help...febra 39..de 7 zile

help...febra 39..de 7 zile | Autor: mikydoozza

Link direct la acest mesaj

nu mai stiu cum sa-mi mai scad febra...am ajuns la urgenta la medlife vineri seara( dupa ce toata sapt luni-vineri-m-am tratat cu coldrex, strepsils,crezand ca-i o viroza banala)...m-a consultat si mi-a pus diagnosticul pneumonie...mi s-a prescris antibiotic ( augmentin) 7 zile(la 12 ore), acc-600-dimineata, codeina -seara, si nurofen-algocalmin-teraflu- alternativ pt febra.....degeaba[ zirea]...chiar si dupa administrarea a 5 doze de antibiotic si restul ....zilnic 39-39.4....
am aplicat toate tehnicile de scazut febra...dusuri calde...hidreatare la maxim....
am sunat azi pe cineva de la pneumologie si mi-a zis ca si daca m-as duce la ei tot acelai tratament mi-ar da...deci e f bine ce iau....

bine pe naiba ...ca-s in a 7-a zi de febra....

orice informatie mi-ar fi de ajutor ...ce sa mai iau sau ce metode mai stiti de reducere a febrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crystall spune:

Dupa parerea mea, nu reactionezi cum trebuie la antibiotic - Augumentin, probabil ca microorganismul cauzator al pneumoniei este cumva rezistent la el - bacterie, fung, virus ---> pneumonia determinata de bacterii, sau suprainfectata cu bacterii e si cea mai frecventa.

Ar fi bine sa vorbesti cu medicul tau de familie, sa te sfatuiesti cu el.

Anul trecut si eu am facut pneumonie (interstitiala) - am fost la spital la camera de garda, mi-au facut radiografie si asa au stabilit diagnosticul -- apropo, ti-au facut radiografie, ce s-a vazut acolo, ti-au spus? - asa, si mi-au dat ca antibiotic Ciprinol = dupa 2-3 zile, nu am vazut nici o ameliorare, si-am mers la medicul de familie care mi-a dat sa iau Zinnat - si cu acesta, doar dupa 1 zi am inceput sa ma simt clar mai bine .

Iar pt scaderea febrei mi-a dat sa iau Ketonal Forte - e si antipiretic.

Deci zic sa mergi la medicul tau de familie, sau sa mai ceri un sfat medicului actual (mai ferma pe situatie, ca nu iti convine starea in care te mentii) in orice caz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikydoozza spune:

am sunat azi sa-mi fac programare pentru radiografie, dar imi trebuie trimitere de la medicul de fam...s-a nimerit f prost..week-endul asta prelungit...doar marti pot merge la medicul de familie...

iar medicul actual, care mi-a dat tratamentul e cel care era de garda vineri seara la medilfe...am o fobie de spitale ......si am ales sa ma duc la ei...mi-a facut un consult simplu( palpat, s-a uitat in gat si m-a ascultat la plamani)...cam atat...

iar febra...apare mai ales seara...incepand cu ora 19-20 si ma tine cateva ore bune...la ora 22 azi aveam 39.4.....acum dupa tot ce am luat...la 20(augmentin, algocalmin)....am 38...

tu la ce spital ai fost?
si eu ma gandeam la zynat...ca-i mai indicat .
sar'na pentru raspuns

Mergi la inceput

Stiu, si eu am oroare de spitale, dar sunt situatii cand n-am avut incotro
Eu am fost la SUUB - Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti sau Spitalul Municipal cum i se mai spune; important este sa fie un spital de urgenta.
Parca am mai multa incredere in acestea de stat - au cazuri de tot felul pe banda rulanta, au vazut multe deci este acolo si multa experienta. Si unde mai pui ca ti se pot face pe loc mai multe analize/eco/radiografie.

L.E: eu in locul tau, sincer, as merge maine la o camera de garda de la un spital de urgenta, si as expune situatia. 39 nu e o temperatura de lepadat. Sigur vei primi niste recomandari ok.

Mergi la inceput

ai dreptate....daca si maine se repeta situatia merg la spital..la urgenta....stau si relativ aproapte de Municipal

ms mult pentru ajutor

Mergi la inceput

Chiar te rog asa sa faci
Daca o fi si-o fi, spui ca medicul tau de familie ti-a recomandat Augumentinul, ca nu raspunzi ca lumea la el, si ca a si intrat in concediu acum
Sanatate multa si poate mai scrii pe-aici cand te simti bine, ce-ai facut

Mergi la inceput

super idee...

maine sunt la spital si revin cu detalii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutzasav spune:

In pneumonii merge foarte bine Rovamycina 3mil U.I.(este un antibiotic foarte eficient).
Se ia 1 la 12 ore timp de 7-10 zile. Incearca cu Algocalmin fiole sa iti scazi febra , este cel mai indicat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Ar fi bine sa fie verificate si alte cauze, nu numai o infectie respiratorie. Febra este doar un raspuns al organismului

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mi se pare putin cam deplasat sa i se scrie ce medicamente sa ia intr-o afectiune serioasa cum e Pneumonia, mai ales ca nici macar nu stie daca e sau nu pneumonie, ca Rx nu s-a facut.
Din moment ce nu a scazut temperatura e logic, ceva e in neregula, asa ca cel mai bine este sa mearga la medicsi sa asculte sfatul celui care a consultat-o.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput