**Capsunele de mai-iunie 2007 (133)**

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Liv,
nu cred ca e cazul vostru, sa ajungeti cu copii obezi.
In primul rand fiindca stiu ca gatesti si fiindca stii ce sa le dai sa manance; in uk e o adevarata problema, dar acolo , ca peste tot in occident, se gateste mai putin acasa si se mananca foarte mult in oras, in general fast food; si este un deja un stil de viata care se mosteneste.

Ref la smecheria lui , asa am crezut si eu, ca se preface ca-l doare gatul ca sa ii dau sa suga trachisan si propolis, ca ii place; dar dupa o noapte alba in care a varsat de vreo 8 ori si s-a trezit cu muci verzi, nu mai sunt dubii. Sunt chiauna, a varsat si dupa metoclopramid.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Salutare!
Ckristina, La multi ani cu intarziere, sa fii sanatoasa si fericita!
Liviana, multumesc pt incurajare!
Ella, sanatate lui Bob, sunt un cosmar bolile astea una dupa alta.
Didi, luni ma internez.

Mami de Livia (8 iunie 2007) si 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Succes la scoala pentru noii scolari!! Nu mai avem nici noi mult.

An@, m-am indragostit de fetele tale, mai ales de cea mica, scuze, pe cea mare o stiam deja. Foarte bine arati si tu, parca esti o adolescenta.

Noi am inceput gradidita numai din 20, ca am mai avut un mic concediu. Nu voia Patrick sa mearga, dar dupa ce a mers in prima zi, a fost foarte incintat. Este mult mai sociabil, intra in joc cu colegii (anul trecut era mai retras), plecam ultimii de la gradi, sunt o trupa de 3-4 baieti care se distreaza la finalul zilei, de nu ii putem desparti.
A achizitionat niste muci in a doua zi de gradi, dar la el functioneaza foarte bine ACC si in week-end am scapat de ei (impreuna cu alergat in soare pe afara si somn de amiaz de 3 ore jumate).

Va puuup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Buna dragelor! Am lipsit motivat. Calculatorul nu a mers, apoi am avut petrecerea de mot a ficamii, iar acum am 3 ieduti mucosi, dar nu prea daramati de viroza!
Da am fetita mare! A implinit anisorul pe 14. Motul i l-am taiat sambata ce a urmat. Are 2 incisivi jos si merge singura! E o isteata! Pricepe orice si rupe multe cuvinte.
Pe Matei l-am dat la cresa. Initial m-am consumat, ca nu prea voiau d-nele de acolo sa se complice sa-l integreze. Mi-l faceau "pachet" la 12. Eu eram numai pe drumuri: la amiaza dupa el cu fata in spate, la 16 dupa David din nou cu fata dupa mine. In a doua saptamana le-am schimbat regula si il i-au la 15.30 Doarme dar nu prea mananca.
David E bucuros ca a inceput gradinita. Vorbeste vrute si nevrute. Ne distram copis de replicile lui. Acum pedaleaza singur bicicleta cu roti ajutatoare.

Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)

POZE

Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Poze de la motul Mariei!

Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)

POZE

Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

didi tu ai talent la povestit si d'aia iti ies mesajele lungi; eu simt ca mi am pierdut cuvintele, leg mai greu propozitiile;mi am angajat bona si o sa incep sa mi caut ceva de lucru ca simt ca ma tampesc.cat despre scoala .... eu deja am vorbit cu o invatatoare sa ne opreasca loc;e cam devreme dar si mie imi place sa am lucrurile aranjate

liviana,chiquitita multumesc

mi am serbat ziua cu copiii; sotul a lucrat toata ziua; va urma un week end special dar nu stim cand pt ca ne am apucat sa facem modificari in curte si .... e santier la noi

wow!alynta, merge deja?pupa o ar mama de papusa! bobocelul meu nu vrea si pace; e fan mersul de a buselea.... alearga,urca scari,coboara ...doar de a buselea; eu simt ca mi cedeaza spatele pt ca are vreo 83cm si 12-13kg

CRISTINA , BIANCA(05.06.2007) si ELIAS(24.06.2010)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

As incepe si eu sa ma interesez de invatatoare de pe-acum, ar trebui sa fie una care are acum clasa a doua. Dar nu stiu la care scoala o sa o dam pe Mara. Si mai sunt si dezamagaita de ce se intampla la gradinita, e foarte mare dezorganizare, nu-mi place educatoarea, nu mi se pare ca are stofa de asa ceva, nu are lipici la copii si mi se pare ca-i trateaza cu raceala si cam de sus. Nu stiu ce face Mara la gradinita, ce invata. Ne da niste fise pe care bifeaza doar ce mese a mancat, cum s-a comportat Mara (are cateva variante de genul "vesel, cooperant, trist, etc.", fara alte detalii) si cam atat. Maine e sedinta cu parintii, sper sa discut aceste aspecte. In fine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

alina, invatatoarea ar trebui sa aibe acum cls a3a pt ca vor lua cls zero (pregatitoare)in 2013;asta conform noii legi;eu spun ca este ca un loz in plic soarta micutilor nostri pt ca nu mi convine sa o duc la scoala de la 6 ani.

CRISTINA , BIANCA(05.06.2007) si ELIAS(24.06.2010)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

nu cred ca se stie cine va prelua clasa 0 (poate doar invatatoarele sau cei de la minister)...
de la gradinita mi s-a spus "cadre specializate", probabil nu invatatoare - si vor trece la invatatoare abia dupa anul pregatitor (ceea ce nu mi se pare ok, prea multe schimbari)
ele insista ca le trebuie pe langa spatiu, si mobilier special etc - care nu exista in scoli
si spera sa poata tina copiii in gradi - pentru ca au dubla specializare - invatatoare/educatoare

norocul nostru ca nu suntem primul an. copiii nascuti in 2006 incep.
in plus, vad ca se schimba totul cum se schimba ministrii...

desi, sincer - ieri m-am minunat si rasminunat cand am vazut propunerea abramburicai de a se face un an "pregatitor" la facultate fara bac, care va putea fi echivalat cand iti iei bacul cu anul 1... urmeaza anul 2 si tot. Nu ne mai facem bine.

Liviana, tu ma intrebai ce vroiam diferit fata de ce e in scoala acum.
Sincer?
1. sa nu mai aud de invatatori / profesori care refuza sa predea in scoli pentru a avea copii la meditatii
2. sa se orienteze spre lumea reala, sa pregateasca din mai multe puncte de vedere copiii - daca nu au inclinare spre partea teoretica, sa aiba alternative, sa poata face o meserie ceva.
3. sa incerce o indrumare a copiilor spre ce au ai aplecare
4. sa se noteze corect, sa nu se mai fure la examene. sa nu mai vina profesorii sa ia foile celor care stiu ca sa copieze toti
5. sa se faca ceva cu intrarea pe baza mediei din generala la liceu, ca sunt unele scoli generale unde au toti peste 9. si in unele se noteaza mai corect
6. probabil cel mai important - sa se atraga oameni capabili spre invatamant, prin salarizare etc. acum, sincer sa fim - in zilele astea se duc numai cei super pasionati (noroc ca mai sunt destui), sau cei care nu se descurca in afara invatamantului

sunt mai multe care ma deranjeaza... nu zic de lucruri care m-au deranjat in modul in care am facut eu scoala, ca nu stiu daca nu s-a schimbat:
- nu te invatau sa gandesti singur (multi profesori de romana vroiau sa reproduci un text dat de ei, nu aveai voie sa ai parerea proprie - sa o discuti, sa inveti din schimb de opinii etc. noroc ca profele mele de romana au fost mai deschise...)
- nu te invatau sa faci prezentari, sa vorbesti in public etc. foarte important cand ajungi sa concurezi in lumea reala.
sunt cursuri acum pentru asta, dar si scoala cred ca are un rol
- nu incurajau inventivitatea, nu acceptau faptul ca fiecare copil e unic in felul lui si nu poti sa ii tratezi pe toti ca pe niste oi

ma opresc ca altfel umplu pagini

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Sunt de acord Didi. Si eu ma minunez de ce invata la gradi...
Dar nu ma refeream in ce am zis mai sus sa ii umple de carte si atat. asa a fost pe vremea mea, nu mi se pare de ajuns (in particular, mie mi-a placut f mult la scoala, dar am avut foarte mult colegi carora nu li s-a potrivit stilul). Cam la asta ma gandeam cand vorbeam de inventivitate, oi etc

De fapt asta incerc si eu, in fiecare dimineata cand o duc la gradi ii zic Manuelei sa se distreze si sa se joace frumos, nu altceva.
Si din cauza asta nu insist nici cu engleza, prinde cat o intereseaza, nu vrea nimic mai mult - atunci nu o fortez. Desi primesc sfaturi si din dreapta si din stanga sa ii pun meditatii etc. La 4 ani!?!?! Nu prinde engleza, asta e. Lasa ca are timp.

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput