**Capsunele de mai-iunie 2007 (133)**

Raspunsuri - Pagina 34

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Tamara, felicitari pentru bebelus! Sa fie sanatos!
Ioana, si eu ochisem niste ghete la vanzatorul ala, dar nu am luat (inca) de la el nimic . Eu am altii preferati Si eu tot cu Google translate comunic cu ei, unii stiu si engleza, dar prea putini.
Intrasem sa va dau linkul asta, mi se pare interesant http://www.ola.ro/index.php/din-lumea-larga/657-invatamantul-in-finlanda.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Carla felicitari pentru bebe 3! Sa creasca mare si sa va bucurati de ea.

Ella drum bun si nastere usoara pentru sora ta. Asteptam povesti si poze.

Al_ma foarte interesant articolul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Carla felicitari pentru Lexy! Sa fie sanatoasa, fericita si iubita!
Al_Ma foarte interesant articolul. Mai ca imi vine sa emigrez in Finlanda!
Ella drum bun si nastere usoara clonei!

Si eu caut incaltaminte de iarna pentru Andrei. Dar in linkul de la voi nu am gasit nimic potrivit, Andrei poarta inca marimea 25, cred ca pentru iarna o sa-i iau totusi 26, sa mai incapa sosete.

Tamara si eu il duc inca pe Andrei la gradi in pantaloni si sosete, dar mergem cu masina, asa ca nu sta foarte mult in frig. Oricum nu se plange de frig, ba inca e in pantofi, are unii cu luminite care ii plac tare mult si nu vrea sa renunte la ei.

Ioana felicitari lui Patrick!
Andrei avea mai bine de 6 luni in care nu a mai facut in pat, si saptamana trecuta i-a reusit de 3 ori . Eu insa nu-l trezesc noaptea sa-l pun la baie. Imi e greu mie sa ma trezesc.

Capitol nou ne face cineva? Eu nu stiu cum sa procedeaza.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Mada, sa nu zic hop pina nu sar gardul? Oricum, pentru cit pipi a facut pina acum la somn, e o mare realizare pentru noi luna asta uscata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Am tinut azi in brate bebelusul Maxim Noah, 3,5 kg, 54 cm, Apgar 10.
L-am schimbat de pampers doar eu, i-am dat bibe; parca a trecut o vesnicie de cand era bebelus, dar tot n-am uitat sa pun un pampers cum se cuvine.
Parca si lucrurile au evoluat: pampers decupati pentru buric, formula lichida , gata de baut.
Am fost suprinsa ca aici la nastere bebelusul nu primeste niciun vaccin, ci doar vitamina K.

Ana,
stiu ca mi-ai scris ca vizita asta o sa fie decesiva; si a fost, nu vreau alt bebelus; mi-am adus aminte de ziua nasterii, cea mai neagra zi din viata mea, cu tot tratamentul de la CMU si cu toate calmantele am zis ca mor; din fericire in UK, la cezariana se da morfina, asa ca surioara mea n-a avut dureri, ci doar mancarimi de la calmante pe care i-am zis sa le suporte cu demnitate fiindca sunt infinit de preferat in locul durerilor.
Stiu ca timpul le vindeca pe toate, dar uite ca pe mine ziua aia m-a marcat atat de urat, incat de fiecare data cand il aniversez pe in loc sa ma gandesc doar la el, ca am un baietel minunat, asa cum l-am visat, eu pur si simplu nu pot trece peste trauma.

si mai cred ca e potrivit sa faci copii la tinerete, cand nu ai dobandit atatea rutini la care ti-e greu sa renunti, cand ai mai multa rabdare si dispozitie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Citat:
citat din mesajul lui ella_74

Am tinut azi in brate bebelusul Maxim Noah, 3,5 kg, 54 cm, Apgar 10.
L-am schimbat de pampers doar eu, i-am dat bibe; parca a trecut o vesnicie de cand era Bob bebelus, dar tot n-am uitat sa pun un pampers cum se cuvine.
Parca si lucrurile au evoluat: pampers decupati pentru buric, formula lichida , gata de baut.
Am fost suprinsa ca aici la nastere bebelusul nu primeste niciun vaccin, ci doar vitamina K.

Ana,
stiu ca mi-ai scris ca vizita asta o sa fie decesiva; si a fost, nu vreau alt bebelus; mi-am adus aminte de ziua nasterii, cea mai neagra zi din viata mea, cu tot tratamentul de la CMU si cu toate calmantele am zis ca mor; din fericire in UK, la cezariana se da morfina, asa ca surioara mea n-a avut dureri, ci doar mancarimi de la calmante pe care i-am zis sa le suporte cu demnitate fiindca sunt infinit de preferat in locul durerilor.
Stiu ca timpul le vindeca pe toate, dar uite ca pe mine ziua aia m-a marcat atat de urat, incat de fiecare data cand il aniversez pe Bob in loc sa ma gandesc doar la el, ca am un baietel minunat, asa cum l-am visat, eu pur si simplu nu pot trece peste trauma.

si mai cred ca e potrivit sa faci copii la tinerete, cand nu ai dobandit atatea rutini la care ti-e greu sa renunti, cand ai mai multa rabdare si dispozitie.

Ella

Sa va traiasca bebe Maxim Noah, sa fie sanatos si norocos!!!! Refacere rapida Ofeliei!

Ella, important e sa fii tu impacata cu decizia luata . De asta am zis ca va fi hotaratoare calatoria, pt ca vei avea "dispozitie" un bebelus si in functie de ce sentimente iti va trezi, iti vei da seama daca mai vrei sau nu (imi pare rau ca ai ramas cu trauma asta dupa nastere). Asa ca bucura-te de Maxim Noah cat stai acolo !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Ella,

m-am gandit mult la voi zilele astea.
Sa va traiasca nepotzelul sa fie sanatos alaturi de bravii lui parintzi;

uite io sunt ferm convinsa contrarul, pt ca asta observ in jur: sa fac copii tarziu cand ai deja o casa si un job sa poti sa te ocupi de ei. fara sa iti faci ganduri ca nu ai acoperis si nici cariera in plus poti cere bine mersi parttime.

si io am aflat la David ca copii nu sunt vaccinati la nastere si pe la 4 luni..doar daca parintzii isi dau acordul.

si cand ma gandesc cum mi l-a smuls pe robert sa i-l vacicneze si cat stress gratuit am avut la nasterea lui, stress e putin spus e fost herror.

Edit: s-a schimbat din Alexander in Noah?

2. Nu se compara fie ei si copii clonei cu copii proprii..si asta din experienta :) ca acu 8 ani as fi jurat ca nu vreau copii, si asta pt ca o vazusem pe sormea ce nascuse in 86 si 88 si mi-am promis io mie :)

dar am uitat esentialul: io cand eram in sarcina cu D eram ferm convinsa ca o sa mai am un bebe..acu nu imi mai doresc..si banuiesc ca din acelasi motive ca si tine..imi ajunge..prea batrana etc..

dar de ex vad o familie cu trei copii. fetitza cea mare e in clasa cu R si el e indragostit de ea face 6 ani lunea viitoare, baiatul e cu David al meu dar pe 17 iunie si mai are o copila care face trei nai in aprilie. pot sa zic ca asta e modelul. Daca lasi mult timp nu iti mai vine ceful..sau vine..dar mai greu :)

Iei R a fost la o aniversare si am luat la intoarcere si pe pretena lui cu noi si l-am tirmis pe el sa o conduca..io am ramas in masina..asa magic mi s-a parut cum mergeau ei seara pe stra si a sunat R la usa si a iesit mama ei..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Ella, sa-ti traiasca nepotelul si sa se aiba ca fratii cu Bob!
Spor la dadacit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Felicitari Ofeliei, Clem! Sa-ti traiasca nepotul si sa fie sanatos!Asteptam si poze. Cum se simte clona, are laptic?

Nu stiu ce sa ma mai fac cu Bogdan. In fiecare seara avem discutii si certuri ca nu vrea sa se culce, iar dimineata e de-a dreptul terorist. Urla si plange ca sa obtina ce vrea. Daca iau masuri se infurie si mai tare. Degeaba ii vorbesc ca nu-mi place comportamentul lui si ca mi-as dori sa coloboreze cu noi. A fost un pic bolnav in w-e, asa ca regimul l-a facut sa fie si mai suparat. Nu intelege nici cu frumosul si nici cu uratul. Ai vostri cum mai sunt?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

ceau
Felicitari CARLA!!!!! Felicitari Ofeliei, CHIAR daca ne e ruda prin alianta e de/a noastra ca tot sunt gemene si nu se deosebesc.
Ella, eu in tinerete ziceam ca daca nu fac copii pana la 30 de ani nu mai fac deloc. Primul l/am vrut pe la 23 dar uite ca a venit abia la 26 si Andrei la 30 ceea ce pentru mine reprezenta tarziu. Chestia asta cu varsta e relativa, mai degraba intervine faptul ca ne dorim si noi viata noastra. Exemplu: inainte cand mergeam cu masina drum lung, opream la restaurante, stateam fara griji, papam, un suc ceva..era relaxant, acum doar opriri de pipi si chiar si alea scurte sa nu stam mult ca se trezesc copiii, calatorim mai mult noaptea sa doarma ei, si nu mai pun la socoteala ca si daca as opri undeva nu ma pot da jos din masina dupa ce da ANdrei lapte pe mine si Eliza isi uita prajiturica desfacuta la spatele meu ca sa am pe ce sta :) ( bine ca avem tapiterie de piele si se poate sterge usor ca altfel....husele ar fi praf).Asa ca imi doresc sa creasca si sa putem fi iar ordonati, calmi, sa ne putem plimba in voie, iar inca un bebelus as prelungi din nou perioada de agitatie. Pentru mine astea sunt doar cateva motive pentru care zic ca la mine sunt suficienti doi.
Liviana, Eliza a avut o perioada exact ca Bogdan. Problema era ca si eu eram foarte nervoasa si obosita, imediat urlam la care a inceput sa/mi copieze comportamentul si se purta urat si ea.
De vreo trei saptamani mi/am pus la punct problemele si parca totul s/a rezolvat ca prin minune. O pedepsesc cu interzis la TV, calculator,. SIncer nu prea sufera dar macar stie ce inseamna. Suferinta ei majora ar fi sa nu o las la gradi ceea ce nu pot face.
Ieri m/a facut nebuna, i/am spus ca nu e frumos si nu am mai vorbit cu ea deloc. AM fost in oras nu i/am adus nimic; nu/i venea sa creada, ma cauta in buzunare, plase, era imposibil sa nu gaseasca. Cand s/a lamurit ca nu are nimic a venit la mine si si/a cerut scuze. Cand sunt eu calma e si ea, altfel urlam amandoua si vad ca nu e o solutie.

Mergi la inceput