Nasterea la Arcadia - Iasi (15)
Raspunsuri - Pagina 5
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Stefana Ionela, ca tu esti mai in tema (sau alte mamici cu experienta) ce fel de branzica dam pana la un an? De vaci sau din lapte praf? Stef si bebe iubit (24.03.2011) It's nice to be important, but it's more important to be nice. |
Eu am preferat branzica facuta de mine in casa, pentru ca fierbeam laptele. La tara branza se face din lapte caldut cu cheag ( cea inchegata/cas) si din lapte proaspat mult cu un cuib de iaurt/smantana pentru branza scoapta. Odata facut iaurtul se pune pe margine plitei si cand incepe sa se coaguleze ( separa branzica de zer) se da deoparte, deci inainte de fiert. Ideea e ca, indiferent de sursa, laptele nu e fiert 10 minute pentru sterilizare.
Eu am preferat sa cumpar lapte integral pasteurizat ( din UHT nu iese branza) si puneam in olita 1 cana +1-2 linguri de iaurt ( iaurt care e de preferat sa fie tot de casa) Cand incepe sa fiarba, la foc mic se coaguleaza si apoi se strecoara. Branzica e foarte dulce si buna
Si iaurt pentru Mihnea tot asa am facut: in pahare unse cu un iaurt bun( din lapte pasteurizat +culturi probiotice) puneam lapte pasteurizat. La cateva ore/1 zi ( in functie de cat e de cald) iaurtul e gata si il treceam la frigider. Dupa prima tura am folosit iaurtul obtinut in casa pentru a unge paharele.
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 29+ cu
ionelamaria spune:
branza din lapte praf, habar n-am cum se face, am auzit de ea, dar eu habar n-am cum se prepara lapttele praf, cu atat mai putin branza din lapte praf
Cat despre cat e de buna.... atat timp cat laptele praf e inlocuitor de lapte matern si eu am ocazia sa mai folosesc inca "originalul"si nu "copia", tind sa cred cu fermitate ca originalul e original
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 29+ cu
madline82 spune:
Lena,ms mult, am reusit sa vad pzoele, botoseii sunt absolut superbi! Putem sa facem comanda la tine?
Micuta Maria e scumpica foc, Oana, sa va traiasca papusica!
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
madline82 spune:
Am pus si eu 2 pozici cu gaza mea.Va pup, n buna!
LenaC spune:
citat din mesajul lui madline82 Lena,ms mult, am reusit sa vad pzoele, botoseii sunt absolut superbi! Putem sa facem comanda la tine? Micuta Maria e scumpica foc, Oana, sa va traiasca papusica! Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011 |
Va crosetez botosei cu mare placere in limita timpului disponibil
Doar ca trebuie sa mai exersez, sa ma prind cum fac o marime mai mare. Astia din poze sunt cam 7-8 cm zic eu .
Madline, ai o bebelusa superba si pare asa de cumintica. Sa va traiasca. Cred ca nu te mai saturi de ea
Lena - 32+
LenaC spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui claumarcoci
In general am mers la Euromedcenter,dar am fost si in Omini, in functie de programul meu In primul trimestu am fost din 2 in 2 saptamani, apoi la o luna, iar acum din nou din 2 in 2 saptamani( adica de pe la 32 S) |
Hmmm, oare ne-am vazut vreodata ?
Eu, in general merg la Omini
Eu parca nu am fost chiar asa de des... adica cel mai des pana acum ne-am vazut la 3 sapt. Dar de acum cred k se indeseste si la mine. Mie personal nu prea imi place, pentru ca fac prea multe ecografii... si stiu ca nu sunt ok pentru bebe.
Claumarcoci, trimis PM cu parola.
Lena - 32+
madline82 spune:
Da, e tare cumintica printesa mea, si cresc asa repede acuam cat sunt mici..ma apuca nostalgia.
Lena,, eventual pti croseta botosei din macrame sau cum ii mai zice la ata ai ami fina, adica sa fie si mai subtirei, oricum cei verzi sunt pt sezonul de toamna.F frumosi! O sa masor si eu piciorului Estelei sa vad cat e de mare.Eu sunt prima care ma abonez la comanda!
Stefana spune:
citat din mesajul lui ionelamaria branza din lapte praf, habar n-am cum se face, am auzit de ea, dar eu habar n-am cum se prepara lapttele praf, cu atat mai putin branza din lapte praf Cat despre cat e de buna.... atat timp cat laptele praf e inlocuitor de lapte matern si eu am ocazia sa mai folosesc inca "originalul"si nu "copia", tind sa cred cu fermitate ca originalul e original Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 29+ cu |
Buna dimineata,
Ionela, auzisem ca pana la 1 an nu se prea da lapte de vaca, dar probabil e valabil doar pt laptele dulce, care e greu digerabil (apropo, ca se discuta, daca in sarcina beam 1 l de lapte pe zi ca-mi placea taaare, de cand am nascut nu cred ca am baut 2 cani si nici sa nu-l vad :)). De asta intrebam, ca auzisem d branza din lapte praf. Sincer, nici bebele meu nu a baut de la iesirea din maternitate. Eu am avut o cutie in casa, cumparata aiurea cand am nascut, insa am facut ciocolata dn ea. Cea mai scumpa ciocoata de casa
ce bine ar fi sa se faca branzica din lapte matern!!!
claumarcoci spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui LenaC
Hmmm, oare ne-am vazut vreodata ? Eu, in general merg la Omini Eu parca nu am fost chiar asa de des... adica cel mai des pana acum ne-am vazut la 3 sapt. Dar de acum cred k se indeseste si la mine. Mie personal nu prea imi place, pentru ca fac prea multe ecografii... si stiu ca nu sunt ok pentru bebe. Claumarcoci, trimis PM cu parola. Lena - 32+ |
Am mers asa de des deoarece cu o luna inainte pierdusem sarcina si pe asta am urmrit-o fff indeaproape
Tot ce e posibil sa ne fi vazut, ca numai burtici erau pe acolo
iulia_iulia spune:
Buna fetelor ,am fost ieri la consultul preanestezic,am discutat cu d-l dr Tutuianu vreo jumatate de ora si am iesit de acolo cam ingindurata ,mi-a zis cand vin sa nasc sa vin hotarata cum vreau sa nasc si ce fel de anestezie doresc ,oricat m-as gandi degeaba ,da' chiar nu intelege nimeni ca eu nu am de unde sa stiu de pe acum ce toleranta la durere o sa am (nu am avut niciodata probleme de sanatate ,nu am fost spitalizata nicidata ).Apoi am vb cu o d-na dr angajata la Arcadia (Mangaleas Agrigoroi Viorica )mi-a facut o scurta ecografie si cam atat .Azi dupa-amiaza ma duc la sedinta Lamaze gratuita ,sper sa-mi schimb dispozitia ,ca acum is cam suparata.
Cred ca mi-am activat P M ,acum ce trebuie sa mai fac ? As dori sa vad pozicile dar nu reusesc .
am reusit sa-mi incarc si eu o poza la profil ,cam asa arata burtica mea acum