Iepurasi de mar - apr 2010 (4)
Raspunsuri - Pagina 7
sensibila spune:
Am fost aseara in parc si era o fetita de 1 an si 6 luni care nu mai purta pampersi de 3 saptamani.
Deci se poate
Dar mamica respectiva o punea pe olita de la 5 luni
de Steluta Norocoasa Gia Darria nascuta pe 10.03.2010
IAD3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (IAD1 nereusita, IAD2 avort menstrual)
Povestea Giei - nasterea stelutei noastre norocoase
Atat sunt de mare !
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!
www.pethelp.ro/" target="_blank"> Carucioare pentru animalute
Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are.
Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta.
Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.
sofie-iubi spune:
Draga Mami Castelana, ce frumos povestesti, am ras cu lacrimi.
Sofie face la olita, in sensul ca sta pe ea, tot dinainte de un an. Dar numai cu multe jucarii in jurul ei sau cu desene la TV. Cam de fiecare data face pipi, dar au fost si cazuri cand nu a facut nimic. De obicei dupa masa o pun pe olita si face caca, ne-am invatat cu programul asta. Dimineata dupa biberon, si dupa mama, dupa legume :)
Cam dupa ce face vrea sa se ridice, eu trebuie sa fiu pe faza, ca altfel....:)
castelanaC spune:
Buna fetele, mamici frumoase!
Sofi-iubi, merci, ma bucur ca ti-am smuls un zambet!
felicitari pentru statul pe olita, sa creasca mare si frumoasa micuta ta si sa aveti numai momente de bucurii!
Sensibila, am si eu exemple concrete cu copii care la un an si 4 luni fetita mergea fara pampers cu mami in oras, era o vecina de condo, eu abia nascusem si cand ieseam cu al meu Castelan la plimbare am observat ca micuta ( pe atunci avea 8 luni) purta doar chilotei. Mama ei incepuse fff devreme deprinderea asta.
Noi am reusit din prima la Castelan, acum vedem cu pipilica, el mai las si pe el liber fara nimic pe el ( e cald aici) cand face pip se supara, ma striga speriat, apoi vad ca face pip, el fff indignat, deci se tine un piculet. Probabil ca dupa ce face un an si jumatate vedem daca putem face la olita pipi.
Sunt mamici care nu sunt de acord, care nici nu incearca, este alegerea fiecaruia. Nepoata mea de ex nu a vrut sa auda de olita, intr-una din calatoriile acasa i-am lasat colacul nostru la intoarcere, de atunci face doar la wc, avea un an si 5 luni, a inceput cu amandoua necesitatile deodata la wc, a atras-o, nu stiu....
Am citit si eu despre cand si cum e mai bine...depinde de copil, de mamica, daca sta mereu aceeasi persoana cu copilul...cum abordeaza subiectul... nu-s reguli sau solutii ca "rivanolul" .
rabdare si trebuie cunoscut copilul, cu personalitatea sa.
E greu sa-l obisnuim apoi ca ceea ce facea bine pana la un moment nu mai este bun si este rusine...
eu pup mamicile inimoase si iepurasii pipilosi!!!!
castelanaC spune:
[red]
LA MULTI ANI!!!!!
dragei noastre Mihaela Grosan!!!!
Sa fii sanatoasa fata draga, voioasa, se te bucuri de familia ta frumoasa!!!!![/red]
mihaelagrosan spune:
Salutare!
Sensibila , Castelana multumesc pt. felicitari.
Yaia chiar m-am relaxat in vacanta, a fost frumos, doar ca acum am un somn in mine, am dormit mai putin si se vede. Nicicum nu e bine cu mine. Aseara au fost niste vecini la noi si am sarbatorit ziua mea si a vecinului ca e numai la o zi distanta, am stat mai mult si azi sunt cam , dar imi revin repede. Duminica sarbatorim iar.
Gata trebuie sa plec
bluekidoo spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui castelanaC
mamica inimoasa! super site-ul, uitasem de el, merci de 1000 ori! castelana mami fericita "Sa nu faci niciodata pentru un copil ceea ce poate face singur." (Maria Montessori) |
oricand cu cea mai mare placere
Nunta 12.05.2007
Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010
bluekidoo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sensibila Am fost aseara in parc si era o fetita de 1 an si 6 luni care nu mai purta pampersi de 3 saptamani. Deci se poate Dar mamica respectiva o punea pe olita de la 5 luni de Steluta Norocoasa Gia Darria nascuta pe 10.03.2010 IAD3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (IAD1 nereusita, IAD2 avort menstrual) Povestea Giei - nasterea stelutei noastre norocoase Atat sunt de mare ! www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori! www.pethelp.ro/" target="_blank"> Carucioare pentru animalute Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are. Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta. Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului. |
da se poate.. am mai vazut cazuri si in general cand dau nas in nas cu astfel de persoane sunt intrebata "nu este cam mare ca sa mai poarte pampers?" si le raspund "nu ca acus vine iarna si ma asigur ca nu sta cu fundul in zapada" apoi cand copii se aseaza in fund, ele nu ii lasa, eu da.. si urmeaza discutia "nu o mai lasa sa stea cu fundul jos ca este rece" asa ca le raspund scurt "are pampers nu sta direct jos"
saptamana trecuta erau 2 surori cu parintii in parc.. una avea 1,7 ani, cealalta vreo 4 ani.. copii tare educati si sociabili.. cea mica nu mai avea pampers. si se juca ea pe la topogan (pentru a ajunge la topogan, urcai niste scari apoi treceai pe un pod din scanduri cu spatiu intre ele)si ajunge ea pe podul respectiv iar pe la jumate se opreste deasupra unei gauri, se lasa pe vine si face pipi, apoi fuge si se da pe topogan, unde binenteles ca a lasat dara.. nu spun cum s-au inrosit parintii la fata, au sters topoganul si au plecat acasa desi venisera de vreo 5-10 min.
Nunta 12.05.2007
bluekidoo spune:
Multi ani sanatosi si fericiti alaturi de cei dragi Miha!
Nunta 12.05.2007
mihaelagrosan spune:
Neata de weekend!
Noi ne pregatim sa mergem la o nunta in Bistrita, dar nu vom sta mult ca lasam fetele cu sora-mea si trebuie sa venim pana pe la 10 seara. Angela nu poate fara mine noaptea. Pentru mine e o adevarata aventura, sa stau fara fete o jumatate de zi, asa ca de emotii m-am trezit la 6 (bine si pt ca Angela s-a trezit pt papa si cand sa adorm si eu vecinii au dat drumul la radio). Nu-i nimic , mie imi place sa ma trezesc devreme si nu prea am reusit ultimele zile.
Tot vroiam sa va mai povestesc si eu despre Angela, dar niciodata nu am timp. Si uite ca mi-am gasit acum.
Angela e cu adevarat un ingeras, dupa cum ii este si numele, un ingeras zglobiu si vesel, e mereu, mereu vesela. Ma molipseste si pe mine cu veselia ei, dar si pe alte persoane care se afla in preajma. Are o fatuca asa dragalasa, inocenta, ghidusa, mereu pusa pe sotii in ultima vreme, face din ce in ce mai multe boacane: scrie peretii, se scrie pe manute si picioruse, lipeste mancare peste tot, in special pe frigider ca e chiar langa scaunelul ei, se catara peste tot, se urca pe masa din bucatarie, se da pe toate toboganele, in toate pozitiile si multe altele care nu-mi vin acum in minte.
O imita pe surioara ei, o copiaza mult, vrea jucariile ei, o iubeste mult, cand se culca si cand se trezeste prima oara isi aminteste de ea. Ela? O striga toata ziua, sunt nedespartite, va fi mai greu acum ca Elena va merge la gradi din nou. Se imbratiseaza, se pupa, se trantesc pe jos, se imping in joaca, Angela se loveste, dar nu plange, ba chiar rade. Toate jocurile sunt minunate daca le face impreuna cu surioara ei. Se pun amandoua pe bancuta si se uita la desene, mananca fructe, isi mai dau una alteia in gurita. Iar eu ma bucur , stau asa in umbra si le admir si mi-e greu sa cred ca-s ale mele. Si mi-e greu sa cred ca a fost viata si fara ele.
Si pe cat e de activa toata ziua, fara stare, pe-atat e de linistita si iubareata seara cand o pun la san sa faca nani. De-a lungul timpului si-a creat un ritual pe care-l completeaza mereu cu cate ceva. Cand ii e somn imi spune ea Mama nani?, mergem in dormitor, ne dezbracam cu greu pt. ca fuge mereu de mine, eu dupa ea prin casa, ea rade. Apoi "mama nana?"(adica suzeta care trebuie sa ii stea in manuta), "mama tzitzi"? si un scancet micut, la fel de cand era bebe mic si un matzait de placere cand vede ca-s de-acord. Suge putin, apoi incepe sa intrebe de toata lumea: "Ela? nani?" si eu zic "da", "tata? nani?", "Cipi? Ani? Buni?" si eu trebuie sa-i raspund (altfel intyreaba intr-una). In tot timpul asta e foarte serioasa , suge putin, iar intreaba , iar suge. Mie imi vine sa rad mereu, dar ma abtin , sunt si eu serioasa. Apoi se linisteste, suge in continuare si adoarme ocrotita de ingerasul ei.
Sa vroiam sa va mai spun ca Angela se emotioneaza daca incerc sa-i cant un cantecel de leagan si ii vine sa planga, i se umezesc ochii si isi strange buzele a plans. Si exact la fel facea si Elena cand era mica. M-a socat asemanarea.
Sunt multe toate cate as putea sa va povestesc, dar deja m-am intins cam mult, nu as vrea sa plictisesc. Si oricum ma cheama.
Va pup , weekend placut, toamna frumoasa sa aveti, e anotimpul meu preferat.
castelanaC spune:
mihaelagrosan superba si emotionanta relatarea ta, in timp ce citeam vedea in fata ochilor "filmul" cu fetitele tale dulci...
Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ele!
a si sa nu uiti sa pastrezi "gandurile" astea ale tale, ca un jurnal, cand vor fi mai mari cred ca le va placea sa le citeasca!
Apoi tu scrii superb!
Distractie la nunta, si ai grija de tine!