Strugurasi S-O 11-BRAVO MARRYAN ... (100)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Ionela, primul raspuns: cordonul se clampeaza la nastere repede in special la insistentele neonatologului care trebuie sa examineze copilul pt primul scor apgar ( la 1 minut) .atasat inca de pacenta acesta nu ar mai fi corect.

iin cazul in care copilul nu respira corect/ a aspirat lichi amniotic/se ineaca din cauza mucozitatilor trebuie resuscitat.procedira cere ca resuscitarea sa se faca pe masa speciala de nou nascut unde neonatologul sa aiba acces neingradit fara sa fie incurcat de mama(pentru care ar fi o trauma sa vada ca bb nu respira corect sau ca e vanat)

Trecerea de la una si aceeasi fiinta copil+placenta se face in timpul nasyerii si nu dupa. aceea e perioada de acomodare/ trecerea intre cele 2 medii deci asta nu poate fi considerat un motiv plauzibil. pt un copil la termen plamanul trebuie sa fie perfect pregatit pt prima gura de aer. daca nu este pot fi 2 situatii: fie trebuie aspirat de mucozitati sau lichid si ajungem la discutia de mai sus fie e patologic.

o sa mai vin si cu o alta parere in curand

Oana 34+ cu Maria Ecaterina

Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sept-Oct2011 spune:

FETELOR AM PRIMIT MESAJ DE LA MARRYAN ..

BEBE VALERIA S_A NASCUT LA ORA 10.00 , 3307 G, 52 CM, AMANDOUA SUNT BINE SI ABIA A IESIT DE LA TI ....

BRAVO MARRYAN, !!!!!!!!!!!!... bine ai venit bebe VALERIA, SA ITI OFERE DD O VIATA PLINA DE IMPLINIRE, SANATATE SI LUMINA, SA ITI BUCURI SI IUBESTI PARINTI SI SA AI NUMAI MOMENTE PLINE DE LACRIMI DE FERICIRE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Bine ai venit, Valeria

Multa sanatate, laptic din belsug si zambetel dulce

Lena - 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanaiasi

Ionela, primul raspuns: cordonul se clampeaza la nastere repede in special la insistentele neonatologului care trebuie sa examineze copilul pt primul scor apgar ( la 1 minut) .atasat inca de pacenta acesta nu ar mai fi corect.

iin cazul in care copilul nu respira corect/ a aspirat lichi amniotic/se ineaca din cauza mucozitatilor trebuie resuscitat.procedira cere ca resuscitarea sa se faca pe masa speciala de nou nascut unde neonatologul sa aiba acces neingradit fara sa fie incurcat de mama(pentru care ar fi o trauma sa vada ca bb nu respira corect sau ca e vanat)

Trecerea de la una si aceeasi fiinta copil+placenta se face in timpul nasyerii si nu dupa. aceea e perioada de acomodare/ trecerea intre cele 2 medii deci asta nu poate fi considerat un motiv plauzibil. pt un copil la termen plamanul trebuie sa fie perfect pregatit pt prima gura de aer. daca nu este pot fi 2 situatii: fie trebuie aspirat de mucozitati sau lichid si ajungem la discutia de mai sus fie e patologic.

o sa mai vin si cu o alta parere in curand

Interesant. De fapt e aproape de ce ma asteptam sa aflu. Studiile recente contrazic aceasta opinie, dar la noi informatia ajunge mai tarziu. Ce am scris eu aici suna tare artugant, stiu, chiar nu imi e in intentie.
Sunt medici renumiti care considera ca pastrarea legaturii cu placenta ajuta bebe ... dar na, si ei pot gresi!

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 29+ cu

Mergi la inceput

Uitasem ceva: unii medici mai imping manual sangele din cordon. dar pt ca nu am vazut niciodata nu as sti sa descriu cum fac asta...

cat despre cezarianadiscutia e cam aceeasi: neonatologii trebuie sa isi asume viata copilului din mom in care a fost expulzat pana la iesirea din spital. Aproape niciunul nu vrea sa se complice cu proceduri diferite de cele pe care le au aplicat pana acum.

stii ca la iasi s a facut facultate de moase,nu?

daca in ro nu poti schimba mare lucru ai avea sanse sa o faci intr o tara civilizata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefy13 spune:

Bine ai venit pe lume bebe cu nr 2 de la odiseea noastra!
Felicitari Marryan si refacere usoara!

+35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Bine ai venit pe lume bb Valeria - Sa fii sanatoasa, papacipasa, norocoasa si sa o bucuri pe mami mereu cu zambetul tau! Mary - refacere rapida si mult laptic pentru bb!!!!

Natalia - mami de Stefania-Irina 26.12.2007 - Ana iubita 04.02.2005 si 38+ sapt cu
Poze: http://community.webshots.com/user/natalias103
http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/

Mergi la inceput

Bine ai venit Valeria!!!!!

Recuperare usoara marryan!

doamne..ce emotii..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Raluca - multa sanatate si sa dea DD sa stati pana cand e sigur in burtica! Tin pumnii sa fie totul bine!

Natalia - mami de Stefania-Irina 26.12.2007 - Ana iubita 04.02.2005 si 38+ sapt cu
Poze: http://community.webshots.com/user/natalias103
http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darisa spune:

idanuca: la prima sarcina am mers la servici pana in sapt 39 ca ma plictiseam rau acasa si aveam un servici destul de lejer, in sensul ca stateam la birou si rezolvam tot prin mail sau telefon, rar ma deplasam la banca.
acu, la a doua sarcina am vrut fix invers, sa fiu acasa cat mai repede, in saptamana 26 mi-am luat concediu de odihna, iar apoi concediu medical 10 zile iar din sapt 31 mi-a dat prenatalul.
Am vrut tare mult sa stau cu Alex cat mai mult in vacantza, sa-i acord cat mai mult timp ca in 12 sept incepe gradinita. Plus ca profit si dorm cu el in fiecare zi de amiaza, vreau sa-mi adun cat pot de mult puterile, stiu ca o sa am nevoie. Alex pana la 1 an si 5 luni s-a trezit de 4 ori pe noapte, apoi de la 2 ani de 2 ori/noapte, abia acu la 3 ani doarme toata noaptea legat, de fapt si acum mai are nopti cand viseaza urat si ma striga, dar oricum se intampla mai rar, 1 data la 2 saptamani poate.

32+

Mami de Alex ( 3 ani si 1 luna) si asteptandu-l pe Radu

Mergi la inceput