Strugurasi S-O 11-BRAVO MARRYAN ... (100)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Sei, nu am studii medicale de niciun tip. Cu toate astea de o viata invat sa lucrez cu oameni si lucrez cu oameni( invatamant/asistenta sociala/resurse umane). Prima pasiune a fost psihologia si pedagogia. Nu stiu psihologie cat un psiholog, dar am invatat oficil 9 ani psihologie si vreo 5 si ceva pedagogie).
Ce imi doresc acum, timid inca, e sa ma apus serios sa fac ceva pentru a schimba lucrurile pe aici legate de copii. Mi-ar place sa fiu consilier pentru alaptare sau moasa ( moasa in sensul ala din afara, cea care se ocupa de mamica cu burtica si apoi de mamica si puiut pana depasesc momentele critice de inceput.) De 2 ani si ceva cam numai pe tema asta citeaasc, si... incerc cumva sa-mi fac curaj sa trec si oficial bariera. Ce ma impiedica? Pai, as face scoala de moase si in paralel cursuri pentru consilier de alaptare, dar mi-e teama ca sistemul nostru te indoctrineaza si mi-e teama ca voi fi obligata sa intru in tiparele de aici.... ceea ce e tare departe de ce-mi doresc eu

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 29+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanaiasi

Intrebare pt ionela: de ce ar face placenta ceva diferit in primele 2 minute dupa nastere decat a facut in cele 9 luni? am urmarit ca e necesar doar un minut pana la 2 min pt marirea volumului de sange la bb.asta e singurul considerent din pmv pt care as cere pensarea cordonului dupa 1 minut.

Oana 34+ cu Maria Ecaterina

Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Placenta si bebe functioneaza ca un tot pe parcursul sarcinii. Cumva sunt una si aceeasi chestie, un intreg, La nastere ele se separa. Placenta e reziduu si bebe e produsul . Trecerea de la un mediu la altul ar trebui sa fie una progresiva. Bebe nu a respirat niciodata pana a iesit afara, placenta s-a ocupat de asta, bebe nu a papat, de asta tot placenta s-a ocupat. Ideal e ca , atat timp cat placenta mai functioneaza sa-l ajute in trecerea asta. Da, in primele 2 minute se face mare parte din schimb ( si nu in 30 de secunde cum se lasa la noi) , dar nu tot schimbul. Bebe e fortat sa se ada[teze mai repede decat e cazul prin clamparea/taierea cordonului. Cordonul si placenta sunt sursa lui de viata de pana atunci. Adaptarea nu e osoara si e bine sa primeasca tot sprijinul pe care il poate primi .
Sa o luam asa. La prima inspiratie el desfunda canalele si face loc aerului pentru prima oara in plaman, dar de aici si pana il proceseaza plamanul( care trebuie sa se prinda repede de noua lui funcie) mai dureaza. pana ajunge aerul respirat in fiecare celul mai dureaza putin. Daca el primeste un supliment de oxigen din placenta?! oare nu e mai simplu? De ce sa-i puna clopotul de oxigen sa grabeasca oxigenarea cand poate sa se descurce cu mijloacele naturale

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 29+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

aoleu Marina, abia am inteles ce-ai scris acolo ma simt baba

AMR 5 ore pana ma duc la eco
am rasad de morcovi

33+ cu Beatrice Ana

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Neata si de la mine

Va aud vorbind de metode de declansare a nasterii. Eu le-am incercat din greu la Mara pe urmatoarele: sex, ceai de zmeur, ulei de ricin, masaj pe sani, urcat scari, plimbari. NIMIC n-a mers, s-a nascut la 40 si o zi.

Dopul l-am pierdut in seara aia si la vreo doo ore au inceput contractiile, dar complet nedureroase. Dimineata pe la 8 au bagat occitocina la greu si de atunci incolo nu vreau sa-mi amintesc.
Dar asta voiam sa zic, ca la mine dopul a fost f mic, adica nu stiu cum sa explic, a cazut tot o data, nu ca la Sei.

Si acum motatele:

Hai Marryan, hai Natalia si cine mai e "in asteptare"!

Oana mami de Mara 11.08.2004 si 30+ cu Calin

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

May, succes la eco te asteptam cu vestile bune

Si eu tb sa ajung maine seara la dr mea, la o consultatie si o scurta eco, asa de rutina. Sper sa-si arate fatsa cel mic, sa nu se mai ascunda iar

Fetelor, am un asa soooooomn in mine! As pune capul pe birou asa vreo 20min daca nu ar fi atat de incomod!!!

Bine ca mai am 2 zile si intru in concediu

De Marryan mai stiti ceva? ptr orice eventualitate scot pampoanele

33+ cu DPN 02.10.2011 si mamica de 2 ani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kora_B

Si eu tb sa ajung maine seara la dr mea, la o consultatie si o scurta eco, asa de rutina. Sper sa-si arate fatsa cel mic, sa nu se mai ascunda iar

Fetelor, am un asa soooooomn in mine! As pune capul pe birou asa vreo 20min daca nu ar fi atat de incomod!!!

Kora, ce as face si eu un nanic pe birou.
Dar mai am putin si plec; la 3:30 mi-am luat talpasita

Lena - 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Super

Nici eu nu mai am asa mult pana plec, vreo juma de ora, dar timpul parca imi face in ciuda de data asta, se taraste ca melcul

Fetelor, vorbaretelor, unde ati disparut? Doar nu ati plecat cu toatele la nascut, da?

Citat:
citat din mesajul lui LenaC

Citat:
citat din mesajul lui Kora_B

Kora, ce as face si eu un nanic pe birou.
Dar mai am putin si plec; la 3:30 mi-am luat talpasita

Lena - 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

IOnela si eu eram pasionata de psihologie in facultate .. citeam tot ce se putea si era util, mi-a placut mereu omul, insa o data cu inceperea serviciului gata pasiunea..
Poate faci cursul de forma si iti faci o firma de moase bio..., adik sa aplici sfaturile si informatiile astea frumoase, si evident benefice.. sunt convinsa ca s-ar crea un trend, pt ca la cap copii si sanatate toti suntem vulnerabili

May ma bucur ca Jade e bine...mai are putin si implineste cele 36 s
tinem pumnii la control, insa fii sigura ca totul e bine

Lena cat mai mergi la servici? in ce domeniu lucrezi?

Lali... o numesti pe fata cum vrei, unele lucruri se simt inainte de a se spune/... eu soacrei nu i-am zis niciodata soacra... si mamA soacra cred ca nu ii voi zice niciodata...

In legatura cu dopul citeam ca de regula e un semn de incepere a travaliului, la majoritatea travaliu incepe dupa 3-4 zile , insa poate dura si 2 sapt la altele... sunt curioasa la mine cum va fi... dupa cum ma simt azi as zice ca maine nasc, hai poimaine

Marina cresteti mari incet incet si puternici...

38+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Poate fetele incearca acum sa declanseze nasterea

Seidana, sigur a mai gasit niste covoare la vecini

Natalia, face o tura de jogging.

Lalic, mai baga un ceai de frunze de zmeura.

Marryan e cea mai fericita acum

Lena - 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui LenaC

Poate fetele incearca acum sa declanseze nasterea

Seidana, sigur a mai gasit niste covoare la vecini

Natalia, face o tura de jogging.

Lalic, mai baga un ceai de frunze de zmeura.

Marryan e cea mai fericita acum

Lena - 32+

io nuu... azi am o lene de ma doare.. nici vasele nu le-am spalat azi...

si am contractii sensibil dureroase , si o indispozitie si durere de spate si oase..

Natalia
cred ca face nani cu fetele
38+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput