Bujori si panselute de mai-iunie 2011 (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mickylaur spune:

da eu la spa vreu sa il duc pe Matei iata ce zice pe site-ul lor: Sedintele de inot destinate bebelusilor si copiilor mici includ nu numai elemente care sprijina dezvoltarea psihomotorie ci si socializarea celor mici.
Se urmareste si dobandirea urmatoarelor achizitii in apa: controlul respiratiei, controlul pozitiei capului, al plutirii, al miscarilor membrelor inferioare si superioare, deplasare independenta.
- copiii de 4-12 luni vor putea sa inoate 5 secunde (de la un adult la altul) si la fel de bine sa execute o mica saritura in apa din asezat pe marginea bazinului.
si au sedinte individuale si pt bebei mai mititei de 4 luni, nu ca am mai avea mult pana colo..pana vom face analizele ce trebuiesc pt a intra in club numai bine facem varsta
am trimis mail sa imi spuna daca mai au locuri disponibile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mickylaur spune:



Reflexul de imersie

Reactiile de tip panica legate de imersiei apar si devin mai evidente odata cu cresterea copilului. Acest reflex este foarte important, aflandu-se printre reactiile de baza ale sistemului nervos central. Nou-nascutul reactioneaza folosind acest reflex cand este necesar. Pe masura ce copilul creste, activitatea nervoasa este preluata de cortex si reflexele primare dispar.
Sugarii mai mici de 6 luni au un reflex involuntar de oprire a respiratiei pe care il folosesc, dar pe masura ce devin mai "experimentati" il inlocuiesc cu mecanismul voluntar de control al respiratiei, mai ales daca le este formata obisnuinta sa li se dea un semnal pe care il recunosc.
Sugarul foloseste reflexul de imersie pentru a proteja caile respiratorii de patrunderea apei. Acest reflex innascut nu se mentine peste vasta de 6 luni. S-a dovedit ca prin imersii repetate in doar cateva saptamani copiii mici invata sa anticipeze si se pregatesc mental oprind voluntar respiratia.
La aceasta varsta reflexul de imersie este puternic si sugarul mic poate avea un grad de dificultate in a-si relua respiratia dupa o imersie, acest lucru putand sa dureze pana la 10 secunde.
Parintii trebuie avertizati asupra acestor lucruri si sfatuiti sa nu incerce prima imersie a copilului fara supravegherea personalului calificat.





La ce varsta putem incepe sa venim cu bebelusul la piscina?

Plasarea nou-nascutului in mediul acvatic, asigura continuitatea dezvoltarii intrauterine, accelerand astfel dinamica evolutiei bio-psiho-somatice prin autonomia deplasarilor. Copiii, practicanti ai unor simple miscari acvatice, isi insusesc rapid mersul voluntar, in comparatie cu cei care nu au beneficiat de aceasta stimulare psihomotorie.

Un factor important este varsta la care copii se integreaza in acest program. Astfel pana la varsta de 6 luni se pastreaza reflexele primare, printre care si cel de apnee sau de "scafandru". O frecventa de 1-2 ori pe saptamana, pentru o perioada de 24 luni, este cea mai buna cale pentru ca cei mici sa beneficieze de modificari importante in dezvoltarea lor motorie. Astfel o stimulare corecta a reflexelor in mediul acvatic poate conduce la aparitia unor miscari similare si in mediul terestru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_pui spune:

Noi am cam strigat dupa pediatra dar acum o caut doar daca chiar nu stiu ce sa fac...in rest o data pe luna mergem sa ne mai vada..noi fiind cu ceva problemute la nastere. Despre decalotare..mie mi s-a spus nici sa nu ma bata gandul sa trag de ceva pe acolo...in plus o asistenta din maternitate cand ii luara proba de urina imi spuse ca ar avea fimoza..si intreb si eu ca toanta pe doctorita ce-i aia ,si a sarit ca arsa ca de unde am eu idei de asta ca bebe e foarte mic si nu se poate spune asa devreme daca e sau nu..ma rog..Cu baita la piscina..noua ni s-a spus ca dupa 3 luni e permis..dar nu prea stiu unde..pediatra ne-a spus ca locurile acestea sunt de obicei frecventate de multi copii..cu diverse ale lor..virusii bantuie,.. al meu fiind asa mic si fragilut..imunitate slaba ca tzitzi nu fuse..mi-a zis sa ma mai gandesc..mi-a recomandat sa caut pe cineva care sa vina acasa..dar nu prea stiu de unde sa caut astfel de persoane.
Michy da-mi ceva detalii de centrul de pe pelinului..are vreun nume..il gasesc pe net?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_i spune:

Pai si mie mi s-a spus ca putem incepe activitatile de inot de la 9 luni-1 an, tot avand in vedere sistemul lor imunitar inca "in formare". Si, cum la noi nu stiu cat de igienice sunt piscinele pt bebelusi...
parca nu as vrea sa-l vad plin de ciuperci pe corp.

Dar - ma voi interesa si eu, poate mergem mai repede daca conditiile sunt bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuk spune:

buna, pupici la mamici si bebici!!!!
in legatura cu inotul, pe gaza mea am bagat-o la scufundari de la 3 saptamani...a venit cineva acasa, i-a facut masaj si apoi am bagat-o in cada (sterilizata foarte bine cu pastile de la chicco)...dupa vreo cateva sedinte, am invatat si eu sa ii fac masaj; intre timp, i-am cumparat si un colacut si facem inot (bebelina da din manute si picioruse, sustinuta cu mana mea) de doua ori pe saptamana.
Tocmai de frica de boli si alti virusi, evit bazinul si chem specialistul acasa. Mi se pare mai safe!
Cel mai probabil, vom ajunge la o piscina dupa varsta de un an...pana atunci, la cada cu ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mickylaur spune:

da si eu imi faceam griji de igiena, dar centrul spa la care vreau sa mergem cere un buletin de analize al bb-ului dar si al insotitorului
oana da il gasesti pe net daca vrei iti trimit pm numele centrului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mickylaur spune:

da exact fimoza au zis ambele dr ca ar avea si matei...
parerile cu asta sunt impartite de la dr la dr...noi am ales "sa umblam acolo" acum speram ca am luat decizia corecta...vom vedea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_pui spune:

michy multumesc..trimite-mi-l pe pm.
danuk cred ca te-am mai intrebat de cea care i-a facut baita si masaj bebelinei dar n-am vrut sa insist ptc din cate am inteles iti e prietena ..dar dc e disponibila si poate as fi si eu interesata pt soricelul meu..
Ce face gazulina cu ochi frumosi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuk spune:

Oana, ce ma faci?
Cea care vine la noi ne este prietena, intr-adevar, insa se ocupa special cu asta. Doamne-fereste, nu vreau sa ii fac reclama...vine acasa, masaj si scufundari plus balaceala in cada. Daca vrei, iti dau mai multe detalii. Imi pare rau, nu am fost pe faza si nu mi-am dat seama ca te intereseaza....
Gaza mea e bine, muuult mai bine decat in Bucuresti. Este asa de linistita...nu mai plange atat de mult (cred ca si caldura avea o parte din vina!), sta afara la aer curat si la racoare...ii merge foarte bine. Nu a facut febra de la vaccin!
Matei ce mai face??? Doamne, e asa de dragut!!! De abia astept sa il revad..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Gasiti mai multe adrese de bazinase pt bebe aici :

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=164654

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput