Ce fel de umerase?

Ce fel de umerase? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Mama mi-a adus din Ro doua costume nationale pt. papusi din zona Argesului:

http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/?action=view¤t=SAM_3351.jpg

Intentionez sa le pun pe umerase si apoi pe perete in camera copiilor.
Nu stiu cum sa deghizez niste umerase de plastic banale in ceva mai deosebit si potrivit pt. hainutele astea stralucitoare si incarcate. Deci vreau sa-mi iasa ceva simplu, sa acopar cumva plasticul umeraselor... trebuie sa le si rup/tai cumva pt. ca sunt prea mari. Imi pare rau ca nu am niste umerase simple, albe din lemn...
Suna cam a carpaceala, dar poate vine cineva cu alte idei.

La tzara americana (poze)

"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

incearca cu linguri de lemn, cate doua pentru fiecare costumas, causurile sa vina in dreptul umerilor, cozile le poti imbraca cu panglica mai mult sau mai putin colorata, din panglica poti face si agatatoarea

Nina, 22+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

sau poti face din carton/placaj de lemn subtire doua siluete (baiat si fata), cu cap, maini si picioare, pe care sa pui costumasul; dupa imaginatie si pricepere, poti desena ochi, nas si gura acestor "papusele", baiatului ii poti pune si clopul, strengareste pe-o ureche, fetei ii poti pune o marama sau codite/par din fire textile.
daca ideea nu-ti surade, ar mai fi varianta de a face un suport de carton pe care sa cosi cele doua costumase, astfel incat cartonul de dedesubt sa nu se vada
si ar mai fi varianta sa le inramezi, sub geamul tabloului costumasele vor sta perfect intinse si vor fi protejate si de praf. eventual poti decora rama tabloului cu motive nationale, de exemplu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

De ce sa rupi umerasele? sint de cumparat tot felul de umerase mai mici mai mari mai colorate, imbracate, necolorate etc... eu pt baby am umerase speciale mici si imbracate cu material, deci ma gindesc ca daca nu gasesti de cumparat poti chiar tu sa imbraci niste umerase mai mici din plastic, doar in material sau poti sa le si captusesti cu vatelina inauntru sub material, si ai putea folosi material in 3 culori sa simbolizeze steagul national?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Mie varianta inramatului m-i se pare absolut geniala. In felul asta le poti pastra ani intregi, eventual pot fi "mostenire" si pt copiii copiilor tai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Is dragute ideile voastre , mai greu, pt. mine, de pus in practica...
Nina, linguri de lemn mititele si scurte nu am ((la umeri, costumasele, au sub 10 cm).
Eh, da, chiar nu stiu cum sa le protejez de praf, Corina (Claudia...), dar sunt greu de inramat cu o rama simpla, trebuie ceva gen shadow box/cutie cu geam, mai scumpe pana la urma decat costumele .
MSL, sunt mititele rau, nu cred sa intre pe umeras de bebe, de aia ar trebui sa le scurtez. Cred ca stiu despre ce vorbesti, pana la urma am gasit pe Net si o alta modalitate de imbracare, cu un fel de siret:

http://rlbatesmd.blogspot.com/2010/12/macrame-covered-clothes-hanger.html

Probabil ca am sa il acopar astfel sau cu material si "umplutura" cum ai si tu (vreau sa scap de plastic, nu imi place).
Caut ceva simplu pt. ca sunt colorate si cu margele (costumele) si nu umerasul vreau sa iasa in evidenta, ci ele.

Daca mai are altcineva idei sau foto exemplu, astept.

La tzara americana (poze)

"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Sunt foarte frumoase costumele !

Cred ca eu as fi imbracat 2 papusi cu aceste costume . Din pacate nu stiu ce sfat sa iti dau decit tot o bucata de sirma sau un umeras eventual taiat si imbracat in matase ( saten), umplut cu vata .

Mergi la inceput

ML, dar la voi nu se gasesc cutii speciale pentru insectare ? ai putea sa le folosesti pe acestea. parca zilele trecute postasei ceva poze cu niste fluturi ?
dar daca in loc de cutie de lemn cu geam, ai folosi o cutie de carton ceva mai gros, iar in loc de geam o bucata de plastic transparent ? pe la magazinele de bricolaj, DIY, sau cele unde se comercializeaza fel de fel de cadouri si ambalaje, nu ai gasi ceva potrivit pentru "inramarea" costumaselor ?

Mergi la inceput

ML, inca o idee practica : stii ca exista niste suporturi pentru bijuterii, care arata cam asa

http://www.okazii.ro/catalog/44991984/suport-bijuterii-obiect-decor-fashion.html

fie gasesti ceva similar de cumparat, fie incerci sa mesteresti tu asa ceva, dintr-o sarma pe care o poti modela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

sau "umerase" de la lenjerie intima....chiar unii papuci de plaja au un fel de "umerase"...astea de la chiloti, bichini sau papuci sunt cele mai mici cred ca...

Nina, 22+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ILoey spune:

Sunt foarte frumoase costumasele populare.
De unde se pot cumpara?

Mergi la inceput