Dubla cetatenie la copii minori
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olim dana,daca are certificat romanesc, ca asta vrea sa ii faca chatonel, musai obligatoriu si pasaport roamensc. ca doar nu poate avea certificat romanesc si pasaport francez ![]() |
Olim ,te inseli!
faptul ca ai ceritificat de nastere romanesc,nu obliga executarea unui pasaport romanesc!Una cu alta n-are nicio legatura!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
andacos spune:
citat din mesajul lui olim nu vad deloc ca vamesii romani, dar daca ai cetatenie romana si franceza in acest caz, raspunzi atat ca cetatean roman cat si ca francez. adica daca esti in Romania esti francez ca te avantajeaza mai mult situatia, si daca esti in Franta esti cetatean roman si nu te supui legilor frnaceze ![]() clar ai doua cetatenii, atunci pe teritoriu fiecarei tari primeaza cetatenia tarii pe teritoriu careia te aflii. asa este normal, poate vad eu altfel lucrurile ![]() |
fals!
Atita timp cit tu esti pe teritoriul romanesc in calitate de cetatzean strain(dubla cetatzenie itzi da dreptul sa circuli sub ce pasaport doresti)nu ai de ce te supune legilor romane!Tu esti cetatzean strain pe teritoriul romanesc!
Dana
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui chatonel
aaa, pai poate aici e buba :) io circul cu pasaport francez si fie-mea la fel, deci, daca e s-o luam pe-a dreapta, vamesii nu au cum ghici ca fie-mea are sau nu certificat de nastere ro care ii da dreptul la cetatenie, nu? Famille Dragoon, mami de ![]() Toulouse, la ville rose ![]() |
Deci bree...te doare capul!
conform legii romanesti prin nastere copilul tau a dobindit cetazenie romana automat!
Dar da,daca tu circuli cu pasaport frantzuzesc si copilul la fel...n-are cum sa se lege de tine!
zelul da afara
![](icon_smile_big.gif)
Dana
andacos spune:
citat din mesajul lui vdrag Deci parerea mea este de a avea totusi o astfel de hartie pentru a preintampina unele incidente neplacute. mamica unei printese |
Uite vezi...de asta n-are ursu' coada!
![](icon_smile_big.gif)
Daca legea se respecta nu ai de ce sa ai nevoie de asemenea documente,facute cum am spus la ambasada/consulat!
Olim,conform teribilei legi romanesti
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
In legatura cu verificarea datelor la vama,vamesul nu introduce de regula toate paspaortele in computer,doar prin sondaj,daca i s epare lui ceva...ciudat!
Legea e buna insa prost aplicata si fara amendamente corespunzatoare!(in functzie de specificitatea fiecarui caz)
Dana
![](images/user_woman.png)
olim spune:
dana, certificatul romanesc iti da automat cetatenia romana, deci pe vamesii romani ii doare fix in cot ca dtu mai ai inca 10 cetatenii pe langa cea romana.Fiind pe teritoriu Romaniei te supui legilor romanesti, nu ale altor state.
Ca sa calatoresti infara tarii orice persoana are nevoie de act de identitate, CI dupa 14 ani sau pasaport individual minorilor, deci clar iti cer pasaportul.
Clar ca aceste chestii presupun bani pe procura , dar cetatenia romana nu e gratis ba chiar foarte scumpa cateodata.
Cat despre imputernicirea mea, am facut-o asa la sfatul vamesilor din Cluj de la aeroport.Am avut o perioada cand mergeam foarte des in tara, ca deja ma cunoasteam vamesii, mai ales ca pasaportul lui Alex era unic, in poza din el eram amandoi, deoarece Alex era prea mic si nu statea in fund, l-am tinut in brate, si apaream in poza si eu.De multe ori la pasaportul meu nici nu se uitau, ba mai chemau si colegii sa se distreze de pasaportul nostruSi atunci o doaman m-a sfauit sa nu fac de fiecare data o procura ci una pe toate tarile UE si pe doi ani, si crede-ma nimeni nu a cometat nimic niciodata.Dar spun, doar din Cluj am zburat intotdeauna.
andacos spune:
Olim,vorbim impreuna si ne intzelegem separat!
Eu discut cazul celor ce circula cu pasaport strain pe teritoriul romanesc!Tu despre ce vorbesti?
editez sa spun ca am cel putzin 8 ani de zile de cind ma lovesc de legea asta(desi eu am o situatzie clara pentru ca eu am copilul incredintzat prin sentintza judecatoreasca definitiva si irevocabila),dar pina anul asta eu nu am auzit de amendamentul asta(chiar si in cazul in care copilul calatoreste sub alta cetatzenie sa aiba nebvoie de declaratzia celuilalt parinte),asta e o "scornire"de ultima ora(an a se citi)pentru a mai face ceva bani pe spatele celor ce doresc sa calatoreasca in si dinspre Romania!
Legea trebuie sa apere cetazeanul.ceea ce in acest caz nu se confirma!
Dana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bely/bely.jpg)
bely spune:
olim daca tu si copilul calatoriti cu acte ro, e clar ca ai nevoie de procura... dar daca copilul are pasaport/ CI frantzuzesc nu vad de ce ai nevoie de procura!?!
si cum spunea, andacos, nici procura ta nu e corecta 100% si atunci carui legi ne supunem??.. doar se spune clar ca procura este valabila pt o singura calatorie si este specificata data si tot... acuma le serveste vamesilor si o procura valabila 2 ani?? in 2 ani se pot intampla multe intr-un cuplu si atunci ei ce protejeaza??.. e o harababura curata legea romaneasca, pierdere de bani,timp si nervi intinsi la maxim!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chatonel/chatonel.jpg)
chatonel spune:
andacos, nu cred ca obtii cetatenia daca nu o ceri... asta e un drept, nu o indatorire.
andacos spune:
citat din mesajul lui chatonel andacos, nu cred ca obtii cetatenia daca nu o ceri... asta e un drept, nu o indatorire. Famille Dragoon, mami de ![]() Toulouse, la ville rose ![]() |
Da chatonel ,tu ai dreptate!Asa vad si eu lucrurile!(vezi subiectul de la diaspora)
Insa se pare ca statul roman(acolo la diaspora a pus cineva legea)nu vede asa!Sa nu mai spun ca se interpreteaza si in acest fel:chiar daca nu ai certificat de nastere romanesc,dar unul dintre parintzi e cetazean roman,automat copilul dobindeste cetatzenia roman!
![](icon_smile_big.gif)
Ai intzeles ,da?
![](icon_smile_big.gif)
te doare creierul cu legea asta!
![](alcool.gif)
Dana
![](images/user_woman.png)
olim spune:
bely, noi am facut procura la notar in Romania si nu aspus notarul ca nu ar fii corecta, sau ca trebuie sa am o procura diferita de fiecare data cand ies din Romania.La vama prezit procura in original si le las o copie intotdeauna, deci de un an au in baza de date numarul de la procura.
SI ORICE IMPUTERNICIRE ESTE VALABILA PANA LA REVOCAREA EI DE CATRE CEL CARE O SEMNEAZA!Daca sotul nu revoca tot la notar imputernicirea, aceasta ramane valabila.Doar sa faca bani cu fraierii de roamani plecati, unii vamesi fac pe desteptii!
Dana, vorbim de copil cu dubla cetatenie aici, nu de copil cetatean francez, care e normal ca doar nu are nevoie de procura .Dar atata timp cat copilul are si cetatenie romana, are nevoie de un pasaport sa calatoreasca insotit fiind de amandoi parintii, sau de un parinte care se prezinte o imputernicire de la celalalt parinte data pe proprie raspundere in fata notarului, ca este de acord ca acel copil sa se paraseasca teritoriul Romaniei insotit de celalalt parinte.