Clasa a IV a, 2011-2012

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dona01 spune:

Mult am cautat pana am dat de clasa a IV a .
Se pare ca toata lumea a disparut brusc.
Eu vroiam sa va intreb daca copiilor vostri le place sa citeasca si daca da, ce anume citesc.
Sper ca mai intra cineva pe aici si poate imi raspunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna..m-am si mirat cand am vazut subiectul pe prima pagina. Se pare ca mai nimeni nu mai e interesat de el..credeam ca a murit de tot

Al meu, da, citeste..nu mult, dar macar nu refuza total. Citeste insa in salturi. Are saptamani cand citeste si saptamani intregi cand nu pune mana pe o carte. Lui ii plac foarte mult benzile desenate, citeste Garfield, Tin-tin, Sonic, Bone..cu mare placere. Ii place, normal, genul "Diary of a whimpy kid". Surprinzator, desi a inceput sa citeasca de gura mea pentru scoal i-au placut si unele din lecturile obligatorii: Printul fericit, Basmele omului, Basme spaniole (asta nu cred ca era la obligatorii totusi). Din proprie initiativa isi ia carti cu dragoni, troli, si alte aratari..din acelea si cu scris si cu ilustratii.

Sper sa te fi ajutat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Baiatul meu citeste, chiar mult, as aprecia. Acum a terminat "Insemnarile unei pustoaice" ("ca sa vezi cum gandesc si fetele", l-am incurajat eu - si i-a placut foarte mult cartea "am ras chiar mai mult decat la Jurnalul unui pusti") si a inceput "Singur pe lume". Ma temeam ca o sa planga (eu imi amintesc ca plangeam de sarea camesa pe mine...), dar pana acum este OK.
Am si eu o intrebare: copiii vostri au prieteni? oare e normal ca un baiat de 10 ani sa nu aiba prieteni? Asta ma ingrijoreaza pe mine acum.

Numai bine,
Ioana.

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri.
Fata mea nu citeste decat daca o impingem de la spate. Acum din proprie initiativa s-a apucat sa citeasca Jurnalul unui vampir.Si-a dorit-o foarte mult si a capatat vol I. Macar sa citeasca si o sa le obtina pe toate desi....mie nu mi se pare o alegere buna.
Ioana sa stii ca dona are prieteni si fete si baieti. Uneori o suna de nu mai rezist eu. Isi dau intalnire si ies in parc sau se duc pe terenul de sport. NU prea ii place sa vorbeasca pe mess, deocamdata.
Si am incurajat-o sa-si faca prieteni si am si invatat-o cum sa-si aleaga prietenii.
Cricor, sper sa mai vorbim si sa nu lasam sa moara ....subiectul clasa a IV a.

Mergi la inceput

Ioana, tu intrebi de prieteni la scoala, sau in afara scolii?

Al meu are cativa prieteni la scoala, si pe unii dintre ei ii invita acasa destul de des, la fel si el merge la ei. Vreau sa spun nu la zile de nastere. Uneori, dupa scoala vin la noi, isi fac lectiile , mananca se joaca si seara ii ducem noi acasa sau vin parintii dupa ei. Am cel putin un copil pe saptamana in casa.
Are doar 1 prieten in afara scolii, baiatul unor prieteni..cu care se vede chiar si cand nu ne intalnim noi adultii: tot asa sau merge al meu acolo sau vine el la noi.

Eu insa am incurajat vizitele astea. Eu nu cred ca poti fi prieten cu cineva socializand doar 10 minute la o ora...cum sunt pauzele la scoala. Cand vin la noi vorbesc mai mult, se joaca..nemaivorbind ca ii vad si eu, cum vorbesc, cum sunt. Parintii mei nu ma lasau sa invit copii acasa cand eram in scoala generala (in afara zilei mele de nastere) si imi parea tare rau.

Mergi la inceput

Nu are prieteni nici la scoala, nici in afara ei. Si eu il incurajez mereu sa invite pe cineva acasa, are camera lui, se pot juca fara sa-i deranjeze nimeni. L-am trimis in tabara asta vara (oarecum fortat, ca nu prea voia), nu rateaza nici o excursie cu clasa, merge la zilele de nastere la care este invitat, dar fara a lega o prietenie in mod special cu un copil. La bloc nu are cu cine iesi, prieteni care sa aiba copii de aceeasi varsta nu avem in oras. Ceea ce ma ingrijoreaza pe mine este ca nici nu simte nevoia de a avea prieteni, el este multumit cu viata pe care o duce, de ce ar trebui sa aiba prieteni? Dupa examenul pentru clasa a V-a il voi inscrie la un sport de echipa, poate se mai dezgheata. Asa, el prefera inotul, adica tot un sport solitar...

Ioana.

Mergi la inceput

Ioana poate baietelul tau nu a gasit copii potriviti cu care sa fie prieten. Poate el e amic cu toti copiii.
Dona e la baschet dar sa stii ca nu are nici o prietena de acolo.
Lasa-l sa-si faca prieteni cand crede el sau cand simte el.
Eu asa cred ca e bine, poate asa e firea lui.

Mergi la inceput

Multumesc, Dona, asa sper si eu. Poate dintr-a V-a, cu un nou colectiv, se va mai schimba situatia. Mai creste...

Mergi la inceput

Ioana, stii ca sunt oameni care isi fac mai greu prieteni, sau au un priten si acela e foarte bun si apropia...poate baiatul tau este asa. Daca el se simte bine asa...eu zic ca ar fi bine nici sa nu-l intrebi prea multe, pana la urma important e ca el este multumit asa.

Mergi la inceput

Craciun fericit alaturi de cei dragi! Mosul sa va indeplineasca toate dorintele!
Va urez mai devreme deoarece nu mai intru pana luni.

Mergi la inceput