Viatza in Germania - cap.71

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Anduc, succes si doamne ajuta cu botezul!

fetelor, cumparati alimente de la Eismann sau Bofrost? eu le-am descoperit recent pe cele de la Eismann

duminica placuta va doresc!

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Kari,eu am mai luat de la Bofrost cind si cind. Biancai ii plac Hähnchen Frits:
http://www.bofrost.de/Produkte/Gefluegelsnacks/Haehnchen-frites/pu262

Eu am mai incercat legume si rata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Si eu am cumparat de la Bofrost. Si dupa ce pleaca maica-mea, o sa incep sa comand din nou ca de gatit nu am timp decat sambata.
Preturile nu sunt tocmai mici, insa nici astronomice. Eu am comandat de la ei Ratatouile, Zucchini -Gemüsepfane, peste, aripioare de pui, pasta, dulciuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Fetelor, a avut vreunul din puii vostrii Mund-Hand-Fuß -Erkrankung? Avem epidemie la cresa si azi puiul meu a facut 37,9 dar puncte rosii pe tot corpul, si pe spate, si pe burtica, numai pe fata nu. Asa ca mi se pare a fii altceva. Poate vreo alergie, a mingiiat azi un calut... Miine mergem la doctor, dara daca aveti vreo idee, m-as bucura sa aud ca tare sunt nelinistita (nu am apucat sa facem inca vaccinul de MMR, dar din cite am inteles toti ceilalti in grupa au vaccinul deja).

Eu sunt mare amatoare de legume inghetate, nu am cumparat de la Bofrost pina acum, sunt tentata. Ma tenteaza sa incerc si o Bio-Kiste, ca eu nu ajung la piata prea des si nici piatza zilnica nu avem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Salutare fetelor!Va multumesc din suflet pt raspunsuri :*
Imi merge netul f greu si de aici si absenta mea, dar sper maine sa vina sa ne instaleze cablul, telefonul si toate cele.
Aschiuta, imi pare rau ca s-a imbolnavit puiul, sanatate multa! nu stiu ce sa-ti spun in legatura cu asta. E o manifestare mai usoara gen rubeola asa-i?

Ne-am mai acomodat cat de cat, suntem ok, in cautare de parteneri de joaca pt ilinca si de vorba pt mine. Am inceput sa mai prind din cuvinte, mai inteleg una-alta.

Am fost vineri la o cresa f draguta, poate avem noroc. desi erau acolo mamici cu bebei de 2-3 luni, altele gravide, care se puneau pe lista de asteptare, asa ca nu stiu ce sanse avem dar speram. Eu as vrea sa incep cursurile de germana acum in septembrie, plus un master online, asa ca mi-ar prinde bine un pic de timp pt mine..dar sa fim sanatosi pana atunci!

In rest, am aflat de o doctora romanca (parca v-am mai spus?) si astept sa se intoarca din concediu ca sa ne inscriem si noi copchilu undeva si cam atat.

Seara buna va doresc si ne auzim curand!

Mada mami de Ilinca frumoasa (31.03.2010)
Mami si tati te iubesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Hai ca am reusit sa citesc un pic mai pe indelete.

anda_ro voi cum mai sunteti? v-ati acomodat?
ref la diversificare, noi am inceput cu suc de morcov, apoi combinat cu suc de mere, apoi am inceput sa-i dau cu pulpa si am introdus treptat si alte fructe.
Branzica calcica pe la vreo 7 luni - aici in germania nu stiu daca exista notiunea asta de branzica (diversificarea incepand-o la 6 luni ca o alaptam), biscuiti pe la 8 luni, cu gluten ma refer.
Cam la vreo doua saptamani fata de inceperea diversificarii mesei de la 9-10 dimineata, i-am introdus supa la pranz, intai zeama de la ceapa+morcov, apoi adaugam cate o leguma in fiecare zi (telina, pastarnac, patrunjel radacina, dovlecel, orez, cartof), apoi am inceput sa ii fac piure-ul din legumele astea, mai putin ceapa, la care adaugam la final si o lingurita de ulei de masline. Fara sare pana la varsta de un an, e f importantacest aspect pt ca in perioada asta se dezvolta sistemul circulator si rinichii, iar efectele nu se vad acum ci in viitor poate - asa mi-a spus mie pediatra, tu facicum crezide cuviinta. dupa ce a inceput sa manance bine cele doua mese, am trecut la inlocuirea mesei de dupa amiaza. asta asa in mare din ce imi aduc aminte, adica noi asa am procedat, nu lua de buna ce am scris eu, te orientezi si tu in functie de ce-ti recomanda si pediatrul. bafta multa!

kariguld sanatate multa!nu stiu din pacate nimic despre terapii alternative pt afectiunea ta dar vad ca ti-au raspuns fetele.

anduc, sper ca ati avut parte de un botez pe masura asteptarilor! Sa va traiasca printesa, cum i-ati pus numele?

Noapte buna inca o data!

Mada mami de Ilinca frumoasa (31.03.2010)
Mami si tati te iubesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

SAlutare,

io vin iar cu o intrebare :)

ce bicicleta sa iau de 24"?

noi am avut pana acu, laufrad si biciclta de la puky, care le-am gasit precum miele si mercedes in materie de bici la copii mici. dar acu is in ceatza ce sa iau la copilul meu de aproape 7 ani. a probat in magazin una de 24 deci i se potriveste..dar nu stiu ce marca sa cumpar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hallo doamnelor

Didi, noi i-am luat mereu la baiat ce bicicleta ia placut lui, nu am tinut cont ce firma este. in primavara si-a dorit bmx (stiti voi ce-i ala bmx??). eu n-am fost suta la suta de acord, dar in fine asta e o alta poveste.

am descoperit ca legumele congelate sunt foarte practice. sunt gata curatate si rapid de preparat. in plus am studiat putin inainte pe cele de la firma eismann, cum sunt pregatite ptr congelare. sunt culese si pregatite in patru ore deja sunt in congelator.
e adevarat ca {} costa ceva mai mult, dar mi le aduce acasa si in plus gustul si calitatea sunt la superlativ fata de cele din magazine.
acum astept o comanda noua, am luat Hasenruchenfilets si cateva prajituri

aschiutza, sanatate puiului tau.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui DidiAlex

SAlutare,

io vin iar cu o intrebare :)

ce bicicleta sa iau de 24"?

noi am avut pana acu, laufrad si biciclta de la puky, care le-am gasit precum miele si mercedes in materie de bici la copii mici. dar acu is in ceatza ce sa iau la copilul meu de aproape 7 ani. a probat in magazin una de 24 deci i se potriveste..dar nu stiu ce marca sa cumpar.

Salut Alex, eu i-am luat Mirunei Noxon, e din aluminiu (a fost important ca sa fie usoara) si e cu briz-brizuri asa cum vrea mandra mea Am vazut ca baietii de la ea din clasa au Kettler, Winora si Giant.

Kari BMX sunt draciile alea de biciclete solide pe care se fac tot felul de acrobatii? Inseamna ca ai baiat mare

Mergi la inceput

Noi am petrect ieri cateva ore la urgenta. Am vrut sa ma duc cu copiii la film si chiar in fata la cinematograf era un cub mare de beton. Toata lumea il ocolea, mai putin mandra mea, care nu l-a vazut. Urmarea a fost: partea dreapta a fetei jupuita, 3 rani gen taietura (doua la frunte si una pe nas) si multe alte rani mai mici. Din fericire nu si-a spart si nu si-a rupt nimic, insa arata ca Frankenstein (ma rog, un Frankenstein frumos tare )

Dimineata am dus-o la clasa si a trebuit sa explice de x ori ce s-a intamplat (a fost incantata de atata atentie). Pe mine, desteapta cum sunt, cand au intrebat copii ce a patit, m-a pus naiba sa zic ca nu a fost cuminte si i-am dat cativa pumni. Majoritatea au ras si apoi au cerut sa le spun serios ce a patit.
Dupa-masa am aflat de la o alta mamica ca unul dintre copii a spus acasa ca Miruna e plina de taieturi pe fata pentru ca a batut-o ma-sa (bietul copil a spus ce a auzit). Parca vad ca ma trezesc cu astia de la Jugendamt, mai ales ca sunt cateva mamici cam nebune

Mergi la inceput