Viatza in Germania - cap.71
Raspunsuri - Pagina 11
Christel spune:
Alina, acum a ramas sa se interneze luni(26.09) si operat marti,luni o sa-i ia probabil iar sange si tot felul de analize. raspunsul lor a fost ca numai seful neurochirurg il poate opera si ca a avut multe operatii urgente in ultima perioada, iar la el inca situatia nu e asa urgenta si mai poate astepta; in acelasi timp fiind o operatie care dureaza aprox.8 ore are nevoie de foarte multa atentie si trebuie sa fie mai odihnit. Acum asa o fi, eu personal inteleg si situatia asta, dar cred ca era mai ok daca dadeau un termen mai tarziu dar sa se tina de el, decat amanarile astea si stresul in care stam. Acum vedem, nu mai e mult si am emotii din ce in ce mai mari.
Vreau sa va intreb daca gasesc aici la farmacie ser fiziologic(adica fara reteta)si unde as gasi laptisor de matca si polen granule, aici pe la noi in zona chiar n-am vazut vreun magazin apicol.
As vrea dupa operatie sa incerc sa-i fac si reteta Monicai Tatoiu, nu stiu daca ati auzit de reteta, ea zice ca-i miraculoasa si ca s-a vindecat de la ea. acum eu i-as face-o pentru ca am inteles ca e buna pentru intarirea sistemului imunitar si ma gandesc ca fiind numai pe baza de miere de albine, propolis, laptisor de matca si ser fiziologic rau n-are ce sa faca. Si acum cum vine iarna, ma gandesc sa nu raceasca si ca i-ar face bine.
Christel spune:
Contra caderii parului, da e foarte bun uleiul de ricin, in amestec cu galbenus de ou, putin ulei de masline, eu mai pun o lingurita de miere,o lingurita de lapte, cateva picaturi de vitamina a, tinctura de brusture si tinctura de urzica. faceam o masca si stateam cu ea aprox o ora.
E foarte bun si usturoiul, iei o capatina, o taie felii si freci bine pielea capului. Apoi e buna si aloe vera(planta) iei o bucata de frunza, o tai si cu seva aia te dai pe pielea capului. planta trebuia sa fie matura(peste 3 ani)
Noi retetele astea le-am folosit cu succes si l-am convins si pe sot sa-si dea si acum are parul parca mai des si nu-i mai cade, se vede cu ochiul liber diferenta.
Sunt multe retete naturiste care dau rezultate bune.
aschiutza spune:
Christel, aveti vreun Reformhaus unde locuiti voi? Ca au tot soiul de minunatii, precis si polen granule. De undeva am cumparat eu cindva, nu stiu daca la farmacie, drogerie sau pur si simplu supermarket gen Real. Uita-te pt polen granule si intr-un DM mare, au multe producte naturiste. Nu am idee cum ii zice laptisorului de matca in germana (cum ii zice?), ca sa stiu daca am vazut pe vreundeva. Poti sa intrebi si la piata daca vezi pe cineva vinzind miere daca te poate pune in legatura cu un apicultor. Sau o farmacie mai alternativa, din aia cu multe chestii homeopate si ceaiuri. Vezi ca polenul poate da alergii!
Daca aveti in zona vreo firma, care organizeaza biokiste, poti incerca si acolo, ei au legaturi bune cu zona agrara.
Ai vreun link la reteta Monicai Tatoiu? Eu am ramas cam slabita imunitar in urma sarcinii si stressului si parca as faceo cura inainte sa vina iarna.
helbi spune:
Fetele, dar pt unghii care se exfoliaza aveti vreo reteta? Nu stiu ce naiba au unghiile mele de cca 2 luni incoace. Le-am taiat f scurt (asa nu le-am mai avut de pe vremea cind eram eleva) si, cum cresc putin, cum se rup iar Am incercat cu ulei de masline incalzit, dar nu am vazut vreo imbunatatire. Am mai incercat cu intaritor de unghii din DM, tot nimic nu se observa.
Alina spune:
Christel,sanatate multa sotului!
Ai foarte mare grija cu reteta Monicai Tatoiu,e foarte controversata si sincer,nu cred ca e ceva adevar decit publicitate.Polenul si laptisorul de matca stimuleaza proliferarea celulara,se inmultesc atit celulele bune cit si cele rele.Daca rezultatul biopsiei indica malignitate,nu e indicata stimularea celulara...
Enza spune:
Eu am o reteta care mi-a fost recomandata ca fiind buna impotriva, sau pentru vindecarea cancerului de san. Ulterior am aflat ca ar fi fost recomandata de Monica Tatoiu:
- 4 g laptisor de matca
- 1,5 kg miere de salcam
- 300 g polen macinat
- 100 ml ser fiziologic
- 150 g tinctura de propolis
Se amesteca totul si se pastreaza la frigider. Se iau o lingura seara si una dimineata pe stomacul gol, respectiv inainte de mancare.
Contra unghiilor exfoliate ar ajuta:
- frecarea lor cu o felie de lamaie timp de zece zile, de cate 2-3 ori pe zi. Se evita spalarea imediata a mainilor.
- drojdie de bere inmuiata cu apa de tarate de grau sau apa de faina de orez. Se face o pasta care se aplica pe unghii si se lasa 30 de minute. Tratamentul se repeta timp de 7-8 zile.
- ulei caldut de parafina, care se poate cumpara de la farmacie
- crema de galbenele
- galbenus de ou
- ar exista si o crema cu vitamina B5 de la Farmec
Drojdia de bere si zeama de lamaie sunt recomandate calduros de multe persoane, asa ca merita incercate.
Miriluta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui helbi Fetele, dar pt unghii care se exfoliaza aveti vreo reteta? Nu stiu ce naiba au unghiile mele de cca 2 luni incoace. Andreia |
Radacina de foarfece ...
Andreia sa imi spui si mie te rog, daca vezi vreo imbunatatire. Si mie mi se rup unghiile.
Anduc spune:
Christel, parca la DM sau Rossmann am vazut ser fiziologic. Daca nu ma insel, se numeste Physiodose.
Anda
maraki spune:
Buna seara,
Va multumesc mult, mult de tot pt retete si sfaturi Am dat comanda la mama pt vitamina A uleios si ulei de ricin. Ricin a gasit in fiole mici la farmacie, cand le termin voi cumpara si de aici. Voi incerca o masca cu ulei de masline, fiola cu ulei de ricin, vitamina A uleios si galbenus de ou. Tincturile unde se gasesc?
Christel in urma cu muuulti, multi ani, o prietena de a mea a incercat masca cu usturoi si mi-a spus ca timp de o sapt. mirosea parul ei numai a usturoi. Asta se intampla pe vremea lui Ceausescu cand nu era o varietate prea mare de samponuri, etc. Mi-e frica sa incerc cu usturoi Sanatate sotului si succes la operatie
noapte buna, va
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5