**Capsunele de mai-iunie 2007 (133)**
Raspunsuri - Pagina 20
ella_74 spune:
Madi,
N-am renuntat sa-i dau colostru, dar uitandu-ma in urma, nu stiu cat de eficient a fost; e adevarat ca la inceput i l-am dat cu bronchovaxom si impreuna l-au tinut departe de orice viroza; dar anul asta nu i-am mai facut vaccinul si doar colostrul n-am vazut sa aiba vreun efect.
Raportez o saptmana de gradinita consecutiv fara imbolnavire, prima din luna mai si pana acum. Sa speram ca o sa fie asa si dupa ce nu-i mai dai esberitox.
poohy spune:
Ella, bebeii sub 6 luni se imbolnavesc mai putin - deci poate trece nepotelul iarna fara peripetii
Despre colostru - Manu a luat o luna. Doctorita (alergo-imunolog, ca ne-am plimbat pe la toti) - a zis ca poate sa ia o luna, dar nu mai mult (bine, Manu a luat si miitake cu shitake sau cum s-o scrie, ca i-a iesit fagotestul varza). Voi dati mai mult de o luna colostru?
De aproape 2 saptamani nu mai ia nimic, dar nu i-as da de la mine. O sa vorbesc cu pediatra sa vad daca ii mai dau ceva si ce. Mi-am notat medicamentele voastre minune :)
Intrebare - voi ati facut vaccin contra hepatitei A? pediatra ma sfatuieste sa il fac de cand a intrat Manu in colectivitate, si la fel si o prietena care a facut hepatita in copilarie
In rest, Manu a inceput cursurile de actorie la stepinart (de 2 ori pe saptamana) si e super incantata. A avut 2 lectii pana acum si se joaca :)
Insista sa o duc si la desen in acelasi timp, dar mi se pare prea mult - mai ales ca si miercurea dimineata se duce cu gradinita la inot. O inscriu la pictura dupa ce termina cu teatrul.
Stiti ceva de cursurile de engleza de la british council? Are Manu colegi de gradi care se duc acolo. Dar daca ar fi sa aleg asa ceva, as duce-o numai in vacanta de vara
Oricum, in curand incepe germana la gradi :)) O sa ma vedeti intrand pe forum sa va rog sa imi traduceti cine stie ce :))) Mi se pare cam mult, dar cum se duc toti din grupa ei, si in plus Manu cu limbile straine nu se streseaza deloc, am zis ca nu e rau sa ii treaca pe la ureche
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
bettyR spune:
Am informatia urmatoare:
"FOARTE IMPORTANT ! ! !
Va rog sa difuzati mai departe acest e-mail, fiindca sigur exista in
Romania copii bolnavi cardiac ai caror parinti nu au posibilitati
economice sa le salveze vietile.
Nu ezitati un moment si recomandati-le aceasta adresa de contact...puteti
astfel sa ajutati la salvarea vietii unui copil nevinovat...
Am controlat adresá si am primit un raspuns amabil si garantia
autenticitatii acestui anunt.
Cu stima
Ioan
(Goteborg-Suedia)
IN ATENTIA PARINTILOR CARE AU COPII CU PROBLEME CARDIACE
In acest moment exista in ISRAEL o clinica medicala ce are o fundatie
independenta ce strange fonduri internationale pentru a PLATI OPERATII DE
CORD PENTRU COPII , IN ACEST MOMENT SUNT STRANSE FONDURI ENORME PENTRU
CAZURILE DIN ROMANIA ...DACA STITI PARINTI DISPERATI
AI CAROR COPII NECESITA INTERVENTII CHIRURGICALE PE CORD, TRIMITETI LE
ACEST EMAIL . EL POATE SALVA VIATA UNUI COPIL !!!!!!!!!
Site-ul fundatiei este :
http://www.saveachi/ ldsheart. org/
Controlati-l singuri.
Sau se poate suna la redactia Radio Romania Cultural unde se pot cere
detalii . Se asigura costurile pentru operatia in sine, tratament complet
pre si post operator, cazare pentru un parinte.
Parintele si copilul platesc doar biletul de avion dus-intors !!!
Aceasta stire s-a difuzat pe 28 ..05.2009 ora 13.20 la emisiunea - Stiinta
in cuvinte potrivite - rubrica medicala - care se difuzeaza in fiecare zi
dupa Stirile de la ora 13.00
STIREA ESTE FOARTE SERIOASA SI VERIFICATA !!!
( redactori si prezentatori sunt Corina Negrea si Dan
Manolache )
TRIMITETI ACEST E-MAIL TUTUROR CARE AR PUTEA SA-L DEA MAI
DEPARTE SAU SA AJUTE EFECTIV PE CINEVA CARE ARE NEVOIE !!!
SPER SA AJUTE PE CINEVA !!!
SALVATI COPIII DIN TARA !!!
EI SUNT VIITORUL ROMANIEI SI AU DREPTUL SA TRAIASCA
http://www.saveachi/
www.www.saveachi"
Poate cineva sa o muta intr-un loc mai vizitat pe forum?
ella_74 spune:
Poohy,
eu i-am dat colostru initial la recomandarea unei doctore pneumolog dar mi-a zis ca poate fi dat mai multe luni consecutiv, adica chiar e recomandat.
Colostru cu probiotice este imunomodulator si de aceea poate fi luat a la long, in timp ce esberitox este imunostimulator si merge numai pe perioade scurte , adica in cure care se pot repeta la recomandarea dr.
ref la British Council, stiu ca fac cursuri ok, ca au profesori nativi vorbitori de engleza.
Eu am facut un curs acolo de legal, platit de companie fiindca e foarte scump insa nu pot sa zic ca am fost multumita; limbajul de legal trebuie explicat de o persoana care are pregtire in domeniu, or ei au pus un tinerel englez, pasionat de viata de Bucuresti (pentru multi englezi capitala noasta e un El Dorado), care habar nu avea sa ne explice diferenta in egleza intre intampinare si recoventionala si de fapt nu stia termeni de legal nici sa-i explice din dictionar. Era complicat oricum fiindca sistemul common law e diferit de sistemul nostru si nu exista corespondenta intre multe institutii juridice asa ca pana la urma multi din grupa au renuntat sa mai vina la curs.
Dar asta nu inseamna ca nu recomand British Council.
Betty,
sa nu te superi fiindca stiu ca esti bine intentionata, insa spam e un cuvant la ordinea zilei; eu nu cred ca e ceva pe gratis in lumea asta si in orice caz ONG-urile/spitalele care ajuta in cazuri din astea nu striga in gura mea sau publica pe toate gardurile anunturi de binefacere din simplul motiv ca cererea este mult mai mare decat oferta si e valabil oriunde in lume, inclusiv in tarile foarte dezvoltate care aloca bugete imense pentru cazurile astea.
mica0307 spune:
Am vazut ca vorbiti de activitati ale copiilor. Maya face la gradi engleza si dansuri si extra inot. Insa nu stiu ce sa fac cu acest inot ca se plange mereu cand trebuie sa mearga, daca sa continuam sau sa o lasam in pace...
liv pe unde esti? Mai da-ne cateva retete din legumele din gradina ta....nu stiu ce sa mai fac mancare.
A cerut cuiva la gradi analiza IDR???? Anul asta este primul an cand ne-o cere si noua la gradi, insa nu am facut-o...pentru ca medicul de familie mi-a spus ca el nu da analiza asta la copii asa de mici....
alynta27 spune:
Buna!
La sugestia voastra am cumparat si noi esberitox. Am sa va zic rezultatul la cei 3 ieduti ai mei. M-am saturat de viroze si super-viroze.... -ci
Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
Al_Ma spune:
Am mai citit despre un imunomodulator cu efecte bune, Isoprinosine. http://www.revistagalenus.ro/farmacologie/18047-isoprinosina-antiviral-imunomodulator-si-neuroprotector.html
bettyR spune:
Ella, chiar nu am stat sa vad ce si cum ca nu am vreme absolut deloc; linkul corect asta ar fi http://www.saveachildsheart.org/ ... eu l-am luat de la un parinte care l-a postat la gradinita ...
An@ spune:
Mai, ce va mai imunizati !
Mi-a placut de Ella, cu "coafura rezista" .
Si noi avem o luna de mers continuu la gradi ...Doamne ajuta, s-o tinem tot asa!
Noi avem o schema de naturiste (extracte de diverse), pe care le luam alternativ timp de 2 luni.
Am gasit o colectie de carti din copilaria noastra, daca va intereseaza: http://cartilecopilarieimele.wordpress.com/titluri/