Bujori si panselute de mai-iunie 2011 (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mickylaur spune:

daca matei doarme si treaba e gata, ma asez la calculator sa mai citesc una alta...ei! de aici si intrebarea mea ????
ce suzeta folositi? ca la cate modele sunt acum sincer nu stiu ce sa ii iau lui matei, pana la 3 luni am avut primita una din silicon, nu pot sa zic ca e inebunit dupa ea, dar nici nu nu ii zice. acum trebuie sa o schimbam, pt ca sunt pe varste si nu stiu ce sa fac sa continui cu una de silicon cum e cea pe care a avut-o sa ii iau de latex, sa raman la acelasi model, sa incerc cu alta??? ca de multe ori o scuipa si ma gandesc ca poate nu este exact modelul potrivit lui...voi ce ziceti? ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_i spune:

grea problema asta cu suzeta. bebe al meu are 5 modele, care mai de care mai siliconate, anatomice, moi, etc, si le scuipa pe toate. deci nu e cum vrea mama, e cum vrea bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuk spune:

micky, eu nu i-as schimba-o, sincer...cred ca faza asta cu varsta e mai mult un moft...nu stiu, sper sa nu gresesc, nu m-am documentat suficient...
pitica mea are 2 luni si jumatate si foloseste una mare si urata de la chicco, am primit-o de la maternitate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mickylaur spune:

anna ai dreptate bb conduce , o sa intru in farmacie si care imi face cu ochiu o iau sa ajung si eu la un set ca voi
danuk mie imi este frica de suzeta sa nu ii strice forma gurii (daca asta e posibil)si de-asta ziceam sa o schimb cu una potrivita ca varsta...zic si eu...de-aia am deschis subiectul sa aflu mai multe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreealydia spune:

salutare!
vreau sa urez si eu bun venit noilor fete!
ne-am intors si noi de la mare... da, pana la urma am plecat in 4. bine, bebe la racoarea foisoarelor din curtea vilei unde mergem de cativa ani, eu pasager pe plaja, iar tati si ema la balaceala. a fost mai mult decat ok, bebe neasteptat de linistit, incat cand am revenit la disconfortul creat de caldura de acasa si, implicit, la plans, am zis ca plecam inapoi. la munte nu prea am curaj sa merg. medicul de familie zicea ca e posibil sa fie prea tare pentru bebe asa mic. cu ema am fost abia la 6 luni.
referitor la medici, noi mergem la pediatru doar daca e nevoie. cu ema am fost la primul control, de rutina, abia la 6 luni, apoi la prima febra, la 11 luni. cu bebe n-am ajuns si nici nu imi doresc s-o fac prea curand. in rest, lunar la medicul de familie.
tzuna, de ce nu ii dai 2 mese de din laptele tau cat vei fi plecata? de ce sa intorduci formula? eu nu m-as grabi cu diversificarea. la ema am avut primele tentative de diversificare la 5 luni, la 5 luni jumatate deja avea o masa de fructe coapte. acum pana la 6 luni nu voi introduce nimic, nimic. nici macar apa/ceai. si noi iesim dupa ce alaptez si ne intoarcem inainte de urmatoarea masa. daca stam mai mult si e prea agitat, intram in masina si ne linistim departe de ochii indiscreti.
suzeta... patric are de la avent, dar nu-l da deloc pe spate. in schimb, cea rotunda, parca de la baby nova, din latex, e de departe preferata. n-o folosim decat cand e foarte agitat si ca sa mai amanam nitel masa. ema, in schimb, era dependenta de suzeta. in primul an molfaia in continuu aproape. de la 1 an doar ca sa adoarma, pana a renuntat la ea, la 1 an si 7 luni. are dantura impecabila si nici urma de deformare.
despre dormit... pe bebe il asez cand pe o parte, cand pe alta. evident ca nu-i convine, asa ca se foieste si ajunge rapid pe spate. deja are si o pozitie preferata a capului. pe burta nu doarme decat cand sta pe burta lui tati si adoarme si el, uitand sa-l aseze in patut. singur, mi-e teama sa-l culc asa. nici pe ema n-am culcat-o niciodata, insa de pe la 1 an si jumatate e pozitia ei de baza. ca si a mea, de altfel.
in rest, toate bune. bebe avea aseara 4,950 g, e vesel si simpatic foc, colici mult mai putine. vineri, de ziua mea, avem si botezul, asa ca suntem in pregatiri intense.
va pup! numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luiza77 spune:

Buna ziua fetelor...Andreea succes cu botezul, sa fie totul bine si Patric sa fie cuminetel...sa va traiasca viitorul crestin...se pare ca voi ramane ultima cu botezul, noi abia pe 9 septembrie, as fi vrut si eu mai devreme dar daca sotul este plecat in strainatate nu poate venii decat pe 4 septembrie si de aceea ne-am lungit atat de mult...si noi suntem bine, colici mai putin datorita medicamentului minune de la Iulia si speran ca cu cat ne apropiem de 3 luni sa ne treaca, in rest suntem vanjosi si gangurim, radem suntem un alintat, doarme noaptea foarte bine, aseara l-am culcat la ora 21 si s-a trezit la 4 pentru un bibe cu lapte si apoi la ora 8 dimineata...astazi l-am cantarit si eu are 5800 grame si este si mai inalt cu 1 cm, are 63 de cm, lui Matei ii vin hainutele pentru 4 luni, am o gramada de haine pe care nici nu a apucat sa le poarte, cele pentru 0 luni nu i-au venit niciodata dat fiind faptul ca sa nascut si de 3800 de grame...le mai pastram poate ne mai vin vreo idee si pentru bebe 2 peste vreo 2 ani...momentan nici nu vreau sa aud de bebe 2...sotul vrea sa ne apucam din primavara de lucru NICI GAND... mai asteptam.....va pupacim pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicofa25 spune:

Si eu tot de la Avent i-am luat suzete, si le-am schimbat la 3 luni cu cele mai mari, dar asta pt. ca oricum trebuia sa renuntam la celelalte, caci trecusera mai mult de 2 luni si ei recomanda sa le schimbi la 2 luni.
Si Teo are o pozitie preferata a capului, dar doarme cu el si in partea cealalta cand sta pe spate. A inceput sa se intoarca si el pe o parte, si doarme asa. Mai are pana la intorsul complet pe burtica sa isi scoata si mana cealalte de sub el :)

Fetelor, voi cand renuntati la landou? Noi ne gandim deja sa trecem la scaunul sport, pt. ca nu prea mai are loc in landou, sta cam fix (are 63,5 cm). Am incercat sa-i ridicam landoul, insa aluneca in jos si nu sta bine.

Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_i spune:

Noi inca folosim landoul, am incercat sa-l punem pe bebe in scaunul de masina, o data cand am mers cu el nu stiu pe unde si alta daca cand l-am scos la plimbare. Concluzia: nu-i place, plange, se vede treaba ca nu este pregatit (psihic, cred) inca pt a sta in scaunul de masina.
Am zis ca nu insist, il mai pun asa, o data la 2 zile (in casa) dar daca vad ca nu-i place, il scot imediat, Nu vreau sa-l traumatizez si sa nu mai vrea in veci in scaun in masina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mickylaur spune:

Noi l-am botezat pe Matei la 7 saptamani, am vrut sa plecam cu el la munte (acolo sunt bunicii din partea sotului) si eu am vrut sa nu plec de acasa cu el nebotezat (fiecare cu stolul lui) si vreau sa va zic ca a plans foarte putin cand l-a scos din apa si i-am dat un pic pe suzi si s-a linistit, iar pe parcursul serii a trebui sa il trezesc eu sa ii dau sa pape ca simteam ca imi explodeaza tzitzi ca el nu a vea nici o treaba.
andreea distractie placuta la botez si un bebe linistit, ca atunci toata lumea e super linistita si are chef sa petreaca
Si noi dormim de la noua-zece pana pe la trei - patru cand bem doar asa de sete si iar mai dormim o repriza de 3 ore pana dimineata.
Eu stau in cumpana de cand a facut fluturasul 3 luni daca sa trecem la sport, dar am zis sa mai astept pana la 4 luni macar...si eu ii mai ridic landoul dar nu imi place pozitia inghesuita pe care ajunge sa o aibe. Noi l-am pus pe matei in scoica de masina de foarte devreme si cum pornesti masina bustean cum se opreste e numai ochi si urechi dragutul. Este adevarat ca pare sa aibe o pozitie cam incomoda insa sincer am incercat sa il las si in landou si pana la destinatie eram panicata pentru siguranta lui. Deci il mai tin inca 2 saptamani in landou iar in masina doar in scoica.
Hainutele primite la botez sunt fff multe de vara, este adevarat ca si matei poarta lucrusoare de luni mai mari decat varsta lui(la nastere 3.700gr si 50.5 cm si acum 6.500gr si 63 cm ), dar din pacate si noi am dat pe dreapta si vom mai da o gramada de haine, la fel am zis si eu...cine stie cand poate o sa ma razgandesc si mai pun de un sufletel ...dar cert este ca acum e muuuuult prea devreme si imi este suficient asa cum zici si tu luiza...asa ca mai vedem...nu???...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_pui spune:

luiza fii pe pace ca mai sunt codasi cu botezul..adica noi..18 sept..cam tarzior..dar asta e.Suzetele folosim avent..nu se omoara dupa ele..dar nici nu le refuza.Noi inca mai incapem in landou..suntem mai mititei asa un pic..dar asa cum zicea si micky in masina nici nu se pune problema de landou.. avem un scaun de masina care se lasa pe spate dar tot nu-i fericit cu toate centurile si pernele de la capusor..insa daca pleaca masina el e super incantat si imediat ..fereasca sfantul de vreun stop..ca ne urla pana plecam...
Colicii parca-s mai rai ca niciodata..dormim putin si fragmentat...mancam si mai prost ptc imediat adormim la biberon..nimic nou..asteptam sa treaca timpul..si colicii de altfel.A..si ca sa nu omit nimic..pe langa colici si bebe stresat in avem pe tati cu piciorul in gips si o otita serioasa....si cand terminam cu bebe incepem cu tati si invers..deci..tot inainte..

Mergi la inceput