Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 61-

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Tonirro, ce faci?
cum esti?

MTHFR C677 Homozigot
in 15+
Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

buna fetele
tot eu tot cu probleme ..as avea nevoie de sfatul vostru, balanta , te rog da-ti cu incredere cu parerea
am fost azi la eco (la dr pop)-18sap, si ..dupa atatea hopuri , nah ca imi pica cerul in cap cand mi-a zis ca am rezistenta pe arterele uterine usor crescute, adica:
IRcordon omb=0.75; S/D=3.79
IR stanga=0.64
IR dreapta=0.60
si mi-a mai scris ceva ,pe care nu reusesc sa -l desclusesc , legat de un notch protodiastolic
maine cu arme si bagaje ma duc la dr U , apoi vreau musai sa ajung si la dr A pt o a doua parere
la momentul asta eu iau clexane de 0.4 (mi s-a scos din schema aspenterul)...
pls astept pareri

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

georgia, ma bag eu.
la 18 saptamani nu-s relevante IR-urile.
dupa 22 de sapt sunt relevante, asa ca linisteste-te.
la toata lumea sunt mari inainte de 22 de sapt.

si mie mi-a facut una pe cordonul ombilical la 17 sapt si aveam 0,90;
la 27 de sapt aveam 0,67 si nu fac clexane.
doar aspenter pana la 28 de sapt dar sigur n-are treaba cu ala.

34+ cu Beatrice Ana

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Georgia, draga mea, nu stiu prea multe despre IR-uri doar ca trebuie masurate dupa saptamana 20, ca daca se masoara mai devreme nu sunt concludente (si sunt oricum mari).
Uite ce spunea Balanta despre asta aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/pop_printer_friendly.asp?whichpage=4&Topic_id=165418

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Am mai gasit si valorile de nai jos postate de o fata tot pe DC.

Valori normale IR artere uterine:

sapt 20: intre 0.36-0.71 (media 0.53)
sapt 28: intre 0.35-0.63 (media 0.49)
sapt 34: intre 0.31-0.59 (media 0.45)

Valori normale artera ombilicala:

sapt 20: 0.61-0.85 (IR), 2.39-5.35 (S/D)
sapt 28: 0.56-0.82 (IR), 2.19-4.95 (S/D)
sapt 34: 0.47-0.81 (IR), 1.65-4.65 (S/D)

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Citat:
citat din mesajul lui georgia_c

buna fetele
tot eu tot cu probleme ..as avea nevoie de sfatul vostru, balanta , te rog da-ti cu incredere cu parerea
am fost azi la eco (la dr pop)-18sap, si ..dupa atatea hopuri , nah ca imi pica cerul in cap cand mi-a zis ca am rezistenta pe arterele uterine usor crescute, adica:
IRcordon omb=0.75; S/D=3.79
IR stanga=0.64
IR dreapta=0.60
si mi-a mai scris ceva ,pe care nu reusesc sa -l desclusesc , legat de un notch protodiastolic
maine cu arme si bagaje ma duc la dr U , apoi vreau musai sa ajung si la dr A pt o a doua parere
la momentul asta eu iau clexane de 0.4 (mi s-a scos din schema aspenterul)...
pls astept pareri

Albert Einstein

georgia, stai linistita cu IRurile! Nu se masoara inainte de sapt 20, ori tu esti in 18. Dr U cred ca mai degraba te va confuza maine, fiindca parca retin ca si ea cere IRuri pana in sapt 20.
Eu stiu ca dr Pop este bun pe morfofetale, insa stiu si ca exagereaza cu IRurile.
De ce ti s-a scos Aspenterul? De cand faci Clexane?

Mergi la inceput

in primul rand sar'na mult de sfaturi (as vrea sa-i multumesc si Cristinutei_M ca mi-a trimis acum ceva vreme adresa de email a dr A)...
asa citisem si eu ca IR=urile sunt relevante dupa 20 sapt, am zis insa ca nah dr pop e unul din ai mai tari ecografisti de prin bucale , si o stii el ce zice (plus ca dupa ce am citit un picut si am vazut valorile de la 20sapt , care sunt sub ale mele , m-am gandit ca e ciudata trebusca , adica cum sa se imbunatatateasca, de la ce ?)
balanta , clexane fac din sapt.6 cu mici intreruperi (ba am avut hematom-aici intreruperea a fost mare de 6 sapt -adica pana la 12 mi s-a zis sa astepteptam , apoi am facut amnio-2zile pauza )
de ce mi s-a scos aspenterul , n-as putea sa-ti spun , doar ca ma maicina ideea si parca il vreau la loc in schema

am fost azi la dr U si mi-a luat sangerete , sa vedem ce concluzii o sa traga

Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonirro spune:

danezza eu sunt binisor. Am primit ieri rezultatul la dublu test si m-a cam inristat. Pe buletinul de analize am in prima faza risc LOW la toate bazdaganiile (la Down am 1:380), dar apoi in josul paginii am iar Sindrom Down, de data asta cu INCREASED (1:210). Concluzia este ca desi la calculul combinat am risc mic, datorita factorilor biochimici (PAPP-A si free-beta HCG) care au valori semnificativ scazute in comparatie cu mediana corespunzatoare varstei gestationale, se indica totusi un risc crescut. Stiu ca nu e cazul sa disper, dr. meu a zis ca acest risc crescut este dat de varsta mea (35 ani) si ca el nici macar nu-mi va cere amnio. Totusi, pentru linistea mea, azi m-a programat la nu stiu ce eco cu un anume doctor care cica ma va lamuri.In rest....ma chinuie greturile in continuare. Am observat ca daca fac miscare sau ies la aer curat (la munte de ex) nu mai am strop de greata - sarim peste greata de serpentine , asa ca mai fugim in week-end-uri. Ce sa zic...mi-e teama in continuare. Mi-e teama sa ma gandesc la cat de fericita sunt, mi-e teama sa ma gandesc daca simt cum misca, cand ma surprind cu mainile pe burta le mut de acolo.... Poate dupa saptamana asta (care e pragul meu psihologic) o sa ma mai destind.Tu cum esti? si astept numai vesti buneMTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,

Mergi la inceput

tonirro, stiu din proprie experienta , temerile date de bitest
ce-ti pot spune dupa ce am rasfoit net-ul in lung si lat ..am citit o parere a dr dinu albu (genetician) care declara ca s-a constatat ca , la pacientele care iau progesteron in timpul sarcinii , este modificat bitestul ;mie imi iesisera tot analizele de sange (papp-a si free bhcg ) aiurea si imi dadeau totul peste cap
io am optat pt amnio , la care rezultatul rapid a fost ok
multa putere si sarcina usoara in continuare

Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Uff si pe mine rezultatele de la triplu m-au camd dat peste cap
datorita nivelului scaut de Ue3 (estradiol sau asa ceva) mi-a iesit risc crescut de trisomia 18 de 1:996 nu stiu cum poate fi considerat crescut dar .. asa scrie (din cate am citit cut off-ul este de 100 .. )
dr meu a zis sa stau linistita ca nu e nicio pb iar la morfologia fetala de la 14 sapta mi-a zis ca nu sunt markeri sa indice ceva probleme .. doar ca bebele este mai micutz cu vreo 3-4 zile dar asa a fost de la inceput
El a zis ca nu e indicata in niciun caz amniocenteza dar dupa mine, as fi facut-o fara sa clipesc pt ca stiu ca-ti ofera o liniste asa dupa rezultate ...
Iti inteleg starile .. si eu sunt in faza in care nu pot sa ma bucur .. nu-mi vine sa cred .. si cand simt cate o bolboroseala in burtica, in loc sa ma bucur, ma sperii .. dar dupa cum spune dr meu, trebuie sa fim optimiste, sa gandim pozitiv, suntem sub tratament si cu ajutorul lui Doamne Doamne va fi bine.

Referitor la IR-uri, si mie mi-au fost masurate la 14 saptamani si cand am intrebat dr daca sunt relevante acum a zis ca in principiu nu, dar trebuie vazut ce si cum. Si la mine au fost maricele dar speram sa scada cand va fi cazul asa ca .. Georgia .. nu te impacienta mai mult decat este cazul

Gliana ... amr 1 zi

MTHFR C677 Homozigot
in 15+
Doamne ajuta!

Mergi la inceput