**Capsunele de mai-iunie 2007 (133)**

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Betty, cu cat nu o sa mai tragi de ea, cu atat o sa faca ea voluntar. Las-o sa aleaga ce vrea ea sa faca, sunt sigura ca va fi foarte activa, numai sa aiba impresia ca a fost alegerea ei.
Clem are dreptate, acum 50 de ani, au luat elita si au dus-o la canal. Iar scursurile, betivii, lenesii au intrat in structura de partid si au ajunsla conducere prin fatarnicii si pupaturi in... Cei care conduc acum nu sunt decat urmasii nomenclaturii si o sa mai curga multa apa pe Dunare pana o sa faca loc si altora.
Chiar o sa ma interesez la clientii mei din Finlanda cum este programa de-acolo, avand in vedere ca Finlanda este cotata drept tara cu cel mai bun sistem de invatamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Salutare!
Alaptez in continuare, multumesc pentru sustinere, m-am bucurat mult sa citesc. Noroc ca familionul e ocupat cu Livia si nu prea imi da sfaturi ref la bebe. Oricum situatia e alta acum, mi-am propus si cred ca si reusesc sa ma bucur de bebe si sa fie totul cum trebuie. Am un zambet tamp pe fata in fiecare zi, in loc de depresia prin care am trecut la Livia. Inseamna mult pt mine sa pot alapta, stiu cate frustrari am adunat la Livia pt ca nu am alaptat.
Ati congelat vreuna laptele matern?

Exact ce nu imi trebuia acum, Livia e racita, sunt una intr-o camera una in alta, fir-ar, nu o mai duc la gradi o perioada, desi e mai greu cu doua acasa, dar si mai greu e cu una bolnava.

Mergi la inceput

Chiqui, trebuie sa-ti schimbi descrierea de sub nickname . Acum doua saptamani, cand a facut Mara viroza din nou, dr. Stanciu i-a dat, pe langa tratamentul obisnuit, si Esberitox, niste pastilute antivirale. Acum au fost virusati majoritatea copiilor din grupa ei, inclusiv cu laringite, dar Mara a avut doar a stare subfebrila, fara alte simptome. Ma gandesc ca au ajutat-o pastilutele. Vorbeste si tu cu pediatrul Liviei despre astea, poate e ok sa-i dai. Nu stiu daca sa o tii acasa o vreme e o solutie buna pentru Livia, dar voi decideti cum e mai bine .

Mergi la inceput

Didi, eu am vrut doar sa spun ca e greu sa schimbi sistemul. Nu mi-am pus niciodata problema de ce fac copiii bastonase in primul an de scoala, de-aceea am spus ca o sa ma interesez cum se petrece in Finlanda. Asta ca sa explic postarea mea, ca mi se pare ca ai luat-o prea personal.
Ca sa fiu sincera, si eu am facut bastonase in clasa I, scriu aproape execrabil, dar stiu gramatica foarte bine. E de la caz la caz, ce sa zic.
Si Steve Jobs a facut un curs de caligrafie in perioada colegiului si a implementat cunostintele de la acel curs 10 ani mai tarziu in primul Macintosh, computerul cu cele mai frumoase fonturi, pe care l-au copiat si Windows. Asa ca e posibil ca un lucru care ni se pare noua inoportun intr-un anumit moment sa fie extrem de util mai tarziu pentru unii dintre noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

ceau.
ne/a trecut si noua episodul de febra, iar acum Eliza e la gradi. Nu stiu de la ce a facut febra, dar doua zile a stat cu 38,5. In final a trecut si e bine.
Chiqui, bravo petnru alaptat, sunt total de acord cu Ana, stie bebe ce stie ca nu vrea formula. Daca ai laptic pune/l la san de 50 de ori pe zi, oricat e nevoie. Ai sa vezi ca nu o sa/ti para rau. Acum cat e mica bebelina te/ai descurca usor cu sticletele de lapte dar cand o sa inceapa dinti si nedormit noaptea, o sa fie o relaxare ca ii dai tzitzi in gurita si se linistete.

Si eu am dus/o pe Eliza la piscina dar fara instructor ca cica nu are 6 ani si nu o inscrie. In fine, m/am dus eu cu ea cat de des am putut, si e foarte incantata. NU/i e frica de apa deloc, isi da drumul sub apa indiferent cat ar fi de adanca. Nu am lasat/o eu prea mult sa se manifeste pentru ca sincer cand o vedeam pe sub apa imi cam statea inima si o ridicam repede la suprafata. Parca nu am incredere 100% ca se descurca fara mine. La anu deja va fi mai marisoara si sigur o voi lasa singura in apa.

Vorbeati de scoala, mai fetelor, eu sincer nu stiu ce sa zic, mie acum mi se pare ca nu am suficient timp sa stau cu Eliza asa cum mi/as dori, sa coloram, sa citim, etc. Le facem, dar, doar cate 10 minute din cand in cand. Andrei incepe sa fie prezent peste tot si nu avem mediu necesar de concentrare. In schimb vad multa evolutie la ea si asta doar de la gradi. Imi place mult si educatoare, in primul rand ca le respecta personalitatea, si poate asta face mult.
Acum ce o fi la scoala vom vedea, dar sistemul tot tembel va ramane, daca e propus si supraveheat de tembeli.

va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Didi,
ce faceam la 2 noaptea? ce fac de obicei, ma pregatesc de culcare
mi se pare ca niciodata nu-mi ajunge timpul; ce-i drept nu trebuie sa ma trezesc devreme, adoarme la 10:30, dar toti ne trezim tarziu, adica dupa 9.

Alina,
Cat timp ti-a zis Stanciu ca poate lua esberitox? pe prospect scrie doza zilnica iar la perioada "la recomandarea doctorului".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Chiqui, ma bucur mult ca ai lapte :) A fost cosmarul/depresia mea...
Si ai 2 printese :)

Didi, ce scriam eu acum cateva pagini despre invatamantul romanesc? he he...

Ella, Alina, aproape mi-au dat lacrimile cand am citit ce ati scris. Imi aduceti aminte si de tata, cat astepta sa se schimbe ceva, si ce dezamagit a fost cand a vazut directia luata...
Ma uit in jur, ma uit ce se vede la tv, si ma ingrozesc. Dar si daca plecam toti, ce se intampla aici? plus, sunt sigura ca nu e usor sa te adaptezi in alta tara. Am auzit si povesti de succes, si povesti super urate

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Al_Ma, si eu as vrea sa o duc la gradi, insa nu stiu ce sa fac cu ea bolnava acasa, e greu sa pendulez intre doua camere si sa nu o las sa intre la surioara, in week-end-ul asta a fost asa obositor. O sa intreb de esberitox, momentan luam septilin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Chiqui

eu am congelat lapte fiindca aveam in exces, desi si era tare mancacios; noaptea puneam ceasul sa sune sa mai scot din el, ca nu puteam sa dorm de disconfort.
I-am dat foarte putin din ce-am congelat, ca nu am avut cand sa-l folosesc, iar restul , stransesem multe recipiente Avent, le-am aruncat dupa cateva luni.

Stiu ca se dezbate chestiunea alaptatului intens si pe alte topicuri, dar sa alaptezi nu tine de cat de mult iti doresti sau nu , ci daca ai cu ce.
Pur si simplu e hormonal si are lagatura cu nivelul de prolactina.
Am o amica care dupa ce a nascut s-a incapatanat sa alapteze pana ajuns cu copilul in spital deshidratat si slabit.
Iar eu nu am baut ceaiuri si nici alte stimulante si cred ca aveam lapte sa dau la tripleti.
Stiu ca aici functioneaza legea cererii si a ofertei, dar functioneaza numai daca exista premisele de care vorbeam; altfel, poti sa pui copilul la san de sute ori si degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Poohy, hai nu te descuraja. In general e bine sa vezi schimbarea ca incepand cu tine, sa faci ceva cu pasi marunti astfel incat sa-ti atingi obiectivele. Sunt si lucruri minunate in jurul tau si in tara ta, trebuie sa ai insa si ochi sa le vezi.
Eu sunt f multumita de debutul lui M la scoala si de invatatoarea exceptionala. Vorba ei: "noi suntem palmashii". Deci copiii sunt in primul rand pe mana dascalilor iar sistemul daca e gresit grav pe undeva, sunt sigura ca se gasesc si formule alternative.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput