Bujori si panselute de mai-iunie 2011 (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anna_i spune:

Oana, la ce pediatru mergi tu? La medlife?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenpit77 spune:

Si eu am avut fetita racita cu mucisor multi si mi-a zis sa-i dau osccilo, panadol, eurespal si colargol. Am intrebat si de aerosoli si mi-a zis sa-i fac doar cu ser sa nu o obisnuiesc cu altceva. Nu stiu ce sa zic de trecut i-a trecut cu ac tratament dar vad ca voi i-ati facut aerosoli si cu altceva..
Ma rog data viitoare cand o sa mai fie nev o sa o mai intreb odata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_pui spune:

anna la Miruna Georgescu.
Carmen nici gand de ce ti-a dat tie..doar eferalgan la 8 ore 3 zile..maine ar fi ultima, colargol de 3 ori pe zi si aerosoli cu ser si adrenalina..imi tot repeta ca e mic si n-are ce sa-i dea...si pe mine m-a mirat sincer adrenalina aia pusa..am cam stat cu frica mai ales ca dupa prima sedinta facuta la ei la medlife m-au pus sa stau inca jumatate de ora..cica sa mai consulte copilul..eu tot intrebam ce i se poate intampla..si ea tot o dadea in diverse..banuiesc ca nu ii face rau .El tot infundat e pe nasuc..si in anumite mom ale zile parca e putin ragusit..acuma nu stiu ce sa zic..mi-e asa mila de el..iar pe pediatra daca o mai sun stiu deja ce raspunsuri primesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

@ tzuna & toate mamicile interesate de talus valgus :

Am fost la dr. Jianu si recomandarea lui a fost (textual) "sa las copilul in pace" Isi revine natural, a spus ca, avand in vedere varsta, si-a revenit chiar foarte bine, nu e nevoie de kineto sau alte minuni. Ne-a facut cadou si o carte scrisa de el cu afectiunile ortopedice ale copilului pana la 6 ani.

Contrar a tot ceea ce stiam si citisem, NU se recomanda nici incaltaminte ortopedica, nici talonete si nici glezne imobilizate ! Daca se poate mocasini sau incaltaminte cu talpa de piele intoarsa (unde s-o gasi asa ceva..), neaparat incaltaminte cu talpa flexibila si cat de mult descult. Ne-a explicat ca musculatura gleznei nu se mai formeaza daca o punem in "clapari" (expresia ii apartine), asa mai degraba i-am pune in ghips si gata !

O zi buna va doresc

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ania11 spune:

si fetita mea a facut rinita cronica cand avea o luna; respira f greu si era agitata, dar nu a facut temperatura; am fost cu ea la spital dar nu a fost cazul de internare sau de tratemente cu antibiotice sau alte medicamente. Noi am folosit spray nazal pt bebelusi Marimer si aspiratii cu batista bebelusului ori de cate ori de cate ori era necesar ( dimineta, pranz , seara). Am avut grija si dupa baie tineam fetita cu o caciulita mai groasa in cap cam 2 ore, si afara am putat o caciulita mai subtire, imi era frica sa nu se extinda raceala la sinusuri sau urechi. Cand ieseam afara o mai tineam si in soare direct cand dormea cam cate 5 min in fiecare zi. S-a ameliorat treptat si a trecut cam in 2 saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inna_33 spune:

Dana, multumesc pt. raspunsul primit!
Cine sa-i mai inteleaga si pe dr. astia! Bine ca m-ai linistit cumva...
Ar fi o alta parere ca nu trebuie ghips la picioruse!

Sanatate tuturor bebicilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

CH-DANA- mi se pare f ok parerea dlui dr Jianu si sa stii ca da roade. Fetita mea mai mare s-a nascut cu piciorusele f strambe din cauza pozitiei din uter si a facut ceva kinetoterapie (mai mult pt ca o duceam oricum pentru torticolis) in rest la fel mi s-a spus:fara premergator, fara papuci speciali, cu picioarele goale in casa si cu papucei cu talpa de piele afara macar pana incepe sa mearga bine ( a rost 4 perechi). Acum la 4 ani si jumatate nu mai are nici o problema si prefera sa mearga desculta in poarc spre disperarea mea.

OANA-PUI- cum mai sunteti? M-am gandit la tine azi ca am vazut pe bulevard o mamica cu un bebe cam de varsta Sarei. Erai tu? Dc da sigur iti amintesti de mine ca eram cu mai multi copilasi d ela bloc (destul de galagiosi) si ne intorceam de la cofetarie unde am sarbatorit-o pe fetita mai mare (era cu o rochita de zana).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicofa25 spune:

Fetelor, nu prea am mai scris, pt. ca am avut ceva probleme cu Teo si inca nu le-am dat de cap. Saptamana trecuta mi-a facut caca cu mucus si putin sange, 3 la numar, dar nu unul dupa altul, a mai facut si normal intre timp, nici mai des, nici mai moale, ba chiar mai rar si mai consistent ca de obicei. Febra nu, pofta de mancare are, doar ca mi se pare mie ca mananca ceva mai putin, ca sta mai putin la san ca de obicei. Si ceva episoade de plans mai dese si mai galagioase ca de obicei. Am facut coprocultura, coprocitograma, examen coproparazitologic, sumar urina si urocultura. Dupa ce am avut ditamai incurcatura la Medlife, ca au trecut analizele la alta persoana, nu aveam siguranta ca le-au lucrat cum trebuie, ne-au venit si rezultatele. La sumar urina densitatea e ceva mai mica, coprocitograma zice RARE PMN, ABSENTE HEMATII, PREZENT MUCUS, FLORA POLIMORFA ABUNDENTA, ABSENTE LEVURI, si, cel mai grav, la urocultura i-a iesit prezenta KLEBSIELLA, care este o bacterie intraspitaliceasca. La sfatul pediatrei am repetat azi proba si asteptam rezultatele, pt. ca daca iese la fel trebuie sa-i dam cel putin 10 zile antibiotic... Ooof, sunt foarte necajita, pt. ca si mucusul din caca indica o infectie si tare mi-e ca o sa iasa la fel urocultura...
Intre timp am inceput sa-i dau, la sfatul pediatrei, Biotics Baby si Enterol si de atunci a facut caca normal, dar nu stiu ce sa zic, simt ca ceva nu e bine cu el. Maine mergem la ecografie renala la Stamate, pt. ca el a avut in timpul sarcinii o pielectazie renala (care teoretic dispare in majoritatea cazurilor in primele 6 luni).
Poate v-ati mai confruntat vreuna dintre voi cu astfel de probleme, cele care aveti copii mai mari, sa-mi dati vreun sfat. Pe alte forumuri am cautat, dar mare lucru nu am gasit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_pui spune:

tzuna mi-ar fi placut sa fiu,,,plimbare n-a mai vazut copilul de 2 sapt...din pacate insa am fost in spital aseara...astazi suntem acasa..pe langa faptul ca sunt extrem de obosita ptc toata noaptea i-am tinut copilului manuta cu perfuzia..sunt cred pur si simplu traumatizata..imi dau seama a asta-i abia inceputul..copii vor avea diverse in viata..dar cu siguranta nu-s pregatita..probabil ca nimeni nue..in sfarsit..ma rog sa fie bine atat cat se poate si sa fim sanatosi sa le ducem.
Nicofa imi pare rau ca ai probleme..cat despre urocultura..in sapt 2 de viata al lui bb am stat o sapt in spital ptc copilul nu manca..printre analize si urocultura prelevata cu acea punguta minunata...prima data i-a iesit infectia..s-a repetat analiza..la fel..s-a repetat din nou si idem...pe ultimul buletin s-a scris de lab.sa fie interpretate rezultatele in functie de ale simtome clinice ale bolii...medicii mi-au tot spus sa fiu linistita ptc copilul nu avea nici un fel de simptome de infectie care cica-s nasoale rau gen febra, varsaturi, copilul nu ia in greutate, si au refuzat sa-mi dea antibiotic pt asta..Cica metoda de prelevare este mult invechia la noi si probele ies contaminate.
Acum sper sa fie sa la tine aceeasi treaba..ca daca nu..bacterie intraspitaliceasca...suna extrem de prost..din cate imi aduc eu aminte la medlife ai nascut..si nu prea vreau sa ma gandesc..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flipper spune:

Neata avand in vedere ca noi suntem juniorii pe aici, am o intrebare legata de vacinurile de la 2 luni: voua v-a prescris dr sa ii dati lui bb timp de 10 zile dupa vaccin calciu gluconic, jumatate de fiola pe zi? Dr nostru este in concediu si asistenta ne-a recomandat insistent asta. Avand in vedere ca eu ii dau 90% lapte praf care are o gramada de calciu, mai este nevoie si de asta? Nu e prea mult?..Multumim anticipat de raspuns!

Mergi la inceput