Dubla cetatenie la copii minori
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristinuk@/cristinuk@.jpg)
cristinuk@ spune:
povesteam la celalat subiect despre prietena mea care a patit pocinogul la vama
sa detailez tatal copilului are dubla cetatenie romana belgiana, mama nu e casatorita legal cu tatal are cetatenie romana, copilu are dubla cetatenie romana belgiana
calatorea in ro des de fiecare data cu procura facuta la notar in nice
de fiecare data mama merge singura cu copilul deodata la vama procura de la notar nu a mai fost buna
nervoasa din cale a fara a pierdut avionul si cu copil de doi ani dupa ea suna la barbata su
barbata su suna la niste oameni de sus cu relatii sa intervina la vama sa lase femeia sa plece
cu promisiunea ca a doua zi o sa plece cumpara alte bilete de avion care stiti si voi ca nu s deloc ieftine si merge femeia la aeroport
acolo fix exact aceiasi poveste
nu ai ce cauta cu procura de la notar daca mergi la amant daca ala de urla in telefon nu e tatal copilului
va dati seama ca a explodat barbata su si s a urcat in primul avion si a ajuns la bucuresti
cumparat alte bilete pt alta cursa
un vis....
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chatonel/chatonel.jpg)
chatonel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Buba este ca unii vamesi zelosi ![]() Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
aaa, pai poate aici e buba :) io circul cu pasaport francez si fie-mea la fel, deci, daca e s-o luam pe-a dreapta, vamesii nu au cum ghici ca fie-mea are sau nu certificat de nastere ro care ii da dreptul la cetatenie, nu?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/stefania_97/stefania_97.jpg)
stefania_97 spune:
citat din mesajul lui mcoca Uite, mie nici prin cap nu mi-a trecut sa sun la politia de frontiera. Prima data, avea 2 luni, am sunat la francezi, si mi-au pus ca totul e ok din moment ce are pasaport. Vicky si Printzesone |
Eu initial am sunat la ambasada ca sa stiu la ce sa ma astept
![](chatterbox.gif)
![](images/user_woman.png)
olim spune:
cand ajungi la vama introduc datele copilului, nume prenume, data de nastere si acolo apare tot, inclusiv de cate ori pe an va plimbati Franta Romania si invers.Deci nu ai cum sa treci neobservata ca ai dubla cetatenie.Pe teritoriul Romaniei cand introduc datele politia de frontiera apare prima data cetatenia romana, cu CNP si celalalte.
da cand intri esti considerat cetatean francez, dar problema e cand iesi esti considerat cetatean roman.
Si datele astea tehnice le stiu de la un prieten de=al nostru care e politist de frontiera in aeroportul din Cluj
poti sa treci fara sa ti se ceara aceasta imputernicire, dar daca ti se cerea procura si nu o ai poti sa iti interzica sa parasesti teritoriu romanesc.
cat despre spusul la telefon ca e tatal copilului, nu e plauzibil orice poate sa stie datele copilului si sa spuna ca e tatal lui.
si eu zic sa nu te complici
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chatonel/chatonel.jpg)
chatonel spune:
mda, cred ca ma leg la cap fara sa ma doara... dar familia sotului e cam dezamagita ca nu ii fac fetei dubla cetatenie poate pina la cuada ma indur sa ma plimb cu procura aia... stie cineva daca trebuie facuta la fiecare drum (are o valabilitate anume) sau e deajuns sa fac una la un an sau mai multi?
olim merci de amanunte
Luna1 spune:
Eu am mai raspuns si la alte subiecte de genul asta. Fiul meu are dubla cetatenie, am calatorit in Romania cu pasapoartele britanice si nu mi-a cerut nimeni nici o procura desi eu am nume britanic si el foarte romanesc. Atat timp cat calatoreste in calitate de cetatean al altei tari cu pasaportul tarii respective nu au de ce sa-Ti ceara procura.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bely/bely.jpg)
bely spune:
citat din mesajul lui chatonel mda, cred ca ma leg la cap fara sa ma doara... dar familia sotului e cam dezamagita ca nu ii fac fetei dubla cetatenie ![]() olim ![]() Famille Dragoon, mami de ![]() Toulouse, la ville rose ![]() |
Eu la fiie-mea i-am facut certificat romanesc cand avea 4 luni, anul trecut am calatorit toti 3, tata-fica cu buletin P eu cu pasaport romanesc, anul acesta am calatorit doar eu cu fiie-mea, ea cu buletin P eu cu pasaport ro, ne-am intors duminica trecuta, aveam zbor de la cluj nimeni nimica nu ne-a intrebat.. am tot citit in diaspora si implicit cazul lui michelle si am facut o procura la notarul P (care cica nici n-ar fi valabil doar direct la consulat/ambasada) dar nimeni nu m-a intrebat nimica asa ca m-am intors cu ea in geanta. Eu nu-i fac fetei pasaport ro si nici nu calatoresc nicaieri ca si cetatean ro, doar ca cetatean P. Eu am considerat ca e bine sa-i fac si cetatenia romaneasca corba lui andacos nu se stie niciodata ce va fi si e bine s-o aibe.
Procura trebuie facuta la fiecare calatorie pt ca e specificata data calatoriei,percursul si toate astea..
Eu zic ca poti sa-i faci cetatenia ro, nu ai nevoie de restul actelor, ii mai faci C I la 14 ani si gata!
olim spune:
chatonel, eu am o procura in care sotul e de acord ca eu cu Alex sa ne plimbam prin UE si restul statelor Non UE pe perioada 2011-2012.Inainte am avut pe perioada 2010=2011.Am avut cateva copii legalizate pe langa original, ba la Cluj mi-a spus odata doamana ca si copiile nelegalizate sunt bune.Si nu am avut probleme.De fiecare data las o copie in vama, si prezint originalul.
Am auzi ca unii fac la fiecare iesire o procura, dar mie mi se pare aiurea.Notarul a spus ca nu e nevoie, doar ca trebuie sa trecem perioada, asa ca doi ani aim umblat cu procura, sia cuma am alta tot pe doi ani.
Ba mai mult pe noua procura nu e trecut numarul pasaportului lui Alex, deoarece atunci il schimbam, sia re doar CNP, iar la vama nu am avut nici o problema, vamesul a spus ca CNP ramane la fel toata viata.
vdrag spune:
Chatonel, eu am fost anul acesta impreuna cu printesa mea in Romania si am calatorit cu pasapoartele belgiene, amandoua avand cetatenia belgiana. Am avut o hartie tip pe care sotul meu a obtinut-o de la primaria orasului unde locuim, o hartie standard redactata si in limba engleza pe care a semnat-o si pe care am luat-o cu mine in caz de necesitate, luand in considerare cam tot ce am citit pe aici si cunoscand cum pot fi vamesii romani.Hartia nu mi-a fost ceruta deloc nicaieri dar am fost multumita ca nu puteam avea surprize la granite, inclusiv la iesirea din Belgia unde exista posibilitatea ca hartia sa-mi fie ceruta, avand in vedere ca circulam cu fetita mea fara a fi acompaniate si de tatal ei. Deci parerea mea este de a avea totusi o astfel de hartie pentru a preintampina unele incidente neplacute.