Floricele de liliac de mai-iun 2010 (4)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

S-a vorbit si despre laptele praf si a fost facut "praf" in comparatie cu cel matern. Discutia nu o mai deschidem ca oricum concluzia e una: cine are lapte matern sa dea d-ala, cine nu lapte praf, mai nou lapte de vaca (caci am depasit un an).

Oricum sper ca discutiile sa nu degenereze si fiecare sa faca ce-i mai bine pt copilul lui, caci pana la urma noi ca parinti traim cu urmarile deciziilor noastre si copii nostri desigur.

Incercam totusi sa pastram o limita, fara sa ne aprindem. Alegerea laptelui potrivit pt copil e la fel de sensibila ca si cel cu vaccinatul pro/contra.

Alta intrebare: voi ati facut analize la copii? (fara sa fie cerute de o boala/suspiciune de ceva?) Daca da, de care?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofie-iubi spune:

multumesc Nicoleta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zguby77 spune:

Asa e Nicoleta, toate sunt cu 2 taisuri depinde cum privesti, si de multe ori e greu sa iei o decizie corecta. Dar tot nu am inteles de ce ti-a multumit Sofi, caci sincer mi-am dat si eu cu parerea referitor la sfatul medicului, care spunea sa se feresca de laptele de vaca de la tara. Normal ca fiecare face cum crede si e convins ca e mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Inca nu sunt hotarata,de asta v-am si cerut parerile inainte sa termin cutia
Asta cu,orice in afara de lapte de tara mi se pare mult prea comerciala,nu-mi dau seama cum poate fi mai prost un lapte care stiu de la ce vaca provine,ce mananca aceasta,unde "locuieste",cine o mulge etc;decat unul care cine stie cat lapte de vaca contine si ce mai are in el,de cate ori este fiert si refiert cand se apropie de data expirarii,atunci si puiul de la super market ar fi mai sanatos ca ala de tara.....hmmm...nu stiu...zic si eu..ca un necunoascator
Oricum...acum tind sa-l mai tin pe LP un timp...ma mai informez

Corina:faza amuzanta a zilei:Sebi e fan melodia Rihanei-Rum pa pa pum...si canta si el prin casa:"pam pa pa pam."

Cris,mami de Sebi,copil poznas,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010

Vreau si eu parintii mei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

eu asta cu laptele de tzara (adica in traducere lapte direct de la vaca, ma gandesc eu, integral) - cred ca provine din suspiciunea care exista referritoare la sanatatea animalului de la care provine si de la igiena recoltatului. intr-o lume in care primeaza goana dupa castig, ma indoiesc ca taranii isi mai permit sa arunce laptele in perioada in care vaccineaza vacile sau le trateaza cu antibiotic, asa cum ar fi normal. si atunci - acel lapte nu-i tocmai ok...uneori exista si dubii cum ca persoana care mulge vaca se mai si spala pe maini inainte, ca vasele in care se depoziteaza sunt perfect curate, ca a fost depozitat la temperatura optima...
adica exista niste semne de intrebare. e drept ca sunt copii crescuti la tara care beau lapte de vaca si chiar si in astfel de conditii nu au patit nimic.
dar daca ati stii lucrurile astea, voi ati da astfel de lapte copilului vostru?
eu cred ca medicul acela a avut in vedere aceste posibile riscuri, nu ca -la modul ideal - laptele bio (de tara) ar fi mai rau pt copii.

despre cel praf - si aici e teoria conspiratiei multa. si multi bani in joc pe spinarea noastra, adevarul cred ca e undeva pe la mijloc. cred ca nici bomba chimica sau otrava nu e, dar nici super-mega alimentul minune asa cum incearca unii sa ne convinga. pana la urma laptele praf se face tot din lapte de vaca (si inca unul de calitate, altfel nu iese), dar adaptat sa corespunda cat de cat nevoilor bebelusilor. adica s-a mai redus din cantitatea de proteine, s-a mai imbogatit cu fier (ca cel de vaca nu prea are!), plus alte dracovenii.

eu incerc sa-mi tin piticii in frau si sa nu ma gandesc ca ar vrea sa faca cineva rau in mod deliberat tuturor copiilor din lume, e cam prea de tot...poate doar gonesc rapid dupa bani si discrediteaza maxim alternativele (lapte de vaca, de capra), ba chiar si alaptatul la san (in mod direct sau mai subtil, incercand sa convinga prin diverse mijloace mamele ca "daca nu e lapte in tzatze, nu-i bai, cresc copiii frumosi si cu lapte praf!". uneori merge, alteori nu...

asta e parerea mea, niciun lapte nu e magic, nici cel de la vaca de pe pasune, nici ala din supermarket la cutii, nici ala praf...dar cumva trebuie sa alegi la un moment dat, asa ca bine ar fi sa fim impacate cu alegerea facuta.

Mergi la inceput

Neata!
Cafelutza/ceiutul e gata!

Sofie cred ca mi-a multumit pt urarea de bine revenit si nu pt parerile mele personale. Ma gandesc ca pt astea spunea ca e de acord.

Eu stiam ca la acel lapte de vaca ( am evitat un la la) muls direct de la vacuta spre deosebire de cel de la cutie se punea problema (inafara de faptul ca e mult prea gras-dar ma gandesc ca merge diluat) de cat de "curat' e, fiind de preferat cel din comert care este pasteurizat si super "igienizat", caci POATE contine diversi virusi/crocobauri care sa se manifeste mai tarziu.

Dar, Doamne iarta-ma daca mai poate baga cineva mana in foc pt vreun produs, de aceea fiecare alege in cunostinta de cauza .

Nu suntem aici sa judecam ce alege/face fiecare pt copilul lui.

O zi frumoasa fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosanne spune:

Salut

Sa va spun si eu ce fac....D inca mai beneficiaza de laptele propriu , cand ma vede dezbracata zice "sus iam iam" si se lige pe buze, si ii dau iaurt, branza cu smantana. Lapte praf nu accepta sa bea de nici un fel, decat cu cereale. Gris ii fac cu ce lapte am in frigider, de la magazin. I-am pus intr-o zi lapte 3,5 din cutie si s-a strambat si la ala. Poate o sa accepte ceva cand o s-o intarc.

Teoretic laptele pasteurizat e mai bun decat cel direct de la sursa si cu grasime 3,5 pt copii ca au nevoie de grasimi. Tot teoretic medicii recomanda lapte formula pana la 3 ani.

Acum fiecare se adapteaza la posibilitati si la dorintele copilului.

Vivela si Catalina sarcina usoara va doresc!

O zi buna va doresc

Roxy mamica fericita de Diana (20.04.10)

www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu

www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remy_mv spune:

Buna dimineata! Ma bag si eu la o cafea de la Nico dar va dau si niste "fursece" pe langa.

Noi de sambata suntem plecati la munte, am cam batut tara, am fost mai intai la Sibiu, apoi am aterizat prin Deva, Petrosani, am facut Transalpina si azi venim acasa.

Ce a facut fie-mea amuzant zilele trecute...Eram la o pensiune si pe o banca era un cui iesit in afara. Un domn a luat o piatra mare si a batut cuiul la loc ca sa nu agate pantalonii. Binenteles ca maimutica mea a luat si ea o pietricica, mica, si a inceput sa bata cu ea in banca.

In ceea ce priveste laptele...fiecare face cum stie si cum doreste. Eu as fi preferat sa ii dau pana la 2 ani lapte praf. Pediatra mi-a zis insa ca dupa ce o intarc sa incep cu lapte la cutie, dar nu UHT, de 3.5. 'Om vedea...

Nico te pregatesti de concediu? Mai ai un pic, nu?

Sa aveti o zi frumoasa si voioasa!

Mergi la inceput

Numar zilele
Faptul ca ma pot exprima cu : "saptamana viitoare plec imi face inima sa creasca"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Buna seara!

La multi ani maribell!
Sa fii sanatoasa,fericita si mandra de fetele tale 100 de ani de aici incolo!
Te asteptam cu drag sa ne povestesti ce mai faceti!
Nico ma bucur ca in sfarsit se apropie si concediul tau.Distractie placuta va urez,si cand va intoarceti poate te induri sa pui si tu macar juma de poza sa vedem familie frumoasa.
Pe unde "va calatoriti'?

Hai...inapoi pe prima pagina cu gradina de floricele

Cris,mami de Sebi,copil poznas,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010

Vreau si eu parintii mei!

Mergi la inceput