**Capsunele de mai-iunie 2007 (133)**

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Chiqui bine ai revenit acasa! O bebita sanatoasa si mancacioasa! Sa alaptezi cel putin la fel de mult ca Betty!

Mica nici Andrei nu se descurca foarte bine la inot. Noi nu folosim aripioare sau colac, dar nu accepta deloc sa paraseasca bazinul mic, acolo unde poate ajunge el cu picioarele. Si la noi sunt in general destul de multi copii si nu are timp sa se ocupe foarte mult de ei individual. Dar eu personal nici nu am asteptari foarte mari deocamdata. Capsuneii nostri sunt inca destul de mici si le este greu sa respecte instructiunile profesorului. Sau cel putin asa il vad eu pe Andrei. Pe mine ma bucura ca merge acolo cu placere, ii place sa se balaceasca, nu ii mai e frica sa intre in apa. Face miscare (si inotul este un sport foarte bun, asigura o dezvoltare armonioasa) si dupa pleca cu o pofta de mancare teribila, cere imediat mancare. Si cred ca in timp va invata sa si inoate bine.
Eu nu ii dau vitamine lui Andrei, prefer sa aiba o alimentatie diversificata si sa-si ia de acolo. Si ma ajuta faptul ca au si la gradi ceva ore legate de alimentatie, asa ca vine de acolo cu teoria foarte bine invatata. Mie imi ramane doar sa insist un pic sa puna in practica. Asa ca azi mai luam un bob de strugure, maine doi, mai adaugam si o feliuta de mar si incet-incet ne re-diversificam si noi.

Ella recuperare usoara lui Bob dupa enteroviroza!

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Mica, nu stiu daca te ajuta, insa Matei abia anul asta, la 6 ani, a avut curaj sa renunte la orice forma de ajutor la inot (colac,pluta, aripioare) si numai in conditiile in care a stat tatai-sau cu el in apa cate 2 ore, zile in sir. Parerea mea este ca inotul cu/fara colac se invata corect si (mai) repede doar dupa lectii one-to-one. In rest e balaceala, joaca, miscare, zi-i cum vrei, mai ales la 4 ani.
Personal nu l-am vazut pe Bogdan cum inoata dupa lectiile de la bazin cu grupul; ai mei zic ca inainteaza cand da din maini, insa eu nu sunt convinsa pana nu-l vad. Nici asteptari f mari nu aveam, bine ca-i place, nu-i e frica de apa (niciodata nu i-a fost) si ca face miscare.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Didi,

Ce avansati sunt ai tai; nu merge pe bicicleta deloc; a avut tricicleta cand era mic si atat; n-a cerut si nu i-am cuparat; merge pe trotineta aia MIC , are si Maya de Mica parca; ii place la nebunie; l-am intrebat daca vrea si bicicleta si a zis ca la anul, cand face 5 ani.
Cu inotul nici atat, a zis ca nu vrea deloc si pace.

deci mergeti la DL in martie; si noi tot in timpul saptamanii am rezervat din acelasi motiv, sa nu stam la cozi prea mari; plecam duminica si ne intoarcem vineri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Mada, ce fac la orele de alimentatie de la gradinita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Alina din ce mi-a povestit Andrei vine asistenta si le spune cum sa mananace sanatos si sa faca miscare. Aseara imi povestea cum ca de maine o sa manance in fiecare zi 3 legume, 2 fructe si o sa faca jumatate de ora de miscare. Am intrat in amanunte si mi-a spus ca asa ii invata asistenta de la gradi.
O sa vorbesc cu educatoarea saptamana viitoare (sapt asta il duce si il ia tati) si o sa-ti dau mai multe detalii.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Salutare fetelor!

Va multumesc pt urari in primul rand, am venit acasa marti dar am tras de niste dureri de cap din cauza anesteziei si nu am putut sta la comp.
Papusica mea s-a nascut vinerea exact ca sora ei si aprox la aceeasi ora 10:45 Livia si 10:47 ea. Vinerea trecuta am pierdut dopul, desi trebuia sa ma internez abia luni. Clara e o cumintica, total diferita de sora ei, ce sa zic, sunt extraordinar de fericita si ma bucur foarte mult ca am mai facut un bebe, care ma umple de fericire clipa de clipa.
Culmea e ca alaptez, m-a ajutat si ea ca a tras atat la sanul ala gol si a vomitat laptele praf (cu asta am inca o problema, o fi alergica sau doar nu ii place Nan, 10 ml daca mananca ies in jet).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Salutare!
David merge cu bicicleta cu roti ajutatoare. A invatat singur vara asta. El la tricicleta nu pedala.

Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)

POZE

Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Chiquitita, bravo! Lasa-l incolo de lapte praf (vezi tu mai incolo daca o fi sau nu alergica, cand o sa incepi diversificarea), acum baga-i tzatza oricand cere, cat de des, ca nu-i strica .
Nu te gandi ca nu-i ajunge si nu lasa pe nimeni sa-ti spuna asta. Ai lapte atat cat ii trebuie si laptele se face dupa cum e cererea (a mea dupa ce goleste sanul si vad ca o ia somnul, o las sa mai molfaie, ca mi-e draga , dar molfaind ea transmite corpului meu ca mai vrea lapte si dupa 10 minute de molfait in gol, vine iar laptele ... sa vezi ce se enerveaza ca ii curge lapte, ca ea vrea sa doarma, nu sa inghita). Daca ii dai lapte praf completare, ii expandezi artificial stomacul. faptul ca ti-a acceptat sanul (in ciuda temerilor tale) si ca nu tolereaza LP e incurajator!

Hai, baga ceaiuri, lichide si incredere ca poti!!

Daca ai nelamuriri, intrebari, nevoie de incurajari, orice, scrie aici sau pe mail. ti-am lasat si nr. meu de tel, ma poti suna oricand, ca am "materia" proaspata in minte .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Didi,

Nici mie nu-mi convine directia invatamantului romanesc, dar acum, tu ce-ai face daca ar fi sa traiesti in RO?
Cum poti sa schimbi ca parinte o lege, un sistem?
Ne condamnam generatiile din urma ca au trait 50 de ani sub comunism si n-au fost in stare sa schimbe ceva atata amar ca si cum ar fi putut s-o faca dar n-au vrut.
Am acelasi sentiment de neputinta..
Crezi ca sta in puterea noastra sa schimbam legea invatamantului?
Si din pacate nu putem emigra chiar toti...

Recent am terminat Jurnalul portughez...Eliade a fost un vizionar, a stiut inca inainte sa inceapa totul ce se va intampla cu tara asta; traim deci intr-o tara in care acum 50 de ani elita a fost secerata si locul ei a fost luat de scursuri; suntem o natie alterata, de prosti, cum zicea Brucan si deci ne meritam soarta.

stii ce se spune :"speranta moare ultima"; ne-om trezi si noi in al 12-lea ceas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

FELICITARI Chiqui! Ai o scumpica de imi vine sa o smotocesc!

Didi, scriu eu :) ca am citit pe fuga ... Nu am prins bine ideea? ce nu-i bine la scoala (adica stiu ca nu e bun sistemul ...)? ca fac bastonase? eu inca nu m-am gandit tare bine, la gradintia mi se pare f ok ce fac si mai incolo nu am mai apucat sa ma gandesc, decat la care scoala sa o inscriu ...

La andreea la gradi au program de fructe, legume, iaurt, adica luni, joi, vineri, fructe, marti iaurt si miercuri legume, punem in gentyuta si ei fac salata de fructe ori legume, inafara de mese si cu ocazia asta deprind obieciuri sanatoase, gusta fructe, legume noi, ca asa in grup sunt mai curiosi decat acasa ... fac si pizza uneori ... vrobesc despre alimentatie , dar andreea tot nu mananca mare lucru ... fructe vrea, dar cu legumele si carnea cam greu ...

Intrebari puse de andreea: "Mama unde sunt 4 ani? In mine?" "Ce inseamna ca am 4 ani?", "La alfabet exista si silabe?". Cred ca incep sa perceapa timpul mai bine ... Si mi=a spus ca sa o invat sa citeasca singura ...

Si ea are frica de intuneric ... la bazin nu ma lasa decat putin sa o plimb cu pluta sau sa o tin eu si sa o duc la apa mai mare, sta fara colac si aripioare ca nu vrea, doar unde ajunge cu picioarele si se misca ... la cursurile de la gradi nu am lasat-o anul asta ...cu bicicleta la fel a zis ca nu vrea dar i-am luat si din aia mai mare si acum ii place dar nu se omoara, eu trebuie sa trag de ea si sa facem intrecere sau inventez ceva sa se dea si nu i-am scos rotile ...

Mergi la inceput