina

Chatonel,iti spun din propria experienta: Anna mea are dubla cetatenie,deci cetificat de nastere romanesc,dar nu i-am facut pasaport ro,de altfel nici eu nu am. Noi calatorim intotdeauna cu actele fr ,deci nici un vames nu ne-a intrebat vreodata de vreo procura. Atita timp cit intri in ro cu pasaport fr ,nu au ce sa te intrebe,esti cetatean strain! cum pot ei sa fie siguri ca ai cetatenie ro? poate ca ai renuntat la ea? deci ,nu va mai bateti capul,ati intrat cu pasaport strain,aveti probleme la vama,sunati direct ambasada tarii in car traiti si o sa vedeti ca nu va mai cere nimeni nimic.
Curaj!

Corina si Anna nazdravana!!

cool, merci de temoignage :)

a mers simplu sa o declari la ambasada?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

http://www.roembus.org/english/services/legea-cetateniei-romane.htm

A. Prin nastere

Art. 5. –
(2) Sunt, de asemenea, cetateni romani cei care:

b) s-au nascut in strainatate si ambii parinti sau numai unul dintre ei are cetatenia romana.

merci acusor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Chatonel ,nu am declarat-o la ambasada ci in Ro!! am depus eu dosarul cind am fost in vacanta,si am lasat procura mamei care a luat pe urma certificatul de nastere.Tot asa am procedat si cu certificatul de casatorie! vreau sa spun ca m-a costat mult mai putin decit prin ambasada.

Mergi la inceput

interesant, corina. Parca as face si eu la fel, daca nu mi-ar fi teama de cozile din ro... desi la ministerul de externe (aci se merge, nu?) nu stiu daca chiar e aglomerat.

Banuiesc ca pentru a putea incepe ceva mai intii trebuie sa dovedesc io ca-s cetatean ro, adica sa imi fac pasaport? Ca buletin nu imi mai da nimeni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Dar certificat de nastere nu ai?Cu el dovedesti cetatzenia romana!

Actele trebuiesc depuse la primaria orasului tau!Sper sa nu se fi schimbat ceva intre timp!

ditez ca nu la primarie ci la starea civila din orasul tau!ma refer la actele necesare certificatului de nastere al fetitzei tale!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

ba am certificat de nastere. Dar nu mai am domiciliu... sau e ok daca unul din parinti ma ia in spatiu?

si daca iau un certificat de nastere de aici e deajuns ca sa o inscrie pe izia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Pai n-are treaba domiciliul in Ro!Tu dovedesti cetatzenia romana cu certificatul tau de nastere!

o potzi trimite pe mama ta la starea civila sa se intereseze ce acte itzi trebuie sau potzi intra direct pe site-ul ambasadei franceze si vezi acolo!

itzi va trebui o imputernicire facuta mamei tale sa-tzi ridice ea certificatul de nastere!Pentru apostilarea lui ,va trebui s amergi la Min.Afacerilor Externe,dar acum sunt destule firme loco care se ocupa de asa ceva!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

am intrat acum pe site-ul ambasadei si e clar ca nu am timp sa string luni toate actele... marti plec in ro.O s-o fac poate data viitoare.

Corina, cit te-a costat in ro afacerea? La ambasada taxa e de 140 de euro pt fiecare act, in plus de taxa de traducere.

Mergi la inceput

merci de sfaturi si idei, andacos

Mergi la inceput