Bujori si panselute de mai-iunie 2011 (2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anna_i spune:

danuk, ai pm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicofa25 spune:

da, asa este, cam toata activitatea s-a mutat pe facebook, pt. ca este mult mai usor de urmarit un subiect acolo, plus ca acolo putem pune poze si filmulete cu bebeii. danuk, sigur te primim, cred ca oricine este binevenit acolo. sigur ti-a spus anna_i ce sa faci, este un adevarat administrator al grupului.

noi intre timp am fost internati prin spitale pt. investigatii suplimentare, pt. ca acel sange din caca tot nu disparea. dupa multi nervi, multe analize si foarte mult chin pt. bebe, s-a ajuns la concluzia ca nu are nimic grav, ca este ceva normal, daca mai apare sa nu ne alarmam, decat daca este insotit si de alte semne (febra, varsaturi). voi povesti la un moment dat aici toata aventura, poate va fi de folos si altor mamici. multumesc inca o data si aici fetelor care au fost alaturi de noi de-a lungul intregii aventuri (pe fb)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ania11 spune:

Noi am trecut cu bine de vaccinul de 4 luni. Ne pregatim de sezonul rece cu hainute groase de exterior si interior. Pt mamicile cu mai multa experienta, cu ce inveliti la iarna copilul? cu pilota sau sac gros de dormit? fetita mea se foieste noaptea se intoarce pe burta, de multe ori a gasesc dezvelita. Pilota ar fi buna dar se poate dezveli, iar sacul de dormit ma gandesc ca este incomod.

Mergi la inceput

bravo, ania! si teo se intoarce pe burta noaptea, eu il invelesc cu o paturica, il mai verific din cand in cand, de obicei se dezveleste cand cere de papa si incepe sa se foiasca, dar atunci in aud. o sa incerc si eu sacul de dormit in curand, sa vad daca ii place.

Mergi la inceput

Cum se face corect recoltarea de urina - poate intereseaza mamicile de pe aici.

Se spala bine bebe la fundulet cu apa si sapun, se tamponeaza apoi cu comprese sterile, se sterge cu comprese sterile cu rivanol (sau sapun de betadina am vazut ca folosesc la spital), pt. baietei se decaloteaza usor si se curata cu rivanol la putulica.
Se pune punguta urinara astfel incat atunci cand face pipi, sa aiba cat mai putin contact cu pielea (la baieti se pune chiar sub putulica). Se pune pampersul peste pt. a tine punguta urinara fixa (daca il lasi fara, risti sa o dezlipeasca atunci cand da din picioruse).
Punguta urinara nu se lasa mai mult de o ora si jumatate, daca dureaza mai mult, se schimba punga.
Daca face caca in timp ce are punguta pusa, proba este contaminata si trebuie aruncata.
Dupa ce face pipi, se trage cu seringa pipi din punguta, se pune intr-un recipient de urina (incercati sa nu atingeti cu nimic interiorul recipientului).
Se duce la laborator in maxim o ora.

In mod normal, daca urocultura iese pozitiva, ar trebui repetate 3 uroculturi in 3 zile consecutive (se aplica in cazul bebelusilor, pt. a nu le da antibiotic aiurea).

Sfaturile de mai sus le-am primit cand am ajuns cu bebe la spital, de la o doctorita foarte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreealydia spune:

nicofa, multumim pentru sfaturi. speram sa nu fie nevoie in a le aplica. :)
ania, eu am folosit la ema saci de dormit subriri, de vara, ca transpira foarte rau la cei cu umplutura din poliester. cand era mai frig ii bagam inauntru si o paturica pe care o facusem eu dupa dimensiuni.
iulia, ne mai citesti? zilnic intru sa mai citesc si ma gandesc la voi. fetele tale sunt bine?
pup

Mergi la inceput

iulia, ai PM.

Mergi la inceput

ce liniste s-a lasat pe aici... ce mai faceti, dragi mamicute?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

deh, daca v-ati mutat cu toatele pe Facebook...mai sunt "talibane" carora expunerea asta continua pe FB nu le place (de exemplu, eu )

Intrebare: este posibil sa apara dintisori la 3 luni si jumatate ? Nu de alta, dar i-au aparut deja niste umflaturi in gingia de sus (si in cea de jos, dar se vad mai putin) si isi roade cu sarg manuta/maneca body-ului...

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput

dana, eu stiu ca este posibil sa apara dintisorii asa devreme. fetitei unei prietene i-a aparut primul dinte la 4 luni. si baietelului unei fete de aici i-au dat dintisorii la 4 luni (a spus pe facebook). dar de ce spui ca ai expunere completa pe facebook, grupul este secret, doar cei care fac parte din grup pot vedea ce scrii acolo. iar poze/filme pui doar daca vrei, nu te obliga nimeni. mie personal imi place mai mult grupul de pe facebook pt. ca poti urmari fiecare subiect mult mai usor, nu pune cineva o intrebare acum, ii raspunde o persoana, se deschide alt subiect si peste 3 pagini uita toata lumea si nu mai raspunde nimeni.

Mergi la inceput