Din nou despre DANONE

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Asta e alta necunoscuta: ce sunt alea proteine din lapte??? Adica daca are lapte, de ce ar trebui suplimentar niste proteine? Care e faza?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

noi consumam covalact care este facut din lapte de vaca pasteurizat. si mai luam si zuzu, tot fara lapte praf.
acum cateva luni fetita mea a descoperit actimel si i-am luat de cateva ori. chiar ii placea, acum sa vad cum ii spun ca nu e bun dupa ce cu putin timp in urma i-am spus ca e bun...

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Asta e alta necunoscuta: ce sunt alea proteine din lapte??? Adica daca are lapte, de ce ar trebui suplimentar niste proteine? Care e faza?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!


Eu zic ca e acea "maia" cum ii zic oamenii de la tara,baza pentru iaurt ,adica o cantitate de iaurt deja preparat in care sunt prezenti deja fermentii lactici care transforma laptele in iaurt. Scuzati expprimarea,inca fac nani pe mine.

Pentru Raisa
Lali de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si 37+ cu Ioana Teodora
AMR 3 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

http://xnici.wordpress.com/2010/06/04/cat-de-vegetarieni-suntem-despre-cheagul-utilizat-la-producerea-branzeturilor/

http://www.cevabun.ro/cheagul/

eu tin minte de cand eram mai mica la o stana mi au zis ca urda se face cu cheag care provine din stomacul unui miel nascut de 3 zile yac asta mi a ramas mie in cap de atunci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mari-Mariuk spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristinuk@

http://xnici.wordpress.com/2010/06/04/cat-de-vegetarieni-suntem-despre-cheagul-utilizat-la-producerea-branzeturilor/

http://www.cevabun.ro/cheagul/

eu tin minte de cand eram mai mica la o stana mi au zis ca urda se face cu cheag care provine din stomacul unui miel nascut de 3 zile yac asta mi a ramas mie in cap de atunci

Buna. Fiind nascuta si crescuta la tara, printre oi, vaci si alte animalute, iti spun ca urda se obtine prin fierberea zerului ramas dupa ce se pune laptele prins la scurs, iar acel lapte poate fi ,,inchegat'' si cu cheag de la farmacie. In zilele noastre foarte putini oieri mai au rabdarea de a face acel cheag din stomac de miel(un proces ce dureaza, ca trebuie sa se usuce bine ingredientul principal, etc, etc), plus ca nu taie ei bietul animalut de doar trei zile, il lasa sa creasca sa aiba ce vinde de Pasti Asa ca poti manca fara griji urda, nu are de ce sa nu iti placa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

po sa vreau eu ca nu am de unde acum si oricum nu mi place nici o branza inafara de mozza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Citat:
citat din mesajul lui Baby1320

Pentru cine intreba ce avem cu laptele praf : raspuns: nimic, doar ca laptele praf in compozitia iaurtului, nu are nici un rost decat sa ii mareasca termenul de garantie. Deci, nu are ce cauta acolo. Lapte pasteurizat si culturi lactice, este compozitia normala a unui iaurt sanatos.

On the other hand, tu cand vezi lapte praf in compozitie, te gandesti cumva ca e formula de lapte pe care i-o dai tu copilului ? Ei bine, gresesti. E lapte praf ordinar, nu formula de lapte de copii. ;)


Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010


E clar ca nu ma gandesc la adaugarea unei formule de lapte praf pentru bebelusi (care are in compozitie, pe langa clasicul lapte praf si adaos de vitamine, minerale, etc - gasesti compozitia exacta pe cutie ) in iaurt.
Si, dupa cum mai spunea cineva, si eu stiu ca, pentru a obtine lapte praf, trebuie sa prelucrezi un lapte de buna calitate, gras, nu orice pisoarca.
Apoi, cum ai tras tu concluzia ca laptele praf din iaurt mareste termenul de garantie? Ce, ala e conservant? Termenul de garantie mai mare se poate obtine din modul de ambalare al iaurtului/laptelui (camp steril, ambalaje speciale, temperatura ridicata, etc).


Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Littlelight

Apoi, cum ai tras tu concluzia ca laptele praf din iaurt mareste termenul de garantie? Ce, ala e conservant? Termenul de garantie mai mare se poate obtine din modul de ambalare al iaurtului/laptelui (camp steril, ambalaje speciale, temperatura ridicata, etc).


Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...


fierbere, stabilizatori, conservanti, antiaglomenanti etc. - cam astea maresc termenul de garantie al unui produs.
Laptele praf ingroasa/ingrasa laptele. Ce am eu impotriva Danone - multitudinea de E-uri, belsugul de amidon, si zahar. Cel mai amarat produs al lor, continea 9 E-uri (acum multi multi muuulti ani am avut un snapshot de productie de la Danone pe mana). Si cu colegii, ne-am uitat in fisa produselor lor. Cel mai tare lucru este: contine muuult mai multe lucruri decat au loc sa fie afisate; pt eticheta aloca un input de 200caractere, si se afisau in ordinea procentajului.
Cele cu fructe au si gelatina de productie animala, si cand a fo scandalul cu vaca nebuna din Anglia, ei nu au mai importat gelatina de acolo (se pare ca gelatina se face din maduva de oase de animale).

Nu pot compara cu ce pun in compozitie alti producatori. Dar am invatat ceva: sa cumpar alimente care au perioada de garantie mai scurta.

Cand a fo piticania mica si aveam timp cacalau, faceam acasa iaurt : un pahar de lapte cald cel mai gras, o lingura de maia (alt iaurt, sau smantana) si lasat la cald pt 24-36 ore. Pt cine nu a crescut la tara, recomand metoda asta: sa guste si sa compare, cum ar trebui sa fie un iaurt natural facut. Ba mai mult, o sa vada ca in 12 ore, iaurtul lasat la cald se strica (devine prea acru, ba trece spre fermentare).





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Fetita mea consuma numai iaurt bio, din ala verde, care se gaseste in Mega si Carrefour. Am incercat si alte iaurturi, dar nu a vrut sa manance niciunul, pana cand am incercat si danone cremoso. Asta i-a placut si ii iau cd nu gasesc din cel bio. i-am facut si eu in casa din lapte bio si iaurt bio, dar nu a iesit asa cremos si nu a mancat prea mult. Cel facut in casa, rezista f putin dc nu e tinut la rece. Cel bio, rezista mai mult, asa ca ceva imi scapa

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Noi consumam cu placere iaurtul Danone Nutriday. Il mancam aproape in fiecare seara cu placere.. si intotdeauna ne-a placut. Are un gust bun pe masura sa ii placa fetitei mele... care din prima clipa i-a placut.

Mergi la inceput