Dubla cetatenie la copii minori
Raspunsuri - Pagina 6
vdrag spune:
| Citat: | ||||||
citat din mesajul lui mcoca
In franta cand ii faci copilului pasaport, ii dai dreptul sa calatoreasca singur. Vicky si Printzesone |
Nu te contrazic din punctul asta de vedere deoarece nu cunosc ce prevede legea franceza(avand in vedere ca copilul va calatori ca si cetatean francez)dar pentru ca are numai doi ani, sunt sigura ca este exclusa posibilitatea de a calatori singur pentru o perioada de cativa ani, ci doar cu parintii(ori doar cu unul din ei) sau probabil cu alt insotitor.
mcoca spune:
Eu cred ca in capul vamesilor romani e o mare varza. Mai vin si unii cu hartii aiurea, ca asa li se pare lor ca e bine, si varza se mareste. Prin urmare li se aprinde un beculetz : hop, de ce asta are si astalalt nu??
Vicky si Printzesone
mcoca spune:
| Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui vdrag
Nu te contrazic din punctul asta de vedere deoarece nu cunosc ce prevede legea franceza(avand in vedere ca copilul va calatori ca si cetatean francez)dar pentru ca are numai doi ani, sunt sigura ca este exclusa posibilitatea de a calatori singur pentru o perioada de cativa ani, ci doar cu parintii(ori doar cu unul din ei) sau probabil cu alt insotitor. mamica unei printese |
Ce doream sa spun ca este parintii isi dau acordul prin scoaterea pasaportului la copil. Un copil francez poate calatori cu un parinte, sau cu alt insotitor.
Situatia se schimba in cazul CI. Daca un minor calatoreste cu CI, are nevoie ne acordul parintilor.
Vicky si Printzesone
vdrag spune:
Am inteles ca exista o lege(sau acord) international, prin care vamesii de peste tot din lume ar trebui sa ceara hartia respectiva atunci cand un minor calatoreste numai cu unul din parinti sau cu alt insotitor. Ca unii vamesi o cer sau altii nu, iar vamesii romani interpreteaza cum doresc acest acord sau lege, asta este alta mancare de peste. De aceea este bine sa ne luam masuri de precautie, tocmai pentru a evita unele neplaceri si probleme. Normal chatonel nu ar trebui sa aiba probleme cu vamesii romani, avand in vedere ca vor calatorii cu pasapoarte franceze, dar cine stie peste ce vames roman "zelos" da si daca acesta nu ai va cere hartia.
mcoca spune:
Habar nu am de acest acord. Francezii fac cum ti-am spus : ti-ai dat acordul sa aiba pasaport, ti-ai dat acordul sa calatoreasca.
Vicky si Printzesone
michelle-usa spune:
eu nu am vrut sa dezinformez pe nimeni. am relatat cazul asa cum a fost, cum mi s-a intimplat mie si nu din auzite.
prima data nnu stiam nimic de aceasta timpenie de hirtie si mi-a spus tipa de la bilete din Romania cu 3 zile inainte sa plec.
sotul cand a fost la ambasada in Los Angeles iar i-a intrebat daca chiar imi trebuie...
eu in urma discutiilor voastre, am sunat personal la Ambasada si asa mi-au explicat ei legea:
copilul chiar daca are sau nu pasaport romanesc sau certificat de nastere scos...e roman automat doar ca unul din parinti e roman. si chiar daca circula cu alt pasaport e considerat roman pe teritoriul romaniei.
Nu conteaza cu ce pasaport circuli in tara respectiva, daca ai dubla cetatenie, legea ti se aplica ca cetatean al tarii respective pe teritoriul acelei tari.
Deci asa mi-au fost explicate lucrurile si daca astia pe aici de la ambasada nu stiu si mi-au spus gogosi, altii mai buni nu am sa-i intreb. De fapt am sunat atunci si la Bucuresti la vama si la fel mi-a spus.
Nu stiu cum voi, din ROmania nu sunati la vama sa intrebati cum stau lucrurile?
michelle
bely spune:
Indiferent unde suni(ambasada/consulat,politie de frontiera) vei avea aceesi replica, daca unu din parinti este cetatean roman copilul e considerat si cetatean roman indiferent unde e nascut daca este sau nu inregistrat in tara. Cu toata valva de luna trecuta cand intrebam si eu la unul din subiecte deschise pe forum si am vazut raspunsuri cum ca am nevoie de procura, am scris la ambasada noastra si la politia de frontiera din tara, am primit raspuns din ambele parti cu,cuvinte diferite dar cu acelasi inteles.. totusi la intoarcere din tara nu ne-a intrebat nimeni nimica, fata a intrat si iesit cu CI Portugheza, eu cu pasaport ro.
ps: cred ca fiecare tara are legea lui pt a proteja minorii, de ex. aici daca parintii sunt casatoriti civil nu au nevoie de imputernicirea celuilalt in caz de-o calatorie fara celalalt parinte indiferent daca minorul are buletin sau pasaport... doar in caz ca merge minorul cu cineva strain are nevoie de procura si este suficient unul din parinti sa mearga nu ambii. In caz de concubinaj/divort atunci da au nevoie de acordul celuilalt parinte. Mi se pare atat de simpla legea de aici fatza de legea romaneasca
Corina spune:
Chatonel,iti spun din propria experienta: Anna mea are dubla cetatenie,deci cetificat de nastere romanesc,dar nu i-am facut pasaport ro,de altfel nici eu nu am. Noi calatorim intotdeauna cu actele fr ,deci nici un vames nu ne-a intrebat vreodata de vreo procura. Atita timp cit intri in ro cu pasaport fr ,nu au ce sa te intrebe,esti cetatean strain! cum pot ei sa fie siguri ca ai cetatenie ro? poate ca ai renuntat la ea? deci ,nu va mai bateti capul,ati intrat cu pasaport strain,aveti probleme la vama,sunati direct ambasada tarii in car traiti si o sa vedeti ca nu va mai cere nimeni nimic.
Curaj!
AB_AC spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui chatonel
pai stai asa, aci se vb despre om cu pasaport ro, asa mi se pare mai logica kestia cu "tu esti ro, atunci si copilul"... Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009Toulouse, la ville rose ![]() |
daca tu faci dovada ca esti roman cu pasaport romanesc la granita atunci copilul e tratat automat ca cetatean roman
http://www.roembus.org/english/services/legea-cetateniei-romane.htm
A. Prin nastere
Art. 5. –
(2) Sunt, de asemenea, cetateni romani cei care:
b) s-au nascut in strainatate si ambii parinti sau numai unul dintre ei are cetatenia romana.
Madanic spune:
Deci e numai pentru situatia in care copilul este insotit doar de un parinte? Nu se pune problema in cazul in care copilul, copiii in cazul meu, sunt insotiti de ambii parinti. Ambii copii au dubla cetatenie, dar doar pasapoarte americane.

Izia, 23 mars 2009