Viatza in Germania - cap.71
Raspunsuri - Pagina 8
kariguld spune:
Miriluta, da am baiat mare, face 15 peste cateva luni. si ce trotinete/biciclete alea alea? el e baiat de bmx
sanatate fetitei tale!
ma pregatesc sa plec in doua zile la intalnirea de 20 de ani de la terminarea facultatii. ma intreb cand au trecut anii astia. si de fapt sunt 21. oglinda imi spune ca sunt tanara. numai ca timpul zboara, zboara mult prea repede.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
anda_ro spune:
Buna, fetele,
Reusesc si eu sa mai intru, desi cam rarut. Daca toata ziua sunt singura cu buburuza mica, sper ca e de iertat. Nu apuc sa fac nimic altceva. Cred ca in curand o sa ajung sa o iau cu mine si la toaleta, ca asa de tare se supara cand dispar din raza vizuala. Deja nu stiu ce sa ma mai fac.
Bumbitza, nu am inceput inca diversificarea, dar urmeaza.
Si eu ma gandeam sa incep cursurile de germana de la VHS, dar va fi greu ca nu am cu cine sa o las pe pitica. Sa vedem la ce ore o sa gasesc. Inteleg ca se da si un test inainte pt a vedea exact la ce nivel te incadrezi. Tu ai fost la test?
De acomodat nu pot spune chiar ca ne-am acomodat. E destul de greu, fiind singure. Ce bine ne-ar prinde si noua niste parteneri de joaca pt bubu si de vorba pt mine ! :-)
Va pup!
Sper sa reusesc sa intru mai des pt a va citi si a va povesti ce mai facem si noi.
helbi spune:
Sanatate Mirunei si lui Florian!
Si noi avemo "problema". Bianca e plecata de ieri in Klassenfahrt si azi m-a sunat diriginta sa-mi spuna ca a intepet-o o capusa si daca e vaccinata. Ea e vaccinata, capusa i-au scos-o repede, Bianca se simtea bine ...totusi, imi fac griji, mai ales ca cineva f apropiat noua a fost recent muscat de o capusa (nu era vaccinat)si a facut borelioza Acum ia antibiotic, e ok...Sa vedem diseara care mai e situatia, ca diriginta mi-a zis ca ma suna iar sa-mi comunice starea Biancai.
Alex, Bianca are marca Raleigh de 26 Zolli ceva de genul asta:
http://www.raleigh-bikes.de/de/modelle/modelle-2011/category/trekking-sport/model/rushhour-60.html
Noi am fost cu ea in magazin, a probat citeva si pe asta s-a simtit cel mai bine. Stii care sunt acum in "trend"? alea aufklappbar. Sunt f usor de transportat cu masina, si es conduc destul de usor.
Edit: cicaun Otter a muscat-o de deget in Wildpar, pt ca era asa de süß ca a vrut sa-l mingiie Capusa i-a vazut-o la timpo colega si i-a dat-o jos de pe iegheri pina sa o intepe. Bianca e vaccinata si impotriva tetanosului, totusi spunea ca se sime calda si ca o doare si capul si degetul. Ar putea oare face febra sau si mai rau infectie? Cei din Wildpark au dezinfectat-o, au bandajat-o....
aschiutza spune:
Si eu care credeam ca la fetite ai mai putine griji . Pupam fetele julite si cu degete muscate.
Andreia, Bianca poate sa ia si alte bacterii de la Otter, ca dezinfectarea nu are 100% efect daca muscatura e mai adinca. Dar poate e mai mult agitatia . Cu borelioza, o colega are un baietel muscat de capusa (5- 6 ani) si pe care l-au testat ca a preluat bacteria / virusul / ce o fi. A facut cura de antibiotic si cica au eradicat problema. Cred ca mai grav e la persoanele mature decit la copii si trebuie actionat inainte sa se declanseze. Noi inca nu ne-am vaccinat impotriva capuselor, ma bate gindul ca de la an la an zona periculoasa se mareste. Pina atunci mergem cu pantaloni lungi prin padure si iarba inalte.
Christel spune:
Salutare fetele, n-am mai intrat demult pentru ca am avut numai probleme care au culminat cu o veste tare trista. Sotul meu a aflat ca are un meningiom la cap si trebuie operat. Si-a facut deja programare la o clinica aici in apropiere de noi la spitalul din Dessau, ieri avea programare de internare si azi trebuia sa fie operat, numai ca ieri a fost si i s-a spus ca mai trebuie sa amane operatia ca doctorul a avut multe urgente si operatii saptamana aceasta si sa mai astepte o saptamana, sa vina pe 19 si pe 20 il opereaza, ca trebuie sa fie odihnit si foarte atent, fiind o operatie delicata care va dura in jur de 8 ore.
Noi suntem daramati si socati dupa vestea primita dar acum ca se mai amana totul stresul e si mai mare.
A mers la acest spital pentru ca acolo i-au dat trimiterea, a fost a vorbit cu dr care o sa-l opereze, i-a inspirat incredere si a zis ca merge pe mana lui, numai ca acum dupa ce a vazut ca l-a mai amanat a zis ca ar incerca sa trimita situatia lui si o intrebare si la clinica INI din Hanovra, care am inteles ca e cea mai dotata si opereaza cazurile din cele mai complicate, dar nu stiu el a auzit ca e clinica privata, deci sa inteleg ca opereaza numai in sistem privat? daca esti asigurat aici la stat nu te opereaza? trebuie sa platesti operatia? O operatie de genul asta costa undeva intre 30-50 de mii de euro.
Aveti cumva idee sau puteti sa-mi dati ceva sfaturi? El a zis ca incearca sa le trimita un mail dar nu stiu daca o sa primim toate informatiile intr-o saptamana.
Of Doamne suntem asa speriati, parca traiesc un vis urat care vreau sa se termine cat mai repede.
Nu mai stiu stiu era cineva din Hanovra pe aici, dar nu mai stiu exact cine e.
Dar din Dessau e cineva? Eu nu stiu nici un roman.
Multa sanatate va doresc tuturor si toate cele bune!
DidiAlex spune:
Christel, nu stiu vreun raspuns la intrebarile tale.
dar ma gandesc ca daca l/a amanat nu e un lucru negativ de inteles.
suntem alaturi de voi si insanatosire grabnica.
mai ales tu tre sa ii ramai cu gandirea pozitiva.
Domnitzelor, va multyumesc tare mult de bici/info.
io vroiam sa o iau surpriza de ziua lui, dar m/am reorientat catre un tellescop si vom lua bici impreuna.
Woow Miri ca trae e Miruna, dar o inteleg perfect, io mi/am rupt picioarele de trei ori..si mereu pe scari.
sunshine2009 spune:
Christel, imi pare rau sa aud de vestile rele, va doresc numai sanatate, operatie reusita si recuperare cat mai usoara!
Intrebati exact la casa de asigurari, inainte de operatie, ce implica aceasta operatie pentru voi ca si costuri.
Eu am fost operata ambulant intr-o clinica privata, asigurare fiind normala standard la aok, si nu am avut nimica de platit.
Cresterea in greutate
Perioadele de crestere
aschiutza spune:
Christel, sanatate multa multa sotului.
Eu locuiesc intr-un orasel in apropiere de Hannover,Gifhorn ii zice, deci daca ai nevoie sa stai undeva pe perioada operatiei, poti venii la mine. Suntem la 40-50 min cu trenul departare (cu masina cam tot atit, pe A2 fiind o gramada de ambuteiaje). Stiu ca era cineva si din Hannover, dar nu cred ca intra des.
Sunati direct la clinica si atita tot ar trebui sa stie, cum si in ce fel organizati cu casa de asigurari. Ca la amaninat inseamna ca la el nu e asa grav. Dar te cred ca e f stresant sa te amine, o operatie te toaca de nervi...
tinatache spune:
Christel, imi pare tare rau sa aud de asa vesti triste. Va tin pumnii sa iesiti cu bine din asta.
Clinica privata nu inseamna automat ca trateaza numai asigurati privati, eu am nascut la o clinica privata si eram asig. la stat, si n-am platit nimic, au reglat totul prin asig. Mai bine dati un tel. si intrebati, un email cine stie cand il citeste cineva. Puteti trimite actele prin fax, daca e urgentza poate se misca repede. Oricum iti recomand sa mai cereti o parere, chiar daca ramaneti unde sunteti.
Numai bine si mult succes!
Miriluta spune:
Christel clinica privata inseamna ca e finantata din fonduri privat insa asta nu exclude posibilitatea de a avea contract cu casele de asigurari ( de fapt aici nu exista clinic de ''stat'' insa nu toate clinicile au contracte cu casele de asigurari).
Iti doresc nervi tari si putere tie si multa sanatate sotului tau