Strugurasi S-O 11-BRAVO MARRYAN ... (101)
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/didianana/didianana.jpg)
didianana spune:
Si eu am invatat sa crosetez si sa tricotez de mica, dar eu la botosei nu ma bag.Nici nu am mai crosetat de mult timp, si sincer botoseii mi se par tare dificili..Dar arata extraordinar, Lena!!Tu i-ai facut?32+ si mamica fericita de
3+ anisori
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oanaiasi/oanaiasi.jpg)
oanaiasi spune:
Lena, mie imi plac cei lila, impletiti. ii cumpar! Cum facem?!
Oana 34+ cu Maria Ecaterina
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o
sanatoasa si la termen!
![](images/user_woman.png)
bujo spune:
Sa va spun si eu cum m-am simtit la cezariana. Am facut rahi si nici nu-mi doream altceva. Am mers fara pic de frica la operatie, citisem tot ce se putea citi, stiam ce urmeaza sa mi se intample. Ma intrebau asistentele daca sunt cadru medical. M-au toaletat cand am ajuns ca eu nu ma facusem acasa, nu ma gandeam ca trebuie sa fii bec si la ceza si mie imi crescuse putin. Mi-au facut clisma si apoi m-au dus intr-o sala (pretravaliu cred) unde si-a facut efectul clisma. Au venit apoi dr sa imi mai zica una alta si apoi anestezista sa-mi spuna cum va decurge. I-am zis ca am discopatie lombara ca sa stie ca va avea de furca cu vertebrele mele tasate. Apoi a venit o alta asistenta, m-a mutat intr-un cabinet unde mi-a facut un lavaj vaginal cu o solutie, cik sa nu urce vreun pui de infectie in uter dupa operatie. Mi-a pus branula si m-a condus in sala. M-am asezat pe masa in fund si aplecata in fata ca sa monteze anestezia. O asistenta imi tinea capul puternic apasat in piept. Super naspa pozitie, eram verde-albastra cand m-am ridicat. Crek a incercat de vreo 3 ori pana a reusit sa monteze cateterul dar nu a durut, m-a sagetat la un mom dat si gata. M-au intins pe masa si le-am spus ca nu prea sunt impacata cu pozitia pe spate ca ametesc (aveam sindrom de cava) asa ca mi-au pus un cearsaf sul sub coaste ca sa stau intr-o parte. Mi-au legat mainile in lateral, au montat tensiometrul si alte aparate, mi-au pus si niste oxigen si s-a aglomerat sala. Ma uit in sus si vad ca ma oglindesc in farfuria zburatoare de deasupra mea si zic: taci ca o sa vad si eu cand il scoate pe bebe. Da de unde, tocmai imi puneau un cearsaf in fata spre dezamagirea mea. Nu voiam sa pierd nimic
Imi faceam griji doar sa nu inceapa sa taie inainte de a prinde anestezicul dar pana sa-mi termin gandul ei deja zdranganeau ustensilele, semn ca operatia incepuse, si eu nu simteam nimic. La un moment dat simt ca se scutura masa cu mine si mi-a zis anestezista ca il scoate. Nu am simtit decat miscare. S-au chinuit putin pana l-au scos ca era mare si imediat am auzit un plans nervos de "ce aveti fratilor cu mine" si instantaneu mi s-au udat obrajii de lacrimi. A urmat curatarea si apoi momentul suspans: cantarirea. Dr estimase 4,300 kg si toata sala voia sa stie cat are micul pui de elefant. Rezultat: 4,250kg..."Cu ce te-ai hranit dragut?" Ma intrebau toti. Apoi l-au facut sarmaluta si mi l-au adus sa-l vad. El plangea nervos in continuare si cand l-a lipit de fata mea sa-l pup am simtit o pielicica fina si fierbinte si m-am topit. Apoi l-au luat si au continuat sa coasa. Spre sfarsit am inceput sa simt oarece durere, i-am spus anestezistei si m-a intrebat daca e insuportabila, ca n-ar vrea sa mai creasca doza de anestezic. I-am zis ca nu e chiar asa nasol, doar ca incepe sa doara, dar n-a mai durat mult si au terminat. M-au mutat la TI, in drum spre sala mi-am vazut sotul si mama si cam asta a fost.
Concluzie: nu as fi vrut in ruptul capului sa fac anestezie generala si sa pierd momentul magic. Iar faptul ca generala este mult mai periculoasa atat pt mama cat si pt bebe spune tot. Complicatiile pot fi mult mai mari. Bebe trebuie scos mult mai repede ca sa nu fie afectat de anestezic. Nu degeaba se foloseste din ce in ce mai des anestezia rahidiana. Este mai putin invaziva. Desigur, sunt si cazuri in care trebuie generala, dar medicul ar trebui sa hotarasca. Eu nu consider ca este o decizie pe care trebuie s-o ia pacienta. Nu hotarasti daca iti iei chiloti rosii sau albastri. Bineinteles, ti se spune pt ca trebuie sa-ti dai acordul, dar hotararea trebuie luata in urma recomandarii medicului, nu sa zica medicul ca e mai buna una si tu sa vrei cealalta ca asa ti s-a pus tie pata.
Cat despre rahidiana si epidurala sa stiti ca se monteaza exact la fel, difera tipul de anestezic. Este mai "light" la epidurala.
Culoarea ochilor copiilor este de obicei inchisa la nastere. Mai sunt si copii cu albastru clar de la inceput dar mai rar. Majoritatea au gri sau bleumarin inchis si maro inchis. Din gri si bleumarin de obicei se fac albastru sau verzi si din maro-caprui, negri sau verzi. Nu e batut in cuie dar e o proportie. In jur de 6 luni se contureaza culoarea finala. Al meu a avut gri-petrol inchis si apoi s-au facut albastri. Acum au momente cand bat spre verde, dar seamana cu mine. Se schimba culoarea in functie de vreme si de starea de spirit (daca plange sau nu).
Nici eu nu am stare, "cuibareala" isi face cunoscuta prezenta. Am umblat azi 7 ore cu masina in oras. Am fost pe santier, am fost la cumparaturi la Carrefour si apoi am pescuit-o pe maica-mea cu Filip sa mergem in piata. Am umblat pe la magazine de metraje ca am vrut sa-mi iau material sa-mi fac singura wrap, din pacate n-am gasit nimic satisfacator dar mai caut. Cand am ajuns acasa nu-mi mai simteam calcaiele. Si nu m-am pus inca in pat, n-am stare.
bujo mami de Filip si 37+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/seidana/seidana.jpg)
seidana spune:
LEna crosetele sunt pe marimi? de care ar trebui sa imi cumpar?
PS am facut pasiune noua 38+ ..
DD ajuta-ne sa avem
sanatoasa !
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/May3/May3.jpg)
May3 spune:
multumim, bujo ca ne-ai descris :)
pt mom ala cu bebe vreau rahi 33+ cu
Beatrice Ana
zebraroz.ro
![](images/user_woman.png)
bujo spune:
May crede-ma ca este unic. Si nu ai vrea sa-l pierzi. E ca si cum te-ai face manga la un chef si ai pierde toata distractia Doar ca e mult mai emotionant. Si in plus, socul salii de operatie trece cand il auzi pe bebe. La majoritatea mamicilor. Hai fi-ti tari si nu va mai ganditi la operatie in sine, ci la momentul intalnirii. Va ajuta sa va mai alungati di balauri.
bujo mami de Filip si 37+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/racheel/racheel.jpg)
racheel spune:
Eu da
Buna dimineata fetelor
Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 37+ cu
Anastasia-Maria
Doamne, ajuta-ne in continuare!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oanaiasi/oanaiasi.jpg)
oanaiasi spune:
Eu am dormit bine pana la 3-4 cand m am trezit la pipi
neata...am uitat
Am pus pe grup poza cu burtex.. vise pare ca e lasata burta???
Oana 34+ cu Maria Ecaterina
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o
sanatoasa si la termen!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/seidana/seidana.jpg)
seidana spune:
Neatza...
Eu am dormit bine, numai ca toata noaptea am visat crosete.. am stat pana la 1 si am cautat modele, carti, etape.....
May.. da ce esti asa fericita .. vine soacra?
Oana e mai jos burtica dar nu lasata tare... intre sani si burta intra o palma? atunci se considera cae lasata pt nastere,,,
Bujo.. tu si Naty o sa ma convingeti sa nu vreau nici macar epidurala..
Vi-am zis ca pana la ora ASTA am sters praful in casa si am spalat vase? 38+ ..
DD ajuta-ne sa avem
sanatoasa !