Ajutorrrrr

Ajutorrrrr | Autor: tanea1988

Link direct la acest mesaj

Hai ca facusem un text mai detailat dar asta micu mia oprit compu si sa sters tot
am sa incerc sa scriu pe scurt
Pe la orele 11 baiatu meu a facut febra , termometru arata 37,8
eu am asteptat sa ajunga la 38 ca sa intervin cu supozitori ...
peste 20 min masor iar febra si surpriza a disparut compet febra
Dupa aia pun baiatu la somn si dupa o ora de dormit mi se trezeste iar cu febra de data asta 37,5, chear acuma am masurat-o si e 37,8
In rest nu are nimic nu tuseste nu-i curge nasu-l, parca n u are semne de raceala... Oare poate sa fie de la dinti ca cei drept doua nopti la rind mi sa foit toata noaptea,
Si plus la asta nu mia mai facut febra de la aparitia dintilor nici nustiu ce sa cred.....
as suna medicu da e plecat-a in concediu si sotu e plecat din tara si imi este foarte frica sa nu fie ceva mai grav
Si poate unele din voi v-ati mai intilnit cu asa ceva si stiti despre ce este vorba
astept parerile voastre
ms mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Tanea, stai linistita, abia de la 38 in sus se considera febra, deocamdata eu zic ca e ok..Medicul mi-a zis ca febea nu prea e asociata cu eruptiile dentare..eu nu stiu ce sa zic pt ca nici Iustin nu mi-a facut febra niciodata cand i-au iesit dintii...Eu zic sa stai linistita, daca insa depaseste 38 ii pui un supozitor cu paracetamul si maine mergi cu el sa il vada pediatrul...Multa sanatate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanea1988 spune:

Ms mult Oana
Incerc si eu sa ma calmez.....
vad ca tot 37,8 a ramas nu se mai ridica si nici nu vreau.....
Ok acuma stau si ma gindesc de la ce poate sa fie oare daca nu e de la dinti???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

37.8 intr-o singura seara nu-i febra...poate a fost mai agitat peste zi, poate e cald in camera, etc. Urmareste-l pentru citeva zile. Daca-i voios, manica si bea normal, se joaca, e in regula.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

ocebine mersi mult pentru raspuns......
Da nu as zice ca e cald in camera sunt 25 de grade,
de mincat a mincat putin nu ca inainte da de baut iaca umblu cu canuta de ceai dupa el poate a mai inghiti ceva ca de felul lui nu este amator de lichide, abia daca bea 100ml ceai/apa pe zi....
vad ca umbla prin casa cei drept azi este mai trist fata de celelalte zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Poate fi un inceput de raceala, poate fi debutul unei boli a copilariei(rubeola, varicela, etc) sau multe altele.
Urmareste-l si actioneaza cand ai mai multe simptome.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Ce varsta are baiatul? Tratament pt febra nu se da pana la 38.5. Daca zici ca e putin mai apatic, se poate sa il pasca vreo raceala. Deocamdata supravegheaza-l doar iar daca creste temperatura mergi la un pediatru sa il consulte.

Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Mergi la inceput

are un an si o luna.....
vad ca febra e aceiasi nu creste si nici nu coboara....
da nici prin cap numi trece unde ar fi putut sa raceasca ca nu l-am tinut in curent si nici nu a fost frig.... nustiu...
oricum mi-am facut programare pe miine la pediatru, dar pina miine mai e mult
Nu prea am experienta cu asa ceva si am o frica de mor parca simt febra aia in mine, nustiu de ce dar cind aud de febra ma ia cu fiorii sper sa ma obisnuiesc pe parcurs....
Si cind copilu are febra asa stiu eu ca trebuie sa bea cit mai multe lichide da asta nici nu vrea sa vada nu tocmai sa bea , am incercat sa-i pun muzica p/u copii la calc. si astfel a inghitit citeva lingurite de ceai , poate as fi mai linistita daca ar bea macar cit de putina apa.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Eu cred ca te agiti mult prea mult. 37,8 nu este febra. Tu parca stai asa si astepti febra mare care "trebuie" sa vina" ... Serios, calm down. Chiar nu ai motive de ingrijorare. Copiii au si ei ca si noi, stari si stari. Eu cred ca de cand ti-a intrat in cap ca poate fi bolnav, iti pare si mai apatic...

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Baby1320
mai facut sa rid
Oricum acuma sunt calma a mincat mai bine si febra e aceiasi si daca nu a crescut pina acuma cred intradevar ca nu e nimc grav

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Tanea,febra nu e o boala,nu se trateaza distinct si nu e neaparat nu lucru bun daca e diminuata cu antiermice.Febra e reactia de protectie a organismului,un semnal care iti spune ca se petrece ceva,ca organismul lupta.
Eu nu ma tem atat de mult de febra,cat de alte simptome care ar putea aparea impreuna cu ea.Febra mare poate cauza convulsii copiilor mai mici,e drept,dar pana in 38-39 grade C nu cred ca trebuie sa sari neaparat cu supozitor antitermic.
Baietelul meu a facut rubeola cand avea 8 luni,la inceput a debutat cu febra foarte ridicata si doar pe la 39,5 i-am facut impachetari cu prosop rece si i-am administrat supozitor de paracetamol.Habar nu aveam de la ce vine febra,abia peste doua zile s-au umflat ganglionii si au erupt unele bubite,cand deja nu mai avea febra deloc.
Eu zic sa urmaresti si alte simptome daca apar,nu te teme ca esti singura acasa,mai ales daca ai la indemana un supozitor si apa potabila,in cel mai rau caz poti chema salvarea,insa din proprie experienta iti spun ca rar se intampla situatii in care sa fie nevoie de interventie de urgenta.
Eventual mai scrie pe forum,daca iti aduce asta confort! Multa sanatate micutului tau!

Mergi la inceput