Viatza in Germania - cap.71
Raspunsuri - Pagina 5
anda_ro spune:
Sunshine nu iti pot trimite PM. Imi spune ca nu accepti mesaje private. poti activa, te rog?
aschiutza spune:
Alina, si noi platim in plus masa si aducem scutece si servetele. Credeam ca numai noi astia in nord suntem oropsiti cu asemenea taxe.
Amonar, ultimul an de gradinita nu e gratis in toata Germania ? (si obligatoriu?).
Noi masina ne-am luat-o de aici, ca sotul a avut rabat de la servici. Daca e cumparata in EU nu cred sa trebuiasca sa platesti vama. Doar cine stie ce taxe de inmatriculare. Cel mai bine intreaba la Zollamt si la serviciul de inmatriculare, ca sa nu va treziti cu cine stie ce surprize.
Amonar spune:
Aschiuta, mersi pt pont!
Pana anul asta ultimul an de gradi s-a platit in NRW. In luna august am auzit si noi ca s-a schimbat legea. Cei de anul trecut nu au avut noroc...Si da, este obligatoriu ultimul an..
sunshine2009 spune:
Anda, ti-am trimis eu acuma mesaj, sa vedem daca "drumul invers" functioneaza. Ciudat ce iti spune, pentru ca eu primesc si trimit si fara probleme mesaje private.
Cresterea in greutate
Perioadele de crestere
kariguld spune:
hallo din cuptor
anda, nu poti trimite PM pana nu scrii 12 mesaje. primele 12 sunt moderate apoi "scapi" si poti trimite PM.
subscriu la ce spunea aschiuta, mai ales la partea cu asigurarile. anul trecut masina noastra a fost accidentata in parcare. politia a incadrat-o la accidente grave. cel care a accidentat-o nu conducea masina lui, era a unui frate. si nici Unfallversicherung si Rechtsschutzversicherung nu avea. peste 10 mii de euro a trebuit sa plateasca daunele.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Alina spune:
Aschiutza ,eu stiam ca tariful la cresa e peste tot la fel in De,asa parca citisem mai demult.
Cum se procedeaza la voi cu scutecele si servetele umede,isi noteaza doamnele undeva sau cum ?
Eu as vrea sa intreb in sept,cind incepe cresa cum fac cu scutecele pt ca eu duc foarte des(am dus mereu cite jumate de pachet sau un pachet dintr-o cutie de carton)si servetele umede,in ultima perioada am ajuns sa duc un pachet(80buc,sensitive,acelea Babylove de la dm)la o sapt,deci 5 zile de cresa...efectiv imi lasau bilet in vestiar"Stefan braucht Windeln/Feuchttücher".Nu am vrut sa zic nimic sa nu par zgircita sau comentatoare ca chiar nu sunt insa nici sa mai ia de fraiera ,nu cred ca folosesc la copilul meu in 4-5 ore 3-4 scutece si nici 15 serv pe zi .Cred ca ele le pun la gramada si iau de-acolo,Stefan are de multe ori alta marca de scutec decit folosesc eu...
Bine,teoretic eu le pun in dulapul copilului meu dar ele le pun la gramada pe comoda de infasat si hasta la vista .
Acum aflu de la voi de ultimul an de gradinita,il inscriu pe fiu-miu in februarie si sper sa primesc loc din august 2012.
Seara faina tuturor si concedii de vis celor care mai calatoresc!
aschiutza spune:
Alina, la noi fiecare are sertarul lui la masa de infasat (motivul pt care ne cer scutecele e pt ca fiecare bebe ar fii obisnuit cu alta firma si ca sa nu aiba probleme). Sa stii ca eu as cam cere socoteala la faza asta (as intreba de cite ori il schimba pe zi si as calcula fix pt fiecare saptamina), ca scutecele nu sunt asa de ieftine, mai ales daca bebele s-a obisnuit cu Pampers. Le-as pune intr-o punga cu numele lui. EU deocamdata stau cu el in perioada de obisnuinta, numai doua ore, dar am observat ca diminieata ii schimba doar o data. Daca i-ar schimab pe toti de trei ori in 4-5 ore ar sta cu ei numai la infasat .
sunshine2009 spune:
Kariguld, explica-mi te rog mult si mie la ce exact foloseste acest unfallversicherung si mai ales in caz de masina straina. ma intereseaza pt. tatal meu. mersi frumos!
Aveti cumva careva experienta cu zusaetliche zahnversicherung vs. facutul dintilor in romania?
Cresterea in greutate
Perioadele de crestere
Alina spune:
Aschiutza ,mersi de pont,sa stii ca e o idee buna sa intreb de cite ori ii schimba.Si eu cind am stat o sapt cu el in ian am vazut ca prima oara pe la prinz sau in caz de accidente mai devreme dar nu am remarcat de unde iau scutecele si daca e din dulaupul fiecaruia dar cred ca nu pt ca vad pe fiu-miu alta marca decit folosim noi...Eu cumpar in general Pampers sau Babylove.La cite am dus eu,ieseau mereu cite 3-4 pe dimineata ceea ce e f mult dar nu am vrut sa comentez,la servetele umede am pierdut masura ca mi-au cerut si la o sapt,cum am zis,plus ca duc si batiste de hirtie iar copilasii merg la chiuveta sa-si spele miinile deci nu le folosesc in sensul asta.
Am zis ca hai fie,stiu ca sunt si vreo 3-4 mame singure dar totusi simt ca intrec masura si nici chiar asa .
A,eu mai duc si o data la 3-4 sapt si obst pt o saptamina.
Andreea_AS spune:
Am revenit si eu pe forum si va salut.
Fetelor, aveti cunostinte aici pe forum din Italia? Am nevoie de niste informatii destul de urgent. Preferabil ar fi in Milano.
Incerc sa o ajut pe Doina de la umanitare cu bblusul acela ce trebuie adus in tara.
In noiembrie vine si Florina la Munchen. Saptamana viitoare ma ocup sa facem programarile si sa luam biletele de avion.