fiv la brasov
Raspunsuri - Pagina 5
gabriela_tutuianu spune:
am intrat un pic in subiect si cred ca ar trebui sa mergem pe aceste proceduri mai noi . asta pentru ca eu oricum m-am intrebat daca in laborator se face alegerea spermatozoizilor . pentru ca in lipsa acesteti selectii cred ca nu vom ajunge la transfer . spermatozoizii cu defecte sunt respinsi . medicul insa spune ca ramane sa vedem . poate repetam culegerea probei ?!? de fiecare data au fost defecti .
samira33 spune:
pana la urma unde te-ai decis sa faci FIV???
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
adipapazi spune:
waw, sabina, samira, balanta, ce credeati,ca scapati de kine aci?
gabriela, nu mai sta pe ganduri.am intrat pe topic sa vad ce gluma mai e si asta cu fivul la brasov. la problemele sotzului (care vad ca, totusi, in urma slabirii, a "evoluat" nitzel) si la usurintza cu care raspunzi la stimulare, e mare pacat sa pierzi vremea si neuronii la noi in tzara. te sfatuiesc, ca si samira si balanta, sa mergi altundeva. embriologii de la noi nu stiu atatea mambo-jumbo-uri ca cei de afara, nu au experienta, nici mediile de cultura la fel de bune.arunci banii pe fereastra.
am trecut si eu prin dri incompetenti la noi si prin depresia de care vbesti. cand am ajuns, insa, la kovacs in budapesta, confortul meu psihic a fost altul, desi nu am reusit din prima.
sper sa iei cea mai buna hotarare.
balanta, te imbratisez si abia astept sa te vad gravida. o sa fie bine data viitoare, sunt convinsa!ma gandesc mereu la tine si sper ca energia mea pozitiva ajunge la tine. esti un om foarte puternic!
gabriela_tutuianu spune:
din ce am citit pe net cred ca precedura se numeste imsi . asta datorita modificarilor spermatozoizilor .
am tot cautat o clinica unde se face imsi , insa inca nu mi-e clar.
samira : pentru ca voi face fiv dupa ce voi vinde masina personala , cum inca nu am vandut-o mai am timp sa ma informez - si bine fac.
uite ce de informatii imi dati .
cum faceti in strainatate : vorbiti in engleza sau aveti translator ?!?
samira33 spune:
noi vorbim engleza
adino,ai timp prea mult soro???
te-a apucat bantuitul pe forum???
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
elena74 spune:
Gabriela,
In situatia in care numarul este asa de mic,ar fi bine ca echipa care face fiv ( clinica) sa fie pregatita cu mai multe variante de recoltare a spermei, de exemplu in cazul nostru sotului meu, s-au recoltat 2 probe inainte de punctia ovariana si s-au congelat.
Una a fost la prima consultatie, a 2- a fost inainte cu 5 zile de punctia ovariana si una odata cu punctia mea, deci in total au folosit 3 probe plus ca erau pregatiti si pentru punctie testiculara in cazul in care nu aveau ce alege pentru a fertiliza toate ovocitele. Ar fi pacat sa faci stimulare degeaba, si sa nu ajungeti macar la ET.
Sotul meu a facut o spermograma inainte de a merge la clinica de Fiv, si rezultatul a fost "rari" , nici macar nu i-au numarat, acolo a fost in jur de 0,5 mil/ml mobilitate A =0% si B 9%.
gabriela_tutuianu spune:
acum ca tot sunt pe drumul cel bun - mai am nitel - intreb si eu ; care spermatozoizi sunt buni ? pentru fecundare ma refer : toti cei completi adica cap , gat , coada sau se pot folosi si ceilalti cu defecte - de cap , gat , coada ?
acum intreb si eu ca daca nu este nici unul complet ???