**Capsunele de mai-iunie 2007 (133)**

Raspunsuri - Pagina 35

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Vas, la faza cu cautatul fara succes prin buzunare Bogdan nu s-ar calma, ci dimpotriva, ar urla mai tare. Nu s-a produs nici o schimbare la mine, insa nu-i mai suport comportamentul lui; efectiv nu stiu ce sa-i fac.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Liv,

Bogdan e suparat. lasa totul balta si mandria in oras si adormi odata cu copilul in bratze.

Tamara, Felicitari pt burtica. io am uitat cred sa scriu cu toate ca m-am gandit la voi

Fetelor are Carla o poza cu motzatele pe FB. Am zis ca mor de ciuda aseara cand l-am vazut. parca m-a lovit teoria de mult stiuta cu modelul perfect al familiei cu trei copii. Pur si simplu poze din astea am mai vazut dar armonia intre cele doua mari si puiul mic m-a bulversat..

he he..si ce scriam io duminica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Multumesc tuturor pentru urari.
Ieri am venit cu bebelusul acasa.
Eu am uitat atatea de cand era mic, de fapt mi-am impus cred, asa ca nu mai stiu exact cand au inceput colicile, dar parca dupa primele 10 zile.
Bebelusul Ofeliei a plans mult in ultimele 2 nopti; ziua e cuminte si doarme, dar noaptea ne-a facut program: plange , sta treaz, se foieste.
Rog si eu mamicile care au bebelusi mici acum si deci memorie proaspata , sa-mi povesteasca mai multe despre manifestari, remedii; aici nu se gaseste decat infacol si grip water.

Sora mea nu poate alapta si a primit dostinex( aici nu se numeste asa dar e echivalentul) in 2 ore de la cezariana; asa ca bebe primeste aptamil.
Pot fi colici atat de devreme?
cand plange isi strange piciorusele la piept si se chirceste si mi-am adus aminte ca asa facea la colici.
Stiu ca statistic copiii care primesc formula au sanse mai mari sa faca colici.
Am verificat lista si e schimbat, hranit; nu stam langa el tot timpul , ci il vedem pe babyvideo; cert e ca m-am simtit inutila, bebelusul se linisteste la mami in brate si nu la mine.
Suntem capiati de somn; capitolul asta trist de colici este alt motiv pentru care nu mi-as mai dori alt bebelus.

Din pacate aici sistemul e atat de prost din punctul meu de vedere; nu vine pediatra acasa, ci midwife iar daca este o urgenta, fie ca esti asigurat privat sau nu, suni la numarul de urgenta public.
Imi da anxietate felul in care sunt organizate lucrurile aici.

Didi,
Viata cu multi copii e frumoasa, pentru cine e pregatit; am vazut si eu poza Ancai de pe fbk; eu o admir sincer; dar pe mine pozele astea de familie, nu ma imping in directia asta , nu stiu de ce sunt tentata mereu sa vad jumatatea goala a paharului; ma gandesc cand era mic ca vedeam dusul ca pe un lux, totul era pe fuga, cand plecam in oras , parca plecam in vacanta; imi inchipui cand roiesc 3 copii in jurul tau si tu faci imprudenta sa vrei sa te simti femeie; nici nu vreau sa-mi inchipui cum e ca unul sa vrea sa doarma, unul sa se joace, unul sa ceara de mancare. Sa nu dea nimeni cu rosii in mine, pur si simplu avem expectatii diferite de la viata.
Vas,
ai dreptate; comoditatea si nu numai te fac sa nu mergi mai departe in demersul asta, de a avea mai multi copii.

Liv,
Bogdan traverseaza doar o etapa; si timpul le rezolva pe toate, dar pe de alta parte e important sa-l faci sa inteleaga ca greseste.
mai are momente cand e tiran si inteleg bine ce spui; la noi functioneaza metoda povestilor comparative; daca ii explici, timp si rabdare sa ai, atunci intelege si chiar ii pare rau; daca incercam pur si simplu sa-i spunem sa faca/sa nu faca ceva doar fiindca noi suntem parinti si i-am cerut, nu ne asculta.
Cred ca pentru ei, totul trebuie sa aiba sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Ella, multumesc, am incercat si cu povesti si cu recompense si cu explicatii si cu constrangeri. Vineri a stat cu mine acasa, i-am facut tot ce trebuie pt regim, abia s-a atins. Degeaba i-am zis ca burtica nu se repara cu ciocolata, oua sau alte minuni similare. Noroc cu covrigii cumparati.
De ce nu poate alapta sora ta? Pt colici mai poate incerca si cu comprese calde pe burtica.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Ella,

o perna calda cu apa. Sau dormitul pe burtica mamei…aici cred ca e imposibil..dar merge si la tata..contact direct cu pielea…unuii nu vor sa fie singuri..oricum cand e vb de bebelusi nu o poti nimeni…

Liv, tu de fapt vrei numai sfaturi care sa iti sustina teoria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Ella, stiu ca Infacol din UK este fff bun, din ce am citit (eu n-am avut nevoie la niciuna, ca n-au avut colici), dar primele nopti asa sunt: haotice.
deci nu neaparat colici.

Eu pe E. am culcat-o pe burta dupa primele 3 sapt si scotea gazele super .

daca se linisteste la mama in brate, nu sunt colici , are nevoie de caldura si mirosul ei, chiar daca nu-l alapteaza.

La biberon iar sa aveti grija sa nu fie prea strans la tetina (inelul ala), ci mai lejer, cat sa nu curga laptele pe langa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Ella, felicitari clonei pentru bebe mic :)

Infacolul e f bun. L-am asteptat ca pe painea calda (pt Mihnea) si nu m-a dezamagit.

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Ella felicitari clonei pentru bebelus! Adaptare usoara acasa!
Andrei nu a avut colici, asa ca nu stiu ce sa-ti recomand din experienta. Din teorie stiu multe, dar nu stiu cat il ajuta. Si de fapt eu nici nu cred foarte mult in produsele astea anti-colici, ci mai degraba in linistea si impacarea mamei cu bebe si cu noua stare de viata.
Si eu cred ca statul pe burtica l-ar ajuta, direct in pat sau pe burta mamei/tatalui/matusicii, acolo unde se linisteste el mai bine. Didi de ce zici ca la mama nu se poate?

Am vazut si eu poza Ancai cu cele 3 printese pe fb. Sunt minunate! Si cele mari sunt asa indragostite si protectoare cu cea mica! Si pe mine ma inspira, dar mai e mult pana departe .

Liviana si eu cred ca Bogdanel reactioneaza la ceva din purtarea ta. Chiar daca iti pare ca cedezi si o sa-ti pierzi pozitia, eu as incerca sa am eu o abordare mai calma si iubitoare. Uneori face minuni pur si simplu.

Si eu am uneori contrari din astea cu Andrei. Am observat ca daca eu ma incapatanez si insist mai mult sa-l "pun la punct" mai tare se incapataneaza si el si nu iese nimic pana nu ma calmez eu.

Eu cred ca multe lucruri le spun/fac pentru ca le-au vazut undeva si li s-a parut ceva interesant in ele. Fara sa inteleaga cu adevarat sensul lor. Si reactia noastra de cele mai multe ori ii determina sa repete sau nu comportamentul.

Ioana cum mai e Patrick cu pipi? M-am si gandit ca o sa-ti dea "idei" povestea mea cu pipi lui Andrei. Sper ca nu te-ai suparat, nu a fost cu intentie.

Acum cateva zile mi-a zis Andrei intr-o discutie "capusor fara minte, nu stii nimic!" Cand i-am spus ca e urat sa spuna asa, s-a suparat foarte tare. El o considerase un compliment si tare a plans apoi ca nu a iesit cum voia el.

Sa ma laud ca am un baietel foarte intelegator. EL merge cu mine aproape peste tot, la cumparaturi mai mereu. Si studiem indelung standurile cu jucarii, dar la final pleaca de acolo linistit. Nu am avut aproape niciodata scandaluri ca nu-i iau ceva. In ultima vreme chiar spune de la inceput "mergem doar sa ma uit si eu la jucarii".

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

multumesc inca o data tuturor pentru urari.

Ana, Poohy,
am luat infacol cu 1 zi inainte sa nasca, just in case.
Stiu ca infacolul din UK are alta concentratie, adica e mai eficient decat cel care se gaseste acum in farmacii in RO.
Eu la am folosit trimis de Ofe, dar din pacate la noi nu a functionat, nici infacol, nici altceva, din ce-mi aduc aminte bonisan, espumisan, debridat, grip water, calma baby, colic baby, ceai de chimen si anason, etc.

Azi a dormit toata ziua, sa vedem daca la noapte ne tine iar la discoteca
Asa ca am plecat de una singura la shopping, sa-mi mai racoresc creierul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Clem, poate trebuia sa-l iei pe Bob cu tine, sa-l linisteasca el pe cel mic. Glumesc. La Mara colicii au inceput cam la 2 saptamani, deci nici eu nu stiu ce sa-ti spun.
Liv, eu am dormit cu Mara in brate cand a fost bolnava luna asta si ne-a facut bine si ei, si mie. Am tinut-o ca pe un bebelus Eu o rasfat, e adevarat, dar m-am gandit ca mai bine sa o rasfatam acum, cat putem, ca atunci cand o sa fie mare nu stiu daca o sa mi-o mai rasfete cineva. Oricum, nu depasim limitele, Mara e un copil destul de rezonabil si ascultator. Parerea mea este ca numai tu stii cum sa-l iei pe Bogdan, niciuna dintre noi nu putem sa-ti dam vreun sfat, deoarece tu il cunosti, tu stii ce s-a intamplat si cum e el acum si, in plus, instinctul tau de mama te poate indruma spre solutia problemei, important e sa aplici solutia chiar daca nu se muleaza perfect pe regulile educatiei .

Mergi la inceput