**Capsunele de mai-iunie 2007 (133)**

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Al_Ma

In ce consta schema de naturiste?

Alina si Mara (27 iunie 2007)

2 sapt.: extract de muguri de coacaz negru- 15 pic. dimineata (la recomandari scrie: in sindroame alergice, inflamatorii si sistem respirator) si extract din mladite de maces 15 pic. seara (la recomandari scrie sistem imunitar).

apoi 2 sapt.: extract de mesteacan pufos (recomandari: metabolism general, sistem respirator, osteo-articular si cavitatea bucala) si seara extract de muguri de brad (sistem osos, dentitie). Din asta de brad am mai luat la 1 an, cand ramasese in urma cu dintii si a avut apoi o explozie de dinti . Deci a fost eficient.

si tot asa, alternativ pana la 2 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Mie mi se pare ca le dam prea multe la copii chiar daca sunt naturiste, dar decat antibiotice si medicamente mai bine asa cred ... nu stiu, andreea a rezistat fara raceli pana acum, adica a mers nonstop aproape de anul trecut, acum e ragusita si cu muci, dar inca nu-i dau nimic inafara de Vic C si ma gandesc ca ii trece ... alexandra face caca moale de vreo 4 ori pe zi, asta e a doua zi, ii dau biotics si hidrasec ... sper sa se repare ... ea cred ca face de la alergie/intolelaranta la ceva ca are si bube pe fata ...

Si eu le mai dau, dar cand se racesc incep o sticluta de Imunorezistan jr sau imunogrip jr sau septilin sqa ce imi da dr si le dau 4 zile , apoi pauza 4 zile pana se termina sticluta, dar nu tine mult ca le dau la amandoua din aceeasi sticla ... din iarna nu am mai ajuns la medicamente sau din toamna, oricum nu-mi amintesc ....

Ana, pune poze cu motatele sa le vad ca tot nu am reusit ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Mica,

stiu ca tu intrebai mai demult: Maya e sanatoasa, medicul ce zice?

Am si io unu acasa care pur si simplu uita sa manance si altu care are o placere deosebita sa manance. Asa ca David in secunda a zis ca s-a saturat il las sa se ridice..m-am ciondanit cu musafirii mei care de ex precizau ca nu e frumos..sa se ridice de la masa fara sa manace tot din farfurie..mda..nu e frumos..dar e sanatos

David mananca: ustroi, fasole, peste, carne..si R..nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Ana,

am notat reteta cu "naturistele ".
Eu stiu ca siropul de muguri de brad e bun pentru infectii respiratorii dar lui nu i-am dat pana acum.

Didi,
si are 17 kg dar cred ca e bine asa, nu? La inaltime e putin peste medie, la picior poarta 27/28.
Noi am incheiat saptamana cu bine, adica fara viroza.

Noi avem alta problema : are bruxism nocturn; il aud din dormitorul nostru cum scrasneste dintii in somn, de uneori am senzatia ca se va trezi fara dinti in gura; adica ma mir ca sunt intacti, nu are carii, nu sunt sparti, ce sa mai... are niste margelute albe si frumoase.
Din ce-am citit cauzele bruxismului difera la adulti /copii; la copii cica ar avea mai degraba legatura cu infectii in ureche, ceea ce nu e cazul nostru sau cresterea maxilarului, schimbarea dentitiei.
Mai rar sa fie vorba de stres; dar cred ca vom face o vizita la psiholog fiindca nu stiu de ce, dar asociez bruxismul cu gradinita fiindca lui inca nu-i place, cred ca il streseaza ideea de gradinita, cel putin dimineata cand se trezeste inca plange ca nu vrea, dar de fiecare data cand il iau de la gradi e foarte incantat de activitati, de ce-au povestit/facut. Nu stiu ce sa cred.

Mergi la inceput

Ella,

o sa caut in grafic..dar al meu e slab clar. Sa il vezi cum alearga?!
mda..depinde si de unde privesc, nu...ca R la ",3 ani avea 19 kile si acu are 32.

nu mai stiu care-i treaba dar imi aduc aminte ca vreo doua perechi anuale de colege de camin imi spuneau ca scrasnii dintii noapte. Nu am dinti buni..dar cica ii scrasneam cu sete..cred ca mi-a trecut. In legatura cu gradi, nu lua in considerare moftul de a nu merge la gradi..lu David al meu i-a luat trei ani. conteaza cum la final. Edu ce spun?
ale mele mereu ii dau nota buna la acomodare.

De EX ei sunt reticenti la nou..si da le e teama din necunoastere.
De ex ai mei au povesti preferate..si cand vreau sa incercam una nou..nuuuuuu..si negociez sa incercam si ceva nou..si la final..vai ce incantare..

v-am povestit ca R si-a luat o enciclopedie si are un stilou vorbitor..e Hit acu. Sta David ore intregi si asculta sunete. si explicatii despre animale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Si Mara are episoade de bruxism, nu in fiecare noapte, dar dureaza de pe la 3 ani. Nu are nicio problema vizibila cu dantra, nu am fost pana acum la dentist cu ea, dar o sa merg la un control general de rutina. Deci la Mara nu a avut legatura cu gradinita.
Sirop din muguri de brad (sau de pin, nu mai stiu sigur) i-am dat si eu Marei cand a avut probleme cu tusea. Din ce am discutat cu o doctorita, nu se dau cand tusea e seaca, ci cand e deja productiva. In rest, nu i-am prea dat alte imunostimulatoare, deocamdata vad ca organismul ei isi face treaba. Extractele astea nu sunt pe baza de alcool?

Mergi la inceput

Ella, Andreea plange zilnic ca nu vrea la gradi (ma rog nu plange adevarat, se matzaie) si alexandra scrasneste din dinti noaptea ... nici mie nu-mi place ... daca mergi la psiholog sunt curioasa ce spun ... asa ma pot gandi si eu ca alexandra sufera ca merg la lucru, dar scrasnea dinainte ... sau poate la ea are legatura cu cresterea maxilarului ...

Extract de muguri de brad ne-a fost recomandat de stomatolog si noua, tot asa seara, dar nu i-am prea dat, iar Extract de coacaz negreu alexandrei care e mai alergica ... nici ei nu i-am dat prea dat, ca nu se da dupa masa , seara si tot uitam dimineata ...

Andreea mananca exagerat de putin, nu stiu cu ce traieste si din ce creste, dar creste si nu e slaba, adica are un pic peste 17kg la 1.10cm cred ... deci asa cum zice Didi in 2 minute se ridica de la masa si ce pot sa fac, mai degraba gusta din fiecare, fara sa exagerez cateva lingurite mici-mici si gata, mananca fructe multe si bea lapte dar nu mult, maxim 0.5l, carne fff putina, supa/ciorba goala, doar zeama, dulciurile le-am scos de tot ca iar imi face alexandra bube, dar nu manca multe, o felie de lapte de ex pe zi sau la cateva zile, la asta ma refer cand zic dulciuri ... alexandra in schimb mananca cantitati f mari dar nu f divers, si are mai putine kg fata de andreea la varsta ei ...

Incepe sa ma streseze iar subiectul masa ca orice las de mancare o gasesc aproape neatinsa, se iau una dupa alta, si si-au taiat multe din meniu ...

Ma gandesc ca iar e o etapa cu mancarea, se joaca f mult impreuna si nici nu ma mai vad, nu ma mai baga in seama ore in sir ... asa-s de frumoase si cred ca nu au 'timp' sa manance de atata joaca ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Didi cred ca e ok ca si greutate si inaltime, are 16,5 kg si 107 cm,adica in limite la greutate si peste medie la inaltime. Vad ca acum si-a mai revenit, cere de mancare singura.
Insa acm e racita si ea, au inceput iar mucii si tusea. Azi noapte a facut febra in cateva reprize dar trecea de la sine fara sa ii dau nimic. Ce ma ingrijoreaza este ca dimineata mi-a spus ca o doare ureche.... Acum e vesela si se joaca si nu o mai deranjeaza nimic.
O sa incerc si eu esberitox insa acum am inceput tratamentul cu propolis 3 sapt si in pauza de 2 sapt o sa ii dau si esberitox.
Am mai auzit de un homeopat, formule 14 se numeste, special pentru tuse.
Sirop din muguri de brad mi- a facut mama si Maya in bea cu apa ca pe suc.

Pupici si sanatate

Mergi la inceput

Liviana, dupa sedinta cu parintii am inteles de ce au fost pusi copiii in clasa I in prima zi sa isi scrie numele pe tabla ... tot aiurea mi se pare, dar in programa de la grupa mijlocie(4-5 ani) scrie ca 'folosind literele unui alfabetar sa isi scrie numele' ... asta mi s-a parut f ciudat, si cica pana la 5 ani copiii ar trebui sa recunoasca literele ... Si sunt fff multe care ar trebui sa stie un copil de 5 ani, asa curioasa sunt de programa din alta tara ...

Mergi la inceput

Betty,

io o sa iti sciu mai exact prin martie cand are David evaluarea pana in grupa prescolara..apoi parca mai e un control si la pediatru..

dar in nici un caz sa stie literele..asta e treaba scolii. Stiuca cel mai important lucru la noi, in afara faptului ca copilul e sanatos..e limba, intelegera si reproducerea ei. Limba. Limba. Limba. cel mai important lucru.
David momentan e intr/un proiect, detalii sunt si pe net..si R a fost, Maxi Besser.

Alyna 24..La multi ani!!!! ...in avans stiu..dar petrecerea incepe cu 3 zile inainte si 3 dupa

Mergi la inceput