Protectie in timpul alaptarii

Protectie in timpul alaptarii | Autor: sdcristian

Link direct la acest mesaj

Am fost ieri la controlul de 6 saptamani dupa nastere, dar asta am uitat total sa intreb

ce metoda de protectie neinvaziva e buna in timpul alaptarii? voi ce ati folosit?

pe mine cel mai tare m-ar tenta pilulele, ca sigur sigur mcar 3 ani nu mai vreau o sarcina (adica nu mai vreau niciodata in principiu), sterilet nu vreau, ...

injectiile acelea care se fac la 3 luni sunt oare compatibile cu alaptarea?

mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Prietena mea a luat Cerazette si s-a impacat foarte bine cu ele. Dupa ce a intarcat baiatul (pe la 11 luni) a trecut la AC normale.

Mai exista si ovulele si filmele contraceptive, care se pun cu 15-20 de minute inainte de "inceperea actiunii" si nu cred ca sunt nerecomandate in timpul alaptarii dar poti citi prospectul si intreba medicul.

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Eu am ales pilulele si bebe a refuzat laptele din cauza lor. Pana sa/mi dau seama nu a mai fost lapte deloc...

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Alaptarea la cerere, inclusiv noaptea, e cel mai bun anticonceptional in primele 5-6 luni. Combinata cu prezervativ eu zic ca e idealul

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

prezervativul poate nu e idealul tuturor (al meu stiu ca nu e)...

eu am luat acum 8 ani niste pilule, singurele care erau pe vremea aia compatibile cu alaptarea (nu Cezarette), pe la 9 luni am ramas insarcinata...

am pus apoi sterilet, 5 ani a fost ok, l-am extras si a aparut Ilincutza, fata mamii scuuuumpa si draaaaga.

Apoi am facut ligatura.

_

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Alaptarea la cerere, inclusiv noaptea, e cel mai bun anticonceptional in primele 5-6 luni. Combinata cu prezervativ eu zic ca e idealul

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

nu e destul de sigura pt mine, ca uneori sunt pauze mai mari de 3 ore intre mese.

blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

NU folositi doar ovule/gel/film nu sint sigure deloc! sint facute pt a fi folosite impreuna cu prezervativ; eventual metoda calendarului in plus pt mai multa siguranta, adica nu sex in perioada ovulatiei.Nici o metoda contraceptiva nu este sigura 100%

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui msl1

NU folositi doar ovule/gel/film nu sint sigure deloc! sint facute pt a fi folosite impreuna cu prezervativ; eventual metoda calendarului in plus pt mai multa siguranta, adica nu sex in perioada ovulatiei.Nici o metoda contraceptiva nu este sigura 100%

dar cum stiu cand am ovulatie daca nu am cm?

blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Doar pentru cazul in care familia va e intreaga, vasectomia e o metoda care e mai sigura decit prezervativul sau anticonceptionalele pe care ai putea sa le folosesti in timpul alaptarii(sunt foarte slabe, din cate stiu, si trebuie luate la ore foarte fixe). Vasectomia e o operatie simpla si refacerea e rapida.

E foarte personala alegerea, evident. Dupa doua sarcini si revenire la o greutate normala eu nu am mai vrut (extra) hormoni in corp si sotul meu a fost de acord...(in familia lui si in cercul nostru de prieteni si cunostinte e foarte obisnuita decizia, chiar socrul meu a luat decizia aceasta acum vreo....39 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

sdcristian,
exista o metoda de urmarire a ovulatiei chiar daca nu ai ciclu; am invatat-o la un curs de contraceptie printre altele; trebuie sa urmaresti zilnic mucusul vaginal; inaintea siin momentul ovulatiei se modifica devine mai lichid ca albusul de ou; acelea sint zilele cind nu e recomandat sex daca nu vrei sarcina sau e recomandat sex daca vrei sarcina depinde de caz...
dar, dureaza citeva luni pina reusesti sa urmaresti evolutia mucusului, vreo 2 3 plus poti si cu temperatura care creste in perioada ovulatiei;cel mai bine sa tii un calendar in care sa scrii in fiecare zi temperatura si aspectul mucusului si asa iti dai seama pe parcurs cam cum vine treaba...

Mergi la inceput

sunt aproape sigura ca nu mai vreau copii, dar nu atat de sigur cat sa imi fi legat trompele la cezariana, asa ca nici vasectomia nu e o optiune

in principiu as merge pe calendar+ temperatura, dar asta dupa ce o sa mi se regleze cm

blog

Mergi la inceput