Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (196)
Raspunsuri - Pagina 8
mi_bebelina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luminel wow, mi_bbelina, da' stiu ca v-ati plimbat vara asta!!! bravo voua! sa va fie de bine!!! si Cris a scapat de biberon, dar din pacate nu mai bea atata lapte ca inainte, mai ca-mi vine sa i-l dau din nou ceva poze??? Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008) www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj |
Eu inca nu stiu cat lapte mai bea pentru ca a dezvatat-o socra-mea de 2 saptamani de cand e la ea. Oricum stiu ca nu mai bea la pranz, ceea ce sincer ma bucura. Cand mergeam cu ea la gradi trebuia sa stau sa ii incalzesc biberonul cand ceilalti copii se schimbau in pijamale, cu fierbatorul in bain-marine...ma chinuiam un pic, acum sper sa inteleaga ca e si ea mare. Dimineata si seara, nu stiu, soacra-mea zice ca bea. Oricum avand in vedere problemele cu constipatia, ii pune ceai si miere in lapte inca.Mai am 2 zile si plec la ea, atunci vad eu ce si cum.
Poze....as pune, dar zau ca nu mai stiu cum.
Luminel spune:
acum am vazut ca am trcut de 1000 de mesaje
dau de
ca si asa mi-e o greata
Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj
Simonix spune:
Cucu, prezent la apel
fetelor, ma inscriu si eu in fan clubul Victoria - deci superba, dulce de dulce, ochishorii aia frumosi si mari, si vocea - m-a atins foarte tare filmuletul, m-a impresionat/ Am sa i-l arat si lui Robertzelul :)
Luminelule - sper ca reusesti sa rezolvi problema cat mai repede, uneori nu ne ies lucrurile cum vrem noi.
M bucur cand mai cetesc de fete mai vechi, ce mari au crescut piticii :) Noi ieri i-am luat lu' fiu-miu bicicleta cu pedale de "copil mare" (e un pic cam mare ) si am dat deja o tura - nu prea am fost de acord sa ii luam, eu as fi vrut sa il bag deja la anul pe bicla fara roti ajutatoare, cand am testat am vazut ca se tine foarte bine, nu ii era frica sa simta ca e fara ajutor, dar totusi nu il pot lasa singur inca pe ea, cade, trebuie sa il sustinem sau sa ii punem roti. Si motivul e ca este prea mare, daca ii luam una mai mica sigur se tinea pe aia. Mi-e insa teama sa nu regreseze daca ii bag roti ajutaretze asa ca probabil ca iarna asta o sa tinem bicla noua mai la pastrare, sa mai creasca (plodul,nu bicla :D) Dar am zis ca na, sa se dea cu ea si la anul si la cellat an. Cand il vad cum se cocoatza pe ea woow, nu imi vine sa cred ce mare este :)
In rest asteptam cu interes vacanta, sper sa nu mai fie cu ploi - pe aici sunt niste furtuni din alea de se face noapte in mijlocul zilei, nu am vazut nicioodata asa ceva, ploua de dimineata pana a doua zi dimineata Macar e cald
Cu proiect bb2 m primit tratament de stimulare ovariana si pregnyl - a facut cineva asa ceva? Mie mi-e teama de ideea de "gemeni" ca am auzit ca se maresc sansele cu tratmentul asta. Eu oricum ovulez, deci nu prea pricep de ce mi s-a dat asa ceva, a zis doctorul ca gata, trecem la atac, ca metodele alea usurele au dat gres, am probleme cu ciclul neregulat deci daca vreau copil - bag un tratament si probabil va merge din prima (sau nu :D) Nu l-am facut luna asta ca plec in vacanta si nu am unde sa fac injectiile cu Pregnyl. Faza nasoala este insa ca si sotul mai are probleme, nu prea i-a iesit o analiza bine, morfologia normala la voinici este cam mica (muuult mica) si asta se traduce prin "mai putin fertil". Deci combionatia Bobo + eu = probleme :) Ma si mir ca Robert mi-a iesit din prima de fapt atunci si doctorii s-au minunit :)
Vorbeati de exprimari de copii - al meu inca are expresii de bebelush la care nu renunta si nici nu este incurajat sa renunte Sunt doar cateva cuvinte de care asa imi e drag, ultimele vestigii "PETA" este bicicleta, "BIA" esta oaie (uite doua bii, picioarele biei - deci declinam frumos dar nu zicem "oaie" nici de frica :D), "HAM" este evident catel (doi hami, hamului etc) De asemenea, zice "NAIMAL" - pe silabe zice A - NI - MAL dar intreg ii iese NAIMAL - la fel cu TULEN (=tunel). In rest foloseste si el expresii de la noi, mai nou ii place "AM O IDEE" - deci in ultima vreme e plin de idei . Cu vocabularul sta minunat, doar ca are si el un problem: pronuntia - e cam "pocita" Sunt sunete pe care nu le pronunta mai deloc: C, Riar altele care in combinatii dau niste chestii mai greu de inteles. Anul asta il las, dar in functie de evolutie o sa mergem probabil la logoped de la anul. Mai vad si cu scoala.
Si haios, sa vedeti ce ii propunea el unei fetitze in parc: "Vrei sa iti fac o inghetata de f**te si m**ie?" deci tatal fetitei (roman) era sa cada pe jos Iar eu m-am toata - am sarit repede: nu spune R si C baiatul meu
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Simonix spune:
Vad ca vorbiti de lapte - nici al meu nu mai bea ca inainte, seara a cam renuntat si dimineata bea cam jumatate. Dar nu stiu daca ar trebui sa mai bea mult - oricum eu dupa 2 ani nu am mai pus gura pe lapte iar Robert nu vrea dect cel de la NESTLE, de crestere, lapte normal chiar ca nu bea. Deci daca ii scot Nestle ramane pe lapte = 0 (zero). Este chiar esential sa bea lapte? In rest al meu hapaie iaurti si branze, produse laptoase fara numar. Chiar, adora branza cu mucegai, aia Roquefort de exemplu - mama stramba din nas cand il vede ca mananca - oare e ok??
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
DanaH spune:
citat din mesajul lui Simonix Si haios, sa vedeti ce ii propunea el unei fetitze in parc: "Vrei sa iti fac o inghetata de f**te si m**ie?" deci tatal fetitei (roman) era sa cada pe jos Iar eu m-am toata - am sarit repede: nu spune R si C baiatul meu |
Foarte tare, robertone!Imi imaginez fatza-tzi!
Bafta cu tratamentul! Sa iasa asa cum vreti voi!
Eu nu am apucat sa vad filmul cu Victoria, deshi tot incerc. La munca, e treaba multa, mi-a intrat morcovul cu prezentarea aia de joi din Manchester, plus de pregatit examen pt restantzieri si cautat prof sa ma inlocuiasaca, dar parca a dat strechea in ei, totzi sunt ocupati.
acasa am gashca de musafiri, sunt cam capiata de cap, dar trece ea. bine ca iau pauza doua zile cu plecatul asta in uk, dar ma intorc la ei. il las pe sotz sa se descurce :)
in alta ordine de idei: mi-a creacut baiatul (si evident, odata cu el, si faata). ieri cand l-am dus la scoala am vrut sa il pup (pe par) in fatza scolii, si mi-a zis nu :(( a durut! ma gandesc cum o sa doara cand o sa se insoare....
odo e o dulcica. acum, cu musafirii astia, e nitel cam deranjata ca i-au ocuapt casa. intr-o zi i-a spus nashului ca ea nu e prietena cu el, ca a venit la ea acasa.
in alta zi, si-au impartit casa: ea a luat etajul, si i-a dat nashului parterul. cat despre roshiile din gradina, a zis ca poate sa le ia el, ca sunt ale lu' mami. o intzeleg, ca la cat ii plac ei roshiile, poate sa se lipseasca.
dar in schimb s-a cam lipit de fata nashilor. o pupa si cand pleaca la culcare, si cand pleaca dimeinatza la gradi. asta e un semn de mare efectiune pt un strain (e a treia oara cand o vede: prima data la botez, cand era bebeluna, si a doua oara cand avea un an, deci acum 2 ani).
maine ma duc cu ea la control la ochi, la circa. face parte din controlul de rutina la varsta de 3 ani. e a doua incercare, ca prima data nu a vrut sa spuna ce vede acolo, pe ecran. dar cred ca o sa mai fie si alte incercari, ca ieri cand i-am spus ca mergem a inceput sa planga deja. cum sa o conving eu sa zica ceva?
eee, cam atat de pe aci. ma duc sa imi repet prezentarea.
multi pupici si pe saptmana viitoare.
ps: despre lapte, odo bea numa dimienata, cu cereale, un castron. si nu prea se omoara cu iaurtul. uneori mai bea cate o canutza si seara, dar nu e regula. sa fie putzin?
Luminel spune:
citat din mesajul lui Simonix Vad ca vorbiti de lapte - nici al meu nu mai bea ca inainte, seara a cam renuntat si dimineata bea cam jumatate. Dar nu stiu daca ar trebui sa mai bea mult - oricum eu dupa 2 ani nu am mai pus gura pe lapte iar Robert nu vrea dect cel de la NESTLE, de crestere, lapte normal chiar ca nu bea. Deci daca ii scot Nestle ramane pe lapte = 0 (zero). Este chiar esential sa bea lapte? In rest al meu hapaie iaurti si branze, produse laptoase fara numar. Chiar, adora branza cu mucegai, aia Roquefort de exemplu - mama stramba din nas cand il vede ca mananca - oare e ok?? Simona cu Robert Cum a venit Robertzel in viata noastra Poze cu noi toti |
Simo, uite ce-am gasit pe net:
..."Doua pahare pe zi sunt suficiente
Chiar daca laptele e un aliment de baza, nu trebuie nici sa primeasca o cantitate prea mare. Pana la trei ani, e recomandat sa bea o cantitate intre 250 ml si 500 ml pe zi, distribuit la masa de dimineata si la cea de seara. Daca refuza laptele, nu trebuie fortat sa-l bea. |ncearca sa il dai sub alte forme: cu cereale, orez, gris sau budinci ori inlocuieste-l cu alte produse lactate: iaurt, branza de vaci etc.
La nastere, scheletul unui nou-nascut are doar 30 mg de calciu, dar pana la 18 ani trebuie sa acumuleze un kilogram! Copiii intre unu si trei ani au nevoie de 500 mg de calciu pe zi, iar cei intre patru si opt ani, de 800 mg.
Pediatrii americani recomanda doua mese de lapte pe zi pentru copiii sub patru ani si trei pentru cei intre patru si opt ani. O portie inseamna fie un pahar de lapte, fie unul de iaurt ori 50 g de branza!"
www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj
Luminel spune:
si asta:
"Cit lapte trebuie sa bea un copil? Copiii cu virsta mai mica de 9 ani, ar trebui sa bea 2 pahare cu lapte pe zi. Cei mai mari de 9 ani ar trebui sa bea 3 pahare de lapte. Se poate combina prin a-i da copilului lapte sau alte produse lactate pentru a-si asigura necesarul de calciu pe zi.
* 2 pahare de lapte degresat sau foarte sarac in grasimi (500 ml)
* O felie de brinza
* O ceasca de brinza de vaci
* Un iaurt"
Luminel spune:
Eu trebuie sa stau dupa Cris cu o cana de lapte cate o juma' de ora ca sa o bea; noroc cu iaurturile, mananca si cate doua pe zi; si cascaval...
Luminel spune:
citat din mesajul lui Simonix Cucu, prezent la apel Si haios, sa vedeti ce ii propunea el unei fetitze in parc: "Vrei sa iti fac o inghetata de f**te si m**ie?" deci tatal fetitei (roman) era sa cada pe jos Iar eu m-am toata - am sarit repede: nu spune R si C baiatul meu Simona cu Robert Cum a venit Robertzel in viata noastra Poze cu noi toti |
foarte haios!!!
Luminel spune:
Dana, bafta la control!!!
Simonix, succes cu tratamentul!!!